GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Παμμακεδονική Ένωση: Υποστηρίζουμε κάθε εθνική προσπάθεια- όχι όμως πολιτικοποιημένες εκδηλώσεις

- Η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος- Αυστραλίας εξέδωσε ανακοίνωση αποσαφηνίζοντας  τη θέση της στα συλλαλητήρια...

-




Η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος- Αυστραλίας εξέδωσε ανακοίνωση αποσαφηνίζοντας  τη θέση της στα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται  στο όνομα της Μακεδονίας και δηλώνει ότι υποστηρίζει κάθε προσπάθεια που έχει άδολο εθνικό σκοπό.

Η ανακοίνωση που έχει αριθμό πρωτ. 364 της 13ης Σεπτεμβρίου 2018, έχει ως εξής:

     Η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΈΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ -ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ έχει ως αρχή να μην κάνει πολιτικά σχόλια σε κανένα επίπεδο. 
Αγωνίζεται επί χρόνια για την αναγνώριση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στο κράτος με πρωτεύουσα τα Σκόπια, την προστασία του Αρχαίου, Μεσαιωνικού, Νεωτέρου Ελληνικού πολιτισμού που καταστρέφεται συστηματικά στο κράτος αυτό, στις προαιώνιες εστίες του Μακεδονικού Ελληνισμού, όπως Γευγελή, Λυχνίδα-Αχρίδα, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Μοναστήρι, καθώς και την καθιέρωση της 24ης Φεβρουαρίου ως ημέρας μνήμης γενοκτονίας του Μακεδονικού Ελληνισμού από το 1870 μέχρι το 1949.
Δεν αποδέχεται, δηλώσεις  σχετικά με το θέμα των Σκοπίων, που είναι ιστορικά απαράδεκτες, αβάσιμες και εθνικά επικίνδυνες και τροφοδοτούν την σχιζοφρενική παράνοια των ιθυνόντων της γειτονικής χώρας, χρηζόντων τουλάχιστον ιατρικής ψυχιατρικής  παρακολούθησης.

Οφείλει όμως να ξεκαθαρίσει ότι σε σχέση με τα συλλαλητήρια στηρίζει, μεν την κάθε εθνική προσπάθεια που θα υποβοηθήσει στην προστασία της αξιοπρέπειας του έθνους, αλλά είναι κάθετα αντίθετη σε οποιαδήποτε πολιτικοποίηση ή και ακόμα χειρότερα κομματικοποίηση τους με αλλότρια συνθήματα και νοήματα μακράν του εθνικού σκοπού από δήθεν  εκπροσώπους, που περισσότερη ζημία προκαλούν παρά ωφέλεια και στην ανούσια επανάληψή τους χωρίς οργάνωση και συγκεκριμένους σκοπούς, που μόνο εκθέτει και ζημιώνει την εθνική προσπάθεια, παρά ωφελεί.

Επίσης, είναι κάθετα αντίθετη στην οποιαδήποτε εξαργύρωση με πολιτικούς σκοπούς αυτής της μεγάλης εθνικής προσπάθειας.
Στα πλαίσια αυτά, η χρησιμοποίηση του ονόματος ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΈΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ θα πρέπει να γίνεται με αυστηρά και μόνο εθνικά κριτήρια.

Επίσης, η συμμετοχή της ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και της τριπλής εορτής απελευθέρωσης της Μακεδονίας και του ΟΧΙ με τμήμα αναπαράστασης Μακεδονομάχων, γίνεται αποκλειστικά προς τιμή των ηρώων προγόνων μας που έχυσαν το αίμα τους άδολα, ανυπόκριτα, μη φειδόμενοι κόπων και της ζωής τους ακόμα και όχι για την απόδοση τιμής σε κάποιο πολιτικό κόμμα ή φορέα.
Σεβόμαστε τους θεσμούς, αλλά η τιμή της Πατρίδος, του Έθνους είναι γραμμένη με το αίμα των ηρώων της.

Η Ένωση δεν θα συμμετάσχει σε κάτι που θα αμαυρώσει σε κάτι το νόημα της Εθνικής Εορτής.

Η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΈΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ είναι η πρώτη και η παλαιότερη της Ελλάδος και οποιαδήποτε συλλογικότητα που ιδρύθηκε μεταγενέστερα έπεται αυτής.
Δικαιούται να αναφέρει τα ανωτέρω, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την προστασία της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στη γειτονική χώρα των Σκοπίων, την προστασία του Ελληνικού Εθνικού Πολιτισμού που βάναυσα καταπατάται σε αυτήν και να επαναφέρει τον αγώνα στη σωστή του διάσταση που είναι η αποτροπή του βίαιου αποχωρισμού του όρου ΜΑΚΕΔΩΝ από τον όρο ΕΛΛΗΝ που είναι εθνικά, εθνολογικά, εθνογραφικά και ιστορικά ταυτόσημοι.

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σωτήριος Κούσουλας                                               Μιχαήλ Χρυσανθόπουλος



ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"





-