GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Το κόλπο των Ισραηλινών – Τι έκαναν και «έριξαν» το ρωσικό αεροπλάνο (ΒΙΝΤΕΟ)

- Τύμπανα πολέμου ηχούν στη Μεσόγειο, με «πρωταγωνιστές» αυτή τη φορά τη Ρωσία και το Ισραήλ. Όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που έγιν...

-
Τύμπανα πολέμου ηχούν στη Μεσόγειο, με «πρωταγωνιστές» αυτή τη φορά τη Ρωσία και το Ισραήλ.
Όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος Ιλιούσιν IL-20 είχε χαθεί από τα ραντάρ ενώ πετούσε στη Μεσόγειο, ανοιχτά των ακτών της Συρίας.
Από την πρώτη στιγμή η Ρωσία κατηγόρησε ανοιχτά το Ισραήλ πως έστειλε F-16 να κάνουν επίθεση στη Λαττάκεια και κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης, κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 15 Ρώσοι στρατιωτικοί.



Λίγες ώρες αργότερα, τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας να επιβεβαιώνει το θάνατο των 15 στρατιωτικών και να κατηγορεί το Ισραήλ πως όχι μόνο δεν ενημέρωσε εγκαίρως για την αεροπορική επιχείρηση στη Λαττάκεια αλλά χρησιμοποίησε τόσο το ρωσικό αεροσκάφος όσο και μια γαλλική φρεγάτα ως «ασπίδα» απέναντι συριακή αεράμυνα!

«Τα ισραηλινά αεροσκάφη (σ.σ. τέσσερα F-16) πέταξαν σε πολύ χαμηλό ύψος και σκοπίμως δημιούργησαν μια επικίνδυνη κατάσταση για άλλα αεροπλάνα και πλοία στην περιοχή» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. 
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, εκτός από το ρωσικό αεροσκάφος, στην περιοχή εκείνη την ώρα έπλεε και η φρεγάτα του γαλλικού ναυτικού Auvergne.


-
«Οι Ισραηλινοί πιλότοι χρησιμοποίησαν το ρωσικό αεροσκάφος ως «κάλυψη» για να προστατευθούν από την αεράμυνα της Συρίας», σημειώνεται.
Κατά τους Ρώσους, το αεροσκάφος τους καταρρίφθηκε από πύραυλο, ο οποίος εκτοξεύτηκε από το συριακό αμυντικό σύστημα S-200, δηλαδή υποστηρίζουν ότι χρησιμοποίησαν το ρωσικό αεροσκάφος ως ασπίδα με αποτέλεσμα τα συριακά ραντάρ να μπερδευτούν και να το καταρρίψουν.

Οι Ισραηλινοί θα ήξεραν ότι το ρωσικό αεροσκάφος πετούσε στην περιοχή.
Αλλά αυτό, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η πλευρά της Μόσχας, δεν τους σταμάτησε από το να προκαλέσουν.

Η Μόσχα απειλεί με αντίποινα, κάνοντας ξεκάθαρα λόγο για «εχθρικές ενέργειες» και κατηγορεί το Ισραήλ πως ενημέρωσε τη Ρωσία για τις επιχειρήσεις στη Λαττάκεια ένα λεπτό πριν το χτύπημα.
«Το Ισραήλ ενημέρωσε τη Ρωσία μόλις ένα λεπτό πριν από το χτύπημα, γεγονός που δεν μας επέτρεψε να οδηγήσουμε το Il-20 σε ασφαλή εναέρια ζώνη» ανέφερε ο στρατηγός Ιγκόρ Κονασένκοφ, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.




-
Πηγή: rt.com, sputniknews.com

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


-