GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Oι Ιταλοί «σουτάρουν» την παγκοσμιοποίηση: Εποχή Σαλβίνι – Στο 33,8% η Λέγκα – Πάει για αυτοδυναμία – Ένα νέο ιδεολογικό φαινόμενο γεννιέται

- Εφιάλτης για τις Βρυξέλλες, ελπίδα για την Ευρώπη των Εθνών. Αλλάζουν όλα πλέον. Ο αντισυστημικός άνεμος ξεκινάει από την Ιταλία...

-
Εφιάλτης για τις Βρυξέλλες, ελπίδα για την Ευρώπη των Εθνών.
Αλλάζουν όλα πλέον.
Ο αντισυστημικός άνεμος ξεκινάει από την Ιταλία.
Οι πολίτες στηρίζουν Σαλβίνι και το δείχνουν πλέον στις δημοσκοπήσεις.
Τα ποσοστά που ακολουθούν δείχνουν πως η Λέγκα μπορεί να διεκδικήσει πλέον και την αυτοδυναμία όποτε και να γίνουν εκλογές.
Εποχή Σαλβίνι με λίγα λόγια.



Σε απόλυτη κυρίαρχο του ιταλικού πολιτικού σκηνικού εξελίσσεται η Λέγκα του Βορρά του Matteo Salvini, τα ποσοστά της οποίας έχουν πραγματικά εκτοξευθεί τους 7 μήνες που έχουν μεσολαβήσει από τις εκλογές του περασμένου Μαρτίου.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό της εφημερίδας Corriere della Sera, η Λέγκα του Salvini λαμβάνει το 33,8% στην πρόθεση ψήφου, έχοντας ενισχύσει τη δυναμική της κατά τουλάχιστον 16 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το 17,69% που έλαβε στις εκλογές της 4ης Μαρτίου.

Η Λέγκα, βάσει της δημοσκόπησης, είναι η πρώτη και με διαφορά πολιτική δύναμη στην Ιταλία, η οποία μάλιστα φαίνεται πως σε αντίθεση με το Κίνημα των 5 Αστέρων (M5S) δεν μετρά απώλειες στην κοινή γνώμη για τη σύγκρουση της ιταλικής κυβέρνησης με την ΕΕ για τον προϋπολογισμό του 2019.
Συγκεκριμένα, το M5S λαμβάνει το 28,5% στην πρόθεση ψήφου, μετρώντας απώλειες περίπου 4 μονάδων σε σχέση με την εκλογική του επίδοση τον περασμένο Μάρτιο, όταν και είχε λάβει το 32,22% των ψήφων.

Η Λέγκα όχι μόνο δεν μετρά απώλειες αλλά αντίθετα ενισχύει σημαντικά τα ποσοστά της, σε τέτοιο βαθμό που όχι μόνο να αποτελεί την πολιτική δύναμη που εκφράζει πλέον τη Δεξιά στην Ιταλία (το Forza Italia του Berlusconi βυθίζεται από το 13,94% των εκλογών του Μαρτίου στο 7,8% καθώς παρατηρείται μαζική μετακίνηση ψηφοφόρων προς τη Λέγκα) αλλά και την απόλυτη κυρίαρχο στη βόρεια και κεντρική Ιταλία.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Λέγκα λαμβάνει στα βορειοδυτικά της χώρας (Λομβαρδία, Πιεμόντε, κα) το 43,2% ενώ στα βορειοανατολικά (Βένετο, Φριούλι, Τρεντίνο) εκτοξεύεται στο 48,4% με τα ποσοστά του δεύτερου Κινήματος των 5 Αστέρων να ανέρχονται στο 17,6% και 17% αντίστοιχα.

Σαφές προβάδισμα διατηρεί η Λέγκα έναντι του Κινήματος των 5 Αστέρων και στις κεντρικές – βόρειες επαρχίες (Τοσκάνη, Εμίλια-Ρομάνια, Ούμπρια, Μάρκε) καθώς προηγείται με 32,6% έναντι 22,6%.
Σημειώνεται ότι σε αυτό το τμήμα της χώρας, δεύτερη δύναμη αναδεικνύεται το Δημοκρατικό Κόμμα με 24%, το οποίο διατηρεί τις δυνάμεις της στο σύνολο της Ιταλίας (λαμβάνει το 17,1% στην πρόθεση ψήφου έναντι 18,9% που είχε λάβει στις εκλογές του Μαρτίου).

Και αν το Κίνημα των 5 Αστέρων διατηρεί την πρώτη θέση στις κεντρικές-νότιες περιοχές, στο νότο και στα νησιά με ποσοστά άνω του 40%, και εκεί η Λέγκα του Salvini καταγράφει εντυπωσιακή άνοδο στα ποσοστά της που αγγίζει το 16%.

Οι πολίτες αποδοκιμάζουν το Βερολίνο και εκτοξεύουν τον νέο ηγέτη της πατριωτικής Δεξιάς.

Χθες μάλιστα έδωσε μαθήματα πατριωτισμού.
Καμία σχέση δηλαδή με τον Α. Τσίπρα, είπαμε, ο Σαλβίνι είναι ηγέτης και όχι νάνος.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η Ιταλία δεν θα γίνει Ελλάδα”, μεταφέροντας έτσι και τη διεθνή άποψη για την ελληνική κυβέρνηση και τους χειρισμούς της απέναντι στους Έλληνες.

Ουσιαστικά ξεκαθάρισε πως οι Έλληνες αντιμετωπίζουν μια προδοσία που πηγάζει από την πολιτική σκηνή της χώρας και επεσήμανε πως οι Ιταλοί δεν θα έχουν το ίδιο μέλλον.

Δηλώσεις τέτοιου τύπου έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς καθρεφτίζουν την εικόνα της ελληνικής κυβέρνησης στη διεθνή πολιτική σκηνή και τον κόσμο, μια εικόνα που αν δεν αλλάξει ριζικά, πρέπει τουλάχιστον να ανοίξει περιθώρια βελτίωσης με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Απάντηση σε όσους παρομοιάζουν την Ελλάδα με την Ιταλία, θεωρώντας ότι η Ρώμη θα αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα με την Αθήνα, έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι.

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη. Δεν πρόκειται να κάνουμε βήματα πίσω, καθώς οι Ιταλοί είναι έτοιμοι να μας στηρίξουν.
Κανείς δεν πιστεύει ότι θα καταλήξουμε όπως η Ελλάδα.
Αυτό είναι λάθος», τόνισε ο κ. Σαλβίνι σε δηλώσεις του στο δεύτερο πρόγραμμα της Rai (Rai2).

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων ότι η αύξηση των spreads στα ιταλικά ομόλογα αποτελεί προϊόν «συνομωσία» ο επικεφαλής της Lega Nord, υποστήριξε ότι:

«Δεν είμαι φίλος των συνομωσιών. Πιθανώς ορισμένα μέτρα που ανακοινώθηκαν να φοβίζουν τις αγορές ή υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να τις φοβίσουν, αν και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι δεν έχουν εξετάσει ούτε κατά το ελάχιστο το οικονομικό μας πρόγραμμα.
Όταν το πράξουν όλα θα ησυχάσουν».

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

-

pentapostagma.gr