GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αυστρία, Γαλλία συμμαχία – Απελάσεις λαθρομεταναστών ζήτησε και ο Μακρόν!

- Με τη γραμμή του Σεμπάστιαν Κουρτς για τους λαθρομετανάστες συντάσσεται ο Εμάνουελ Μακρόν. Τρεις ημέρες πριν από τη διεξαγω...

-


Με τη γραμμή του Σεμπάστιαν Κουρτς για τους λαθρομετανάστες συντάσσεται ο Εμάνουελ Μακρόν.
Τρεις ημέρες πριν από τη διεξαγωγή μιας ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής που θα είναι αφιερωμένη κατά μεγάλο μέρος στους λαθρομετανάστες, ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς ανακοίνωσε τη διοργάνωση μιας συνόδου κορυφής ΕΕ – Αφρικής τον Δεκέμβριο ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε την ενίσχυση των απελάσεων των παράτυπων μεταναστών.

«Θα διοργανώσουμε μια σύνοδο κορυφής Ευρώπης – Αφρικής τον Δεκέμβριο, ελπίζουμε στην υποστήριξη της Γαλλίας.
Θέλουμε να εστιάσουμε στην οικονομική ανάπτυξη της Αφρικής», ανακοίνωσε ο καγκελάριος, που έγινε σήμερα το πρωί δεκτός από τον Γάλλο ηγέτη στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

Η Αυστρία, η οποία ανέλαβε τον Ιούλιο για έξι μήνες την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ, θα φιλοξενήσει την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής του Σάλτσμπουργκ στις 20 Δεκεμβρίου.

Σε ανακοίνωση Τύπου κατά την άφιξή του, ο Αυστριