GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Έρχεται «κόλαση πυρός» για τους Τούρκους: Αμερικανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν και εξοπλίζουν PKK/YPG – Έπεται αιματηρή αναμέτρηση (Φωτογραφίες)

- Οι Ηνωμένες Πολιτείες, δεν προμηθεύουν μόνο με χιλιάδες αυτόματα όπλα και αντιαρματικούς πυραύλους τους Κούρδους μαχητές PKK/YPG, αλ...

-
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, δεν προμηθεύουν μόνο με χιλιάδες αυτόματα όπλα και αντιαρματικούς πυραύλους τους Κούρδους μαχητές PKK/YPG, αλλά τους παρέχουν την πιο εξειδικευμένη στρατιωτική εκπαίδευση, μέσω ιδιωτικών εταιρειών με προφανή στόχο το σχέδιο διαμελισμού της Τουρκίας.


Η υποστήριξη της αμερικανικής εταιρείας Castle International στους Κούρδους μαχητές PKK/YPG στη Συρία είναι τόσο εμφανής πλέον που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, όσο και στους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων, γράφει τουρκική εφημερίδα aksam.

-


Η αμερικανική εταιρεία ασφάλειας και στρατιωτικών υπηρεσιών, Castle International, προσελκύει την προσοχή στην υποστήριξή της έναντι των εκατοντάδων μελών των οργανώσεων PKK/YPG στη βόρεια Συρία.

Πολλά έγγραφα και φωτογραφίες μελών της αμερικανικής μισθοφορικής εταιρείας αποδεικνύουν την στενότατη συνεργασία της με τους Κούρδους μαχητές YPG/PKK στο βόρειο τμήμα της Συρίας, πολεμώντας τις τουρκικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τελευταία τον θάνατο πολλών Τούρκων και τον τραυματισμό ακόμα περισσοτέρων.

Σε λογαριασμούς των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης παρουσιάζονται φωτογραφίες υπαλλήλων της Castle International που δείχνουν ότι φέρουν στην στολή τους με τα σύμβολα της κουρδικής οργάνωσης.

«Πρωινή διάλεξη”… γράφει μια φωτογραφία που δείχνει την συγκέντρωση σε ένα δωμάτιο των μελών της εταιρείας με Κούρδους μαχητές.

-

Σε μια άλλη φωτογραφία, γυναίκες με όπλα φορούν ρούχα που φέρουν τα σύμβολα της κουρδικής οργάνωσης, μόνο που είναι στελέχη της αμερικανικής εταιρείας.

Πληροφορίες τουρκικών ΜΜΕ, εξηγούν ότι οι Αμερικανοί προετοιμάζουν εδώ και μεγάλο διάστημα την μετατροπή των κουρδικών δυνάμεων στην Συρία, παρουσία και Κούρδων της Τουρκίας, σε τακτικές δυνάμεις, λόγω, όπως έχουμε τονίσει και παλαιότερα, του σχεδίου δημιουργίας του Κουρδιστάν.

Τώρα εκτός από τα μεγάλα φορτία όπλων που αποστέλλονται στους Κούρδους, τους παρέχεται και εξειδικευμένη στρατιωτική βοήθεια από εταιρείες «βιτρίνες» των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Κύρια αποστολή των Κούρδων μαζί με τις συριακές δυνάμεις μελλοντικά, είναι η εκδίωξη των Τούρκων από την Β.Συρία πάση θυσία και η συνέχιση του ανταρτοπόλεμου σε Νότια, ΒΑ Τουρκία, στον Πόντο, αλλά και στα σύνορα με την Αρμενία για την δημιουργία κράτους.

Για τον λόγο αυτόν, οι Αμερικανοί εγκατέστησαν πρόσφατα προηγμένα συστήματα ραντάρ στο συριακό Κουρδιστάν, δηλαδή στην πόλη Κόμπανι και στην πόλη Ρμελάν που βρίσκεται στην άκρη της βορειοανατολικής Συρίας.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή μέσα από τις, υπό κουρδική διοίκηση, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), τα συστήματα ραντάρ θα φροντίσουν ώστε να δημιουργηθεί μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη βόρεια και ανατολική Συρία, δηλαδή πάνω από τα εδάφη που ελέγχουν οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι αυτή η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων δεν προστατεύει τους Κούρδους μόνο από τα συριακά αεροπλάνα αλλά και από τα τουρκικά.

Η Τουρκία γνωρίζει όλο αυτό το σχέδιο και προσπαθεί με την βοήθεια των Ρώσων να εισβάλει όλο και μακρύτερα στην συριακή επικράτεια για να ακυρώσει την «διαδικασία” διαμελισμού της, κάτι τέτοιο όμως «σκοντάφτει” εκτός των ΗΠΑ και στο Ιράν και φυσικά στον Άσαντ.

Η ενασχόληση όμως αμερικανικής μισθοφορικής εταιρείας μαζί με την απόφαση Τραμπ για την χορήγηση και βαρέως οπλισμού στους Σύρους Κούρδους, μας δείχνει τον δρόμο των εξελίξεων μετά από την εξαφάνιση κατά κάποιο τρόπο των Τζιχαντιστών στην Συρία, οι οποίοι θα βαφτιστούν σε λίγο «συριακή αντιπολίτευση».

