GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ - Ευρωπαϊκή μετατόπιση προς τα Δεξιά

- Θα ρισκάρουμε να κάνουμε ένα νοητικό άλμα. Είναι ολοφάνερο πως η περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα στην ΕΕ είναι υπέρ μιας στ...

-



Θα ρισκάρουμε να κάνουμε ένα νοητικό άλμα.
Είναι ολοφάνερο πως η περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα στην ΕΕ είναι υπέρ μιας στροφής προς τα δεξιά έως τα πολύ δεξιά κόμματα του πολιτικού συστήματος.
Δεν θα αναλύσουμε τώρα γιατί συμβαίνει αυτό απλά το αναφέρουμε ως μια καταγεγραμμένη πολιτική πραγματικότητα που κατά την ανάλυση του δικού μας Think Tank θα αποτυπώνεται σε κάθε επόμενη εκλογική αναμέτρηση όπου αυτή εντός της Ευρώπης κι αν γίνεται.
Ήδη αποτυπώθηκε χθες στις εκλογές στην Λετονία με το φιλορωσικό κόμμα "Αρμονία" να έρχεται πρώτο με ποσοστό 20%.
Δεύτερο κόμμα ήρθε το KPV LV με 14% ( κάτι σαν Τσίπρα και Σαλβίνι μαζί ), και τρίτο κόμμα κάποιοι συντηρητικοί με 13,6%.
Άνοδο του εθνικιστικού Adf θα παρατηρηθεί σε λίγες ημέρες στις εκλογές στην Βαυαρία και αργότερα στις ευρωεκλογές και στις περιφερειακές εκλογές σε όποιο κράτος της ΕΕ κι αν γίνουν.
Όλη αυτή η Ευρωπαϊκή πολιτική μετατόπιση από την κεντροαριστερά στην Δεξιά και άκρα Δεξιά ίσως λειτουργήσει κατά της συμφωνίας των Πρεσπών !!!
Η παραπάνω πολιτική μετατόπιση που περιγράψαμε δεν αφήνει έξω, ούτε την Ελληνική πολιτική σκηνή, ούτε αυτή των Σκοπίων.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η στροφή μεγάλων ομάδων, Ευρωπαϊκού πληθυσμού προς τα "εθνικιστικά" κόμματα σκληραίνει και συσπειρώνει αυτές τις μεγάλες ομάδες γύρω από το κράτος - έθνος.
Αυτό έχει ως συνέπεια η πλειοψηφία, όπως φάνηκε και από την μεγάλη αποχή, στα Σκόπια να μην θέλει καμία εθνική "παραχώρηση" από αυτά που πιστεύει πως της ανήκουν.
Δηλαδή στα Σκόπια αυτή την στιγμή έχουμε μια ατμόσφαιρα εθνικά φορτισμένη κατά της συμφωνίας για δύο λόγους:

1) Γιατί σε όλη την Ευρώπη υπάρχει αυτή η πολιτική μετατόπιση προς τα εθνικιστικά κόμματα, άρα και στα Σκόπια έχει περάσει αυτό.

2) Γιατί οι Σκοπιανοί έχει φανεί από παλιά πως έχουν βαθιά ριζωμένη την πεποίθηση πως είναι Μακεδόνες.

Αυτά τα δύο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΥΓΑΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ.

Θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.
Οι ξένες δυνάμεις στην περίπτωση του δημοψηφίσματος στα Σκόπια ΝΙΚΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΡΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑΙ.

Κάποιοι πιστεύουν πως νίκησε ο Πούτιν.

Ούτε ο Πούτιν νίκησε.

Αυτό που νίκησε είναι η πολιτική, ιστορική μετατόπιση του Ευρωπαϊκού γίγνεσθαι προς τα εθνικιστικά κόμματα, κυρίως λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και του μεταναστευτικού, και η τοπική εντός των Σκοπιανών βαθιά πεποίθηση, λόγω των 100 χρόνων προπαγάνδας, ότι είναι οι μοναδικοί Μακεδόνες στα Βαλκάνια και στην ιστορία.

ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ.

ΥΓ

Την Ελλάδα την συμφέρει να συνεχιστεί αυτή η πολιτική, Ευρωπαϊκή μετατόπιση προς τα Δεξιά αλλά και η διαμάχη της κυβέρνησης της Ιταλίας με την ΕΕ, γιατί αυτά τα δύο περιορίζουν τις κινήσεις των Εθνομηδενιστών με ό,τι αυτό συνεπάγεται.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




-