GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ιταλία και Ουγγαρία σημαιοφόροι για τον νέο «αντιμεταναστευτικό άξονα»-Στήνουν στο απόσπασμα την δικτατορία του “political correct”, ξεγυμνώνουν την Αριστερά και αλλάζουν την Ευρώπη-Εφιάλτης για Σόρος και Μακρόν

- Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν και ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μάτεο Σαλβίνι συναντήθηκαν στο Μιλάνο της Ιταλίας στις...

-

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν και ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μάτεο Σαλβίνι συναντήθηκαν στο Μιλάνο της Ιταλίας στις 28 Αυγούστου και η μέρα αυτή είναι καθοριστική για την νέα Ευρώπη.
«Είμαστε κοντά σε ένα ιστορικό σημείο καμπής σε επίπεδο ηπείρου και εκπλήσσομαι με τη στενοχώρια μιας πολιτικής αριστεράς που υπάρχει τώρα μόνο για να αμφισβητει τους άλλους και πιστεύει ότι το Μιλάνο δεν θα πρέπει να φιλοξενήσει τον πρόεδρο μιας ευρωπαϊκής χώρας, λες και η Αριστερά έχει την εξουσία να αποφασίζει ποιος έχει το δικαίωμα να μιλήσει και ποιος δεν θα το κάνει – και τότε αναρωτιούνται γιατί κανείς δεν τους ψηφίζει πια » απασφάλισε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Matteo Salvini.



«Αυτή είναι η πρώτη από μια μακρά σειρά συναντήσεων για την αλλαγή των δεδομένων, όχι μόνο της Ιταλίας και της Ουγγαρίας, αλλά ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου” συμπλήρωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Matteo Salvini.

«Χρειαζόμαστε μια νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή που να δεσμεύεται για την υπεράσπιση των συνόρων της Ευρώπης. Χρειαζόμαστε μια Επιτροπή μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές που να μην τιμωρεί τις χώρες αυτές – όπως η Ουγγαρία – που προστατεύουν τα σύνορά τους”.
Ανταπάντησε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν και ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι δεσμεύτηκαν να δημιουργήσουν έναν «άξονα κατά της μετανάστευσης” που θα έχει ως στόχο την αντιμετώπιση των πολιτικών υπέρ της μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνάντηση στο Μιλάνο στις 28 Αυγούστου, ο Ορμπάν και ο Σαλβίνι δεσμεύθηκαν να συνεργαστούν με την Αυστρία και τις χώρες του Visegrad – την Τσεχική Δημοκρατία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Σλοβακία – για να αντιταχθούν σε μια φιλομεταναστευτική ομάδα χωρών της ΕΕ, υπό την ηγεσία του Γάλλου Προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν.

Ο Orbán και ο Salvini επιδιώκουν μια συντονισμένη στρατηγική πριν από τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του Μαρτίου του 2019 για να νικήσουν το φιλο-μεταναστευτικό Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES), ένα πανευρωπαϊκό κόμμα που εκπροσωπεί σοσιαλιστικά κόμματα εθνικού επιπέδου από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.
Ο στόχος είναι να αλλάξει η πολιτική σύνθεση των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να αντιστραφεί η πολιτική της ΕΕ για τις μεταναστευτικές μετακινήσεις.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου, ο Σαλβίνι δήλωσε:

«Σήμερα ξεκινά ένα ταξίδι που θα συνεχιστεί τους ερχόμενους μήνες για μια διαφορετική Ευρώπη, για μια αλλαγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των ευρωπαϊκών πολιτικών, με επίκεντρο το δικαίωμα στη ζωή, την εργασία, την υγεία, την ασφάλεια, , κόντρα στις ευρωπαϊκές ελιτ που χρηματοδοτούνται από τον δισεκατομμυριούχο Soros και και εκπροσωπούνται από τον Macron.
Είμαστε κοντά σε ένα ιστορικό σημείο καμπής σε επίπεδο ηπείρου και εκπλήσσομαι με τη στενοχώρια μιας πολιτικής αριστεράς που υπάρχει πλέον μόνο για να αμφισβητει τους άλλους και πιστεύει ότι το Μιλάνο δεν θα πρέπει να φιλοξενήσει τον πρόεδρο μιας ευρωπαϊκής χώρας, λες κι εχει την εξουσία να αποφασίζει ποιος έχει το δικαίωμα να μιλήσει και ποιος δεν θα το κάνει – και μετά αναρωτιούνται γιατί κανείς δεν τους ψηφίζει πια.
Αυτή είναι η πρώτη από μια μακρά σειρά συναντήσεων για την αλλαγή των πεπρωμένων, όχι μόνο της Ιταλίας και της Ουγγαρίας, αλλά ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου”.

Ο Orbán πρόσθεσε:

«Οι ευρωπαϊκές εκλογές θα διεξαχθούν σύντομα και πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο πλευρές στην Ευρώπη: η μία είναι υπό την ηγεσία του Macron, η οποία υποστηρίζει τη μαζική μετανάστευση, ενώ η άλλη είναι υπό την ηγεσία χωρών που θέλουν να προστατεύσουν τα σύνορά τους. Και η Ιταλία ανήκει σε αυτή.
Η Ουγγαρία έχει δείξει ότι μπορούμε να σταματήσουμε τους μετανάστες στη ξηρά, ο Σαλβίνι έδειξε ότι οι μετανάστες μπορούν να σταματήθουν στη θάλασσα και τον ευχαριστούμε για την προστασία των συνόρων της Ευρώπης.

