GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Συνελήφθη και δεύτερος Τούρκος στρατιωτικός στον Έβρο! – Eτοιμάζονται να τους επιστρέψουν πίσω – Επικοινωνία Καμμένου-Ακάρ

- Όσο περνάει η ώρα επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι συνελήφθη τελικά Τούρκος στρατιωτικός στην ευρύτερη περιοχή των Φερών, κοντά στ...

-
Όσο περνάει η ώρα επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι συνελήφθη τελικά Τούρκος στρατιωτικός στην ευρύτερη περιοχή των Φερών, κοντά στον Πέπλο, από ελληνική στρατιωτική περίπολο.
Πέρασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο ελληνικό έδαφος, έφερε τον οπλισμό του, ενώ η σύλληψη του έθεσε αυτόματα σε συναγερμό τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.


Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, τοπικά ΜΜΕ μιλούν και για δεύτερη σύλληψη στρατιωτικού.

Πρόκειται για δυο υπαξιωματικούς οι οποίοι μπήκαν κατά λάθος όπως όλα δείχνουν σε ελληνικό έδαφος.

Στρατιωτικές πήγες και συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ πιβεβαιώνουν ουσιαστικά την σύλληψη, αλλά επισημαίνουν ότι πρόκειται για χαμηλής έντασης περιστατικό οι λεπτομέρειες του οποίου θα δημοσιοποιηθούν με ανακοίνωση με ανακοίνωση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Απλά διαψεύδεται ότι έπεσαν πυροβολισμοί κατά την σύλληψη.

Ετοιμάζονται να επιστρέψουν τον Τούρκο στρατιωτικό άμεσα στην πατρίδα του.

Οι πληροφορίες μας όμως αναφέρουν, ότι αμέσως μετά την σύλληψη του Τούρκου στρατιωτικού, του οποίου είναι ακόμα άγνωστος ο βαθμός, η ιδιότητα, η μονάδα που υπηρετεί και άλλες λεπτομέρειες, τέθηκαν σε επιφυλακή σε όλο το μήμος του νομού Έβρου, τα Τμήματα Χρονικής Ετοιμότητας, πιο γνωστά ως ΤΧΕ, από την περιοχή τηςε Αλεξανδρούπολης μέχρι και τις Καστανιές.

Εκεί όπου την 1η Μαρτίου είχαν συλληφθεί από τους Τούρκους οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, οι οποίοι παρέμειναν φυλακισμένοι από τους Τούρκους επί 167 ημέρες στην Αδριανούπολη και αφέθηκαν ελεύθεροι τελικά στις 14 Αυγούστου.

Αντίθετα, τόσο οι τοπικές στρατιωτικές όσο και οι αστυνομικές αρχές, αποφεύγουν να πουν το παραμικρό, παραπέμπουν σε κεντρικό επίπεδο και συγκεκριμένα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τηρούν “σιγή ιχθύος”.

Όλα δείχνουν πως ετοιμάζεονται να επιστρέψουν άμεσα τον Τούρκο στρατιωτικό στην πατρίδα του, αν δεν παραδόθηκε ήδη από τους Κήπους.
Γι’ αυτό και η φανερή προσπάθεια να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και να περιοριστεί η έκταση της σύλληψης του στο ελληνικό έδαφος, όπως αναφέρει πάντα το evrosnews.gr

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, ο υπουργός θνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνομίλησε σε πολύ καλό κλίμα με τον ομόλογό του, Χουλούσι Ακάρ.

Η συνεννόηση φέρεται να έχει ολοκληρωθεί και σε λίγες ώρες θα επιστραφεί ο Τούρκος υπαξιωματικός που έχει συλληφθεί, σε κάποιο προσυμφωνημένο σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


-