GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

EKTAKTO! Οριστική ρήξη – Κόβει κάθε δεσμό με το Οικουμενικό Πατριαρχείο η ρωσική εκκλησία

- Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι διακόπτει κάθε σχέση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέδωσε η ρωσική εκκλησία με αφορμ...

-



Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι διακόπτει κάθε σχέση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέδωσε η ρωσική εκκλησία με αφορμή την αναγνώριση του Πατριαρχείου του αυτοκέφαλου της ουκρανικής εκκλησίας.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ανακοίνωσε πως "κόβει κάθε δεσμό" με το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης μετά το αυτοκέφαλο της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στις 14 Σεπτεμβρίου ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, είχε αποφασίσει να διακόψει την μνημόνευση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, όχι όμως και την επικοινωνία μεταξύ των δύο Εκκλησιών.

Η κίνηση αυτή έρχεται ως συνέπεια της απόφασης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου να εγκρίνει την Αυτοκεφαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και να αποστείλει απεσταλμένους του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κίεβο, το οποίο το Πατριαρχείο της Μόσχας θεωρεί ότι υπάγεται στην δική του δικαιοδοσία.

Αποφασίζεται ακόμη να ανασταλεί η συλλειτουργία με τους ιεράρχες της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.


Η Ιερά σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, με αφορμή τη απόφαση αυτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου να εγκρίνει την Αυτοκεφαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία, είχε εκφράσει πρόσφατα την "έντονη διαμαρτυρία και τη βαθειά της δυσαρέσκεια" δηλώνοντας ότι οι ενέργειες της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως "συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των εκκλησιαστικών κανόνων".



ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



-
---