Οι μετανάστες πρέπει να αποσταλούν πίσω στις χώρες τους, οι Βρυξέλλες λένε ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε και είπαν ότι ήταν αδύνατο να σταματήσουν οι μετανάστες στην ξηρά, αλλά το κάναμε.
Ο Salvini και εγώ, μοιραζόμαστε το ίδιο πεπρωμένο, είναι ο ήρωάς μου”.

Σε αυτές τις τοποθετήσεις ο Γάλλος πρόεδρος Macron αντέδρασε άμεσα:

«Αν θέλουν να με δουν ως τον κύριο αντίπαλό τους, ήταν σωστό να το πράξουν.
Είναι σαφές ότι σήμερα δημιουργείται ισχυρή αντιπολίτευση μεταξύ εθνικιστών και προοδευτικών και δεν θα δώσω τίποτα στους εθνικιστές και σε εκείνους που υποστηρίζουν την ομιλία του μίσους”.

Ο Σαλβίνι ανταπάντησε:

«Από τις αρχές του 2017 μέχρι σήμερα, η Γαλλία του «do-good Macron «απέρριψε περισσότερους από 48.000 μετανάστες στα ιταλικά σύνορα, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών. Είναι αυτή η« ευπρόσδεκτη και υποστηρικτική» Ευρώπη που ο Macron μιλάει;

Αντί να δίνει μαθήματα σε άλλους, θα καλούσα τον υποκριτικό Γάλλο πρόεδρο να ανοίξει εκ νέου τα σύνορά του και να υποδεχτεί τους χιλιάδες πρόσφυγες που υποσχέθηκε να πάρει. Η Ιταλία δεν είναι πλέον το προσφυγικό στρατόπεδο της Ευρώπης. Το πάρτι για τους λαθρεμπόρους και τους ερασιτέχνες έχει τελειώσει!”

Τον Ιούλιο, ο Σαλβίνι δήλωσε ότι ήθελε να δημιουργήσει ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο ομοϊδεατών εθνικιστικών κομμάτων:

«Για να κερδίσουμε [τις ιταλικές εκλογές] έπρεπε να ενώσουμε την Ιταλία, τώρα πρέπει να ενώσουμε την Ευρώπη. Σκέφτομαι μια« Ένωση των Λιεγκών της Ευρώπης», συγκεντρώνοντας όλα τα ελεύθερα και κυρίαρχα κινήματα που θέλουν να υπερασπιστούν τον λαό τους και τα σύνορά τους. ”

Ο Σαλβίνι πρότεινε ότι στο δίκτυο να περιληφθούν ο αυστριακός καγκελάριος Σεμπαστιάν Κούρς, ο ηγέτης του Ολλανδικού Κόμματος Ελευθερίας Γκεερτ Βίλλερς, η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας Marine Le Pen, και ο Ορμπάν της Ουγγαρίας, μεταξύ άλλων. Είπε επίσης ότι οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2019 θα πρέπει να αποτελέσουν δημοψήφισμα για μια «Ευρώπη χωρίς σύνορα» έναντι «μιας Ευρώπης που προστατεύει τους πολίτες της».

Βέβαια ο διάβολος κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες. Ιταλία και Ουγγαρία τις ενώνουν πολλά αλλα΄υπάρχουν και κάποια πράγματα που τις χωρίζουν!!

Η Ιταλία προσπάθησε επί μακρόν να επανεξετάσει τον κανονισμό του Δουβλίνου, αλλά άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, κυρίως η Ουγγαρία, αντιτάχθηκαν στην αλλαγή της συμφωνίας. Είναι ξεκάθαρο πως τα συμφέροντα πολλών κρατών μελών της ΕΕ είναι εκ διαμέτρου αντίθετα.

Παρόλο που η Ιταλία και η Ουγγαρία, για παράδειγμα, συμφωνούν ότι η μαζική μετανάστευση πρέπει να σταματήσει τελείως, διαφωνούν σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των μεταναστών που βρίσκονται ήδη στην ΕΕ. Ενώ η Ιταλία επιθυμεί να αναδιανεμηθούν οι μετανάστες σε άλλες χώρες της ΕΕ, η Ουγγαρία και τα κράτη του Visegrad διαφωνούν κατηγορηματικά με την αποδοχή μεταναστών.

Για παράδειγμα σε συνέντευξη στην τσεχική εφημερίδα DNES, ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Andrej Babiš, πριν από την επίσκεψή του στη Ρώμη και τη συνάντηση με τον ιταλό πρωθυπουργό Giuseppe Conte, δήλωσε:

«Επιμένω ότι δεν θα λάβουμε κανέναν παράνομο μετανάστη από την Ιταλία ή αλλού, αυτό δεν είναι τίποτα εναντίον της Ιταλίας, την οποία συμπαθούμε. Είναι μια κρίσιμη στρατηγική, είναι, κατά τη γνώμη μου, ένα βασικό μήνυμα, ένα σύμβολο και ένα μήνυμα σε μετανάστες και λαθρεμπόρους ότι δεν έχει νόημα να πλεύσουν στην Ευρώπη “…

Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ξεπεράσει τις διαφορές της και να συμφωνήσει σε μια κοινή πανευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


-