GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Άσυλο στην Τουρκία θα αναζητήσει ο φιλότουρκος Σκοπιανός πρόεδρος Ιβάνοφ

- «Άσυλο» στην Τουρκία φαίνεται ότι θα βρει την επόμενη ημέρα του, μετά τη λήξη της θητείας του, ο εθνικιστής «αρχαιομακεδονιστή...

-


«Άσυλο» στην Τουρκία φαίνεται ότι θα βρει την επόμενη ημέρα του, μετά τη λήξη της θητείας του, ο εθνικιστής «αρχαιομακεδονιστής» πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Γνωστός για τον φιλοτουρκισμό του, ο ίδιος ουκ ολίγες φορές έχει αναφερθεί στην περίοδο της τουρκοκρατίας ως μια υποδειγματική εποχή ειρηνικής συνύπαρξης των λαών της Βαλκανικής, «μετά τη ολοκλήρωση της προεδρικής του θητείας τον Απρίλιο 2019, σκοπεύει να συνεχίσει την πανεπιστημιακή του καριέρα και να μετακομίσει στην Τουρκία, όπου θα αναλάβει ένα νέο τμήμα που θα ανοίξει στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας», γράφει η σκοπιανή εφημερίδα SLOBODEN PECHAT.

Η ίδια υπενθυμίζει ότι στον Πρόεδρο Ιβάνοφ έχει απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου καθηγητή από δύο πανεπιστήμια της Τουρκίας, ενώ πολλαπλές φορές έχει προσκληθεί σε τουρκικά πανεπιστήμια ως ομιλητής.
Πέραν αυτού, συνεχίζει το δημοσίευμα, ο Πρόεδρος Ιβάνοφ έχει «ιδιωτικής φύσεως διασυνδέσεις με την Κωνσταντινούπολη», όπου σπουδάζει ο γιος του.

Γνώστες των πραγμάτων, που επικαλείται η εφημερίδα, εκτιμούν ότι πιθανότατα ο Πρόεδρος Ιβάνοφ έχει επίγνωση ότι, «μετά από όλα αυτά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της θητείας του», δεν θα μπορεί εύκολα να επιστρέψει στην Νομική Σχολή των Σκοπίων, όπου δίδασκε μέχρι την εκλογή του στο προεδρικό αξίωμα και γι’ αυτό, για τον ίδιο και την οικογένειά του, είναι καλύτερα να εγκαταλείψει την χώρα.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



-