GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η CIA προετοιμάζει το έδαφος: «Δυνητικός αντίπαλος των ΗΠΑ η Τουρκία» – Ανακατατάξεις σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο

- Τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς οι εξελίξεις σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο. Την στιγμή που ο Ρ. Τ. Ερντογάν για άλλη μία φορά προ...

-



Τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς οι εξελίξεις σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο.
Την στιγμή που ο Ρ. Τ. Ερντογάν για άλλη μία φορά προκαλούσε και έθετε ζήτημα Θράκης στον Α. Τσίπρα, ο οποίος στην ουσία δεν απάντησε με πυγμή στις απαιτήσεις του Τούρκου Προέδρου, οι ΗΠΑ στρώνουν το έδαφος για νέες συμμαχίες στην περιοχή μας, έχοντας εκτός πλάνων την Άγκυρα.

Οι ειδήσεις που έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, δεν είναι καθόλου ευχάριστες για την Τουρκία.
Η CIA μπαίνει πλέον για τα καλά στην κόντρα Ουάσινγκτον-Άγκυρας.

Παρά τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες από διάφορα εν Ελλάδι περιθωριακά ΜΜΕ, περί αντιστροφής του κλίματος στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ, μάλλον πέφτουν ολίγον έξω.

Μην ξεχνάμε και το χθεσινό χτύπημα της Moody’s στην Τουρκική οικονομία, μία κίνηση που δεν έγινε τυχαία.

Οι δηλώσεις της νέας διευθύντριας της CIA Τζίνα Χάσπελ, προετοίμασαν το έδαφος. Συγκεκριμένα μιλώντας στο Πανεπιστήμιο της Λούισβιλ την Δευτέρα ανακοίνωσε ότι η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών επιδιώκει να προσλάβει περισσότερους πράκτορες που να μιλούν ξένες γλώσσες, όπως Τουρκικά, προκειμένου να εξαλειφθούν τα κενά στην συλλογή των πληροφοριών.

Ειδικότερα η επικεφαλής της CIA, όπως αναφέρει η “Φωνή της Αμερικής” δήλωσε ότι έχει την πρόθεση να αυξήσει τον αριθμό των αξιωματικών που «σταθμεύουν» στο εξωτερικό και τόνισε την ανάγκη για περισσότερους πράκτορες με άπταιστα κινεζικά, αραβικά, φαρσί, γαλλικά, ισπανικά και τουρκικά, αναφέρει το hellajournal.

Στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της από τότε που ορκίστηκε ως επικεφαλής της CIA το Μάιο, η Χάσπελ χαρακτήρισε τη στροφή από την αντιτρομοκρατία, στην παραδοσιακότερη κατασκοπεία εναντίον εθνών – κρατών ως «στρατηγική προτεραιότητα».

Και πρόσθεσε ότι η ανάγκη καλύτερης συλλογής πληροφοριών σχετικά με τους σημερινούς αλλά και τους δυνητικούς ανταγωνιστές των ΗΠΑ συγκαταλέγεται μεταξύ των “δυσκολότερων θεμάτων” που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία. 

“Εστιάζουμε την προσοχή μας στα κράτη- έθνη που θεωρούμε αντίπαλους», είπε η Χάσπελ η οποία σύμφωνα με πληροφορίες μιλάει την Τουρκική γλώσσα.

Ξεκάθαρη δήλωση, που δείχνει τι έρχεται για την Τουρκία.

Ταυτόχρονα είχαμε συνάντηση που έβγαλε θέματα μεταξύ της Ελληνικής και Αμερικανικής πλευράς.

Η προώθηση συνεργασιών στην Ανατολική Μεσόγειο και η προετοιμασία της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην Ουάσινγκτον, το Δεκέμβριο, ήταν τα βασικά θέματα της χθεσινής συνάντηση του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών, με τον Βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Ουές Μίτσελ. Νωρίτερα ο Αμερικανός αξιωματούχος είχε δεχθεί τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ελληνική διπλωματική πηγή ανέφερε ότι συζητήθηκε αφενός η προώθηση συνεργασιών στην ανατολική Μεσόγειο, με έμφαση την οικονομική και ενεργειακή και αφετέρου η προετοιμασία της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών στην Ουάσινγκτον.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

-