GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο Γκρουέφσκι διέφυγε από τα Σκόπια «φορτωμένος» με λεφτά – Άδειασε 35 τραπεζικούς λογαριασμούς

- Ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι, πριν διαφύγει στο εξωτερικό πρόλαβε και άδειασε και τους 35 λογαριασμούς πο...

-



Ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι, πριν διαφύγει στο εξωτερικό πρόλαβε και άδειασε και τους 35 λογαριασμούς που διατηρούσε σε πέντε τράπεζες των Σκοπίων, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση από την κυβέρνηση, αναφέρει η 1TV και αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Η διευθύντρια της αρμόδιας υπηρεσίας για τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, Σάνια Λουκαρέφσκα, δήλωσε ότι υπάρχει φορολογικό απόρρητο και δεν ήταν δυνατόν να δοθούν πληροφορίες σχετικά με τους λογαριασμούς του πρώην πρωθυπουργού.

Πρόσθεσε ότι αναμένεται ο νέος φορολογικός νόμος, με τον οποίο, το Δημόσιο Φορολογικό Γραφείο θα έχει τη δυνατότητα ελέγχου των εισοδημάτων όλων των πολιτών.

Η απάντηση αυτή της διευθύντριας, σύμφωνα με το δημοσίευμα προκάλεσε την οργή των πολιτών για την αδυναμία των Αρχών να αντιμετωπίσουν αυτό το έγκλημα.

Δύο μήνες πριν από τη φυγή του από τη χώρα και το αίτημα ασύλου στην Ουγγαρία, ο Γκρουέφσκι, άδειασε όλους τους λογαριασμούς του, δίχως να του γίνει καμία παρατήρηση.

Ο Νίκολα Γκρουέφσκι δεν έχει ακίνητη περιουσία στο όνομά του, ούτε στο όνομα της γυναίκας του.

Η μητέρα του έχει τέσσερα διαμερίσματα, αλλά δεν υπήρξε ποτέ μέρος της έρευνας «πόθεν έσχες».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Γκρουέφκσι κατά τη διαφυγή είχε μαζί του 230 χιλιάδες ευρώ.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




-