GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Στα Σκόπια ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, J. Mattis – Φόβοι για ρωσική ανάμειξη στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου

- Ναι στη Συμφωνία των Πρεσπών διαμηνύουν οι ΗΠΑ Επίσκεψη στα Σκόπια θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, James Mat...

-



Ναι στη Συμφωνία των Πρεσπών διαμηνύουν οι ΗΠΑ
Επίσκεψη στα Σκόπια θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, James Mattis προκειμένου να εκφράσει τη στήριξη του στη Συμφωνία των Πρεσπών ενόψει του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου.
Εντύπωση πάντως προκάλεσε η τοποθέτηση του περί ανησυχίας των ΗΠΑ για ανάμειξη της Ρωσίας στο εν λόγω δημοψήφισμα δεδομένου άλλωστε ότι πρόσφατα η Ρωσία – μέσω του πρεσβευτή της στα Σκόπια - έχει εκφράσει την αντίθεση της στην πρόθεση της ΠΓΔΜ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αναφέροντας μάλιστα πως η ΠΓΔΜ θα μπορούσε να αποτελέσει «στόχο» εάν επιδεινωθούν οι σχέσεις Ρωσίας – ΗΠΑ.
«Είμαι ανήσυχος… Αυτό το είδος κακόβουλων ενεργειών που εφαρμόζει η Ρωσία από την Εσθονία μέχρι τις ΗΠΑ, από την Ουκρανία και τώρα στη Μακεδονία, έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στις ειδικές συνθήκες κατά περίπτωση» είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Mattis, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί την ΠΓΔΜ την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου, όπως είπε, να εκφράσει τη στήριξη του στο μακεδονικό λαό.
Σημειώνεται πως ο Mattis είναι ο πλέον υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος των ΗΠΑ που επισκέπτεται τα Σκόπια ενώ την περασμένη εβδομάδα και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump με επιστολή του είχε εκφράσει τη στήριξη του στη Συμφωνία των Πρεσπών.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

www.bankingnews.gr