Τα συμφέροντα των Τουρκίας και ΗΠΑ είναι σαφώς εντελώς αντίθετα και αφορούν:

Α. για τις μεν ΗΠΑ, την δημιουργία ανεξάρτητου Κουρδιστάν με ένωση των Κούρδων του Ιράκ, του Ιράν και της Συρίας.

Β. της Τουρκίας, σχέδιο υφαρπαγής και ελέγχου της Β.Συρίας στα πλαίσια νέο-οθωμανικού σχεδίου αναβίωσης της πάλαι ποτέ τουρκικής αυτοκρατορίας των σουλτάνων.

Σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο όλα ξεκινούν από το σχέδιο «Μεγάλη Μέση Ανατολή», που αναπτύχθηκε το 2001 από τον Αμερικανό Συνταγματάρχη Ralph Peters, και προβλέπει την δημιουργία του αποκαλούμενου «Μεγάλου Ισραήλ».

Το σχέδιο του Πενταγώνου αναφέρει ότι το Ιράκ και η Συρία θα πρέπει να χωριστούν σε τρία μέρη, σιιτικό, σουνιτικό και κουρδικό.

Επίσης προβλέπεται η δημιουργία του «Μεγάλου Κουρδιστάν», το οποίο θα αποτελεί «μέρος του Ισραήλ» έως τον Ευφράτη.

Η ιστοσελίδα της Castle International έχει αναρτημένη την σύμβαση με την κουρδική οργάνωση YPG, αναφέροντας ότι θέλει να δημιουργήσει μια «στενή σχέση με τους Κούρδους στον τομέα της εμπειρογνωμοσύνης, της στρατιωτικής πρακτικής, της ιατρικής βοήθειας, καθώς και στο σύστημα εφοδιασμού για μια μακροπρόθεσμη συμβατική συμφωνία”.

Η αμερικανική εταιρεία μισθοφόρων/συμβούλων είναι ομολογουμένως μια αναγνωρισμένη ηγέτιδα επιχείρηση στην αγορά των διεθνών στρατιωτικών υπηρεσιών».

Η φήμη μαζί με την παρουσία της απλώνεται σε Αφρική, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Συρία και Ιράκ.

Η εταιρεία παρέχει Special Projects σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα της, απασχολώντας επαγγελματίες που είναι «πολύ καλά εκπαιδευμένοι και σιωπηλοί”, παρέχοντας στους πελάτες της εξειδικευμένες υπηρεσίες σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

Η εταιρεία, ισχυρίζεται ότι έχει πραγματοποιήσει επιχειρήσεις εκκένωσης και ιατρικής βοήθειας στις ζώνες πολέμου, ενώ χρησιμεύει επίσης ως ειδική μονάδα έρευνας και διάσωσης.

Εκτός από την αποστολή για τη διάσωση όσων βρίσκονται πίσω από την εχθρική γραμμή, οι υπάλληλοι της εταιρείας, παρέχουν βασική εκπαίδευση πεζικού, για αυτό και αποτελούνται από πρώην μέλη των ειδικών δυνάμεων του στρατού των ΗΠΑ, οι οποίοι προηγουμένως υπηρετούσαν σε ζώνες πολέμου και αποστρατεύτηκαν από το στρατό.

Είναι γνωστό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν εμπλακεί προηγουμένως σε στρατιωτικές υπηρεσίες μέσω συμβάσεων με εταιρείες ιδιωτικής ασφάλειας σε πολλές περιοχές κρίσεων του κόσμου.

Η Blackwater, μία από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες στο Ιράκ, κατηγορήθηκε ότι είχε εμπλοκή παντού στην χώρα.

Αυτά όμως είναι γνωστά διότι στην Συρία σήμερα που μιλάμε δρουν εδώ και πολύ καιρό: ρωσική ιδιωτική εταιρεία, τουρκική εταιρεία, βρετανική κά

Πρόκειται για ένα πόλεμο στον οποίο για πρώτη φορά συμμετέχουν τόσες πολλές ιδιωτικές μισθοφορικές εταιρείες, κάτι που προφανώς δείχνει το πόσο δυσνόητα και ευμετάβλητα είναι τα πράγματα στο συριακό έδαφος και ακόμα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.

Στο χθεσινό άρθρο μας με τίτλο (Kανένα έλεος στο «Σουλτάνο» από Ουάσινγκτον:
«Η Τουρκία είναι η υπ’ αριθμόν 1 απειλή στην Μεσόγειο» – Προάγγελος γεωπολιτικών ανακατατάξεων), αναφέραμε ότι όταν think tank σαν το American Enterprise Institute (καθορίζει την πολιτική των ΗΠΑ) θεωρεί την Τουρκία τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τις ΗΠΑ στην Α.Μεσόγειο, τότε ο κόσμος «αναποδογύρισε”, και έρχονται καταιγιστικές εξελίξεις.

Αυτή ακριβώς η μεταβολή «αλλάζει” άρδην και την πολιτική των ΗΠΑ ως προς την Τουρκία, την οποία οδηγούν σε διαμελισμό και διάλυση λόγω Κουρδιστάν και κοιτασμάτων.  


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




-
pentapostagma.gr