GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ηχηρή παρέμβαση Ιερώνυμου: «Δεν φοβάμαι τους Τούρκους και τον Ερντογάν» – Συνέντευξη-«ποταμός» – Μεγάλες αλήθειες από τον Αρχιεπίσκοπο

- «Ταράζει τα …κυβερνητικά ύδατα” ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μιλώντας για τον κύριο εχθρό της πατρίδος μας, την Τουρκία, αλλά και για ...

-
«Ταράζει τα …κυβερνητικά ύδατα” ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μιλώντας για τον κύριο εχθρό της πατρίδος μας, την Τουρκία, αλλά και για άλλα θέματα σε χθεσινές δηλώσεις του από την Μεγαλόνησο. 
Σε αποκλειστική συνέντευξη του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, εξέφρασε την άποψη για το πραγματικό καυτό θέμα των τουρκικών απειλών σε Ελλάδα και Κύπρο δηλώνοντας ρητώς και κατηγορηματικώς «ότι δεν φοβάται φοβάται την Τουρκία”.



Η συνέντευξή του δόθηκε στο κυπριακό κανάλι ΣΙΓΜΑ και στον δημοσιογράφο Λουκά Σπαθάρη.

«Δεν φοβάμαι την Τουρκία», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος απαντώντας σε ερώτηση για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις των Τούρκων σε Κύπρο και Αιγαίο.

«Εγώ δεν πολύ φοβάμαι την Τουρκία, σαν Τουρκία. 
Φοβάμαι τους άλλους που είναι ήρεμοι και κάνουν πως μας αγαπούν αλλά δεν μας αγαπούν.
Εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα. Σήμερα το πρόβλημα δεν είναι αν θα γίνει πόλεμος μικρός ή μεγάλος. 
Σήμερα το ενδιαφέρον είναι πως θα μοιραστεί η γη και τα αγαθά της και πως θα μπορέσουν να δημιουργηθούν νέες συμμαχίες, νέοι συνασπισμοί» σημείωσε.

Ο ίδιος εξέφρασε άποψη και  για τα φλέγοντα ζητήματα των ενεργειακών  κοιτασμάτων που αποτελούν κύριο στόχο της Τουρκίας-ΗΠΑ και λοιπών, λέγοντας ότι «οι μεγάλοι είναι αυτοί που ρυθμίζουν το σκάκι και την πορεία και εμείς οι μικροί υποφέρουμε.

«Ονειρεύονται πολλοί αλλά το τραγικό είναι δεν ξέρουμε τι θα βρούμε από κάτω, αν θα βρούμε αυτά που περιμένουμε ή αν θα βρούμε αέρα.
Γι’ αυτό ακριβώς να κάνουμε προσευχή, να προσέχουμε τον εαυτό μας και κυρίως τα μεγάλα συνθήματα και λόγια να μην μας παρασέρνουν» υπογράμμισε.

Για την Κύπρο ο προκαθήμενος της ελληνικής εκκλησίας δήλωσε: 
«Οι παραδόσεις μας, οι ρίζες μας, η πίστης μας είναι όταν τα περιφρονούμε αυτά τα πράγματα είναι σαν να περιμένουμε να μας δώσει καρπό το δέντρο χωρίς ρίζες χωρίς λουλούδια μας.
Οι ρίζες μας είναι εκείνες που πρέπει να μας κρατάνε γερά».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρέθηκε στη Κύπρο για λίγες ώρες για να παραστεί και να προσευχηθεί στο μνημόσυνο του Ιωάννη Μορίδη με τον οποίο ήταν συμφοιτητές και στενοί φίλοι.

Οι εκτιμήσεις του Αρχιεπισκόπου είναι πραγματικά ενθαρρυντικές σε σχέση με την άποψη της ελληνικής κυβέρνησης , που τηρεί μια φοβική στάση σε όλες τις προκλήσεις των Τούρκων, ειδικά το τελευταίο διάστημα.

Από την θέση του ο Αρχιεπίσκοπος νομίζουμε ότι ελέω ελληνικής παράδοσης, έχει το δικαίωμα να εκφράζει άποψη για εθνικά ζητήματα όπως οι απειλές του καθεστώτος Ερντογάν σε Ελλάδα –Κύπρο, αλλά και για τα ενεργειακά θέματα.

Η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία πάντα έχει λόγο και άποψη στα εθνικά θέματα , από την εποχή ιδρύσεως του ελληνικού κράτους.

Στα δύο «καυτά” εθνικά μας θέματα ή άποψη του προκαθήμενου είναι αληθινή και κυρίως ρεαλιστική και σίγουρα βοηθά στην διαμόρφωση άποψης από το ποίμνιο του στην Ελλάδα  για την αντιμετώπιση των εθνικών προβλημάτων.

-


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


-