GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Ασκήσου στη κολύμβηση»: Ιρανός αξιωματούχος προειδοποιεί τον Νετανιάχου ότι θα αναγκαστεί να διαφύγει δια θαλάσσης

- Ο Βενιαμίν Νετανιάχου κολυμπάει στη Μεσόγειο ενώ ήταν σε διακοπές στην πόλη Καισάρεια του Ισραήλ στις 16 Αυγούστου 1997. © Reuters...

-

Ο Βενιαμίν Νετανιάχου κολυμπάει στη Μεσόγειο ενώ ήταν σε διακοπές στην πόλη Καισάρεια του Ισραήλ στις 16 Αυγούστου 1997. © Reuters

Ένας αξιωματούχος των επαναστατικών φρουρών του Ιράν προειδοποίησε τον ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου να «ασκηθεί στο κολύμπι», λέγοντας ότι σύντομα δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να εγκαταλείψει την περιοχή.


Η δήλωση ήρθε καθώς η Τεχεράνη κατηγορεί το Ισραήλ για εξάπλωση ιρανοφοβίας.

«Ο Νετανιάχου θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για εκείνον παρά να φύγει  από τη περιοχή και γι 'αυτό πρέπει να μάθει πώς να κολυμπάει στη Μεσόγειο Θάλασσα», δήλωσε ο  ταξίαρχος-στρατηγός Χοσείν Σαλαμί κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας τη Παρασκευή σε μια ομάδα διοικητών και αξιωματικών του IRGC στη κεντρική ιρανική πόλη Ισφαχάν, όπως  αναφέρεται  από το πρακτορείο ειδήσεων Fars. 


-
Η παράσταση «Arts & crafts show» δεν μπορεί να κρύψει το μυστικό πρόγραμμα των ΟΜΚ (Όπλων Μαζικής Καταστροφής) του Ισραήλ, λέει ο Ιρανός Υπ.Εξ.

Τα σχόλιά του έγιναν μετά την ομιλία στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών λίγο πριν από μια εβδομάδα, όπου δήλωνε ότι ο αντίπαλός του, το Ιράν, έχει  "μια άλλη μυστική εγκατάσταση στην Τεχεράνη, μια μυστική πυρηνική αποθήκη για την αποθήκευση τεράστιων ποσοτήτων εξοπλισμού και υλικού από το μυστικό πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν".

Ο Νετανιάχου ενέτεινε τις δηλώσεις του ότι το Ιράν αναπτύσσει πυρηνικά όπλα από τότε που οι ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος σύμμαχος του Ισραήλ, ακύρωσαν τη πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.
Επαναβεβαίωσε στη συνάντηση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ότι το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει ποτέ σε μια κυβέρνηση που ζητά την καταστροφή του να αναπτύξει πυρηνικά όπλα.
"Όχι τώρα, όχι σε 10 χρόνια, ποτέ».

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν απάντησε σε αυτά τα σχόλια δηλώνοντας ότι ο κόσμος  «μόνο θα γελάσει δυνατά με αυτή την ψευδή, άσκοπη και περιττή ομιλία και ψευδή παράσταση».
Ο υπουργός Εξωτερικών Javad Zarif έγραψε επίσης στο Twitter για να δηλώσει ότι το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα στην περιοχή με «μυστικό»  και  «αδήλωτο» 
πρόγραμμα πυρηνικών όπλων - συμπεριλαμβανομένου ενός  «πραγματικού ατομικού οπλοστασίου». 



Η Τεχεράνη δεν αναγνωρίζει το Ισραήλ ως χώρα και προειδοποιεί τακτικά ότι σύντομα θα πάψει να υπάρχει.
Η Συρία είναι ένα ακόμη κόκκαλο αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο χωρών, ενώ οι εντάσεις επιδεινώνονται ακόμη περισσότερο, αφού το Ισραήλ δεσμεύθηκε να εμποδίσει το Ιράν να εγκαταστήσει μόνιμη στρατιωτική παρουσία στη Συρία και πραγματοποίησε δεκάδες επιδρομές κατά ιρανικών βάσεων.
Μόλις λίγες μέρες πριν, ο Νετανιάχου εξέφρασε  την ικανοποίησή του για μια ιστορική βοήθεια ύψους 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Ουάσιγκτον, ενώ το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνοντας ότι το πακέτο αποσκοπεί στην προστασία του Ισραήλ από  «όλους τους πιθανούς περιφερειακούς αντιπάλους», αλλά κυρίως από τη  «χορηγία τρομοκρατικών ομάδων από το ιρανικό καθεστώς». 

Ο Netanyahu έγραψε στο Twitter για να  εκφράσει  την ευγνωμοσύνη του, δηλώνοντας ότι «το Ισραήλ και ο κόσμος αντιμετωπίζουν πολύπλοκες προκλήσεις ασφάλειας, πρωτίστως την ιρανική επιθετικότητα», ενώ αποκαλεί την «αδιάκοπη υποστήριξη» της Ουάσινγκτον, ως έναν από τους  "πυλώνες των ισχυρών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών".
Εν τω μεταξύ, το Ιράν κατηγορεί επίσης τις ΗΠΑ ότι παρεμβαίνουν σε υποθέσεις της Μέσης Ανατολής, δηλώνοντας ότι οι κυρώσεις εναντίον του Ιράν οδηγούν προς τα πάνω την τιμή του αργού - και ότι εάν ο Τραμπ επιθυμεί φθηνότερο πετρέλαιο, όπως ισχυρίζεται, θα πρέπει να σταματήσει να εμπλέκεται. 

rt.com/
infognomonpolitics.blogspot.com


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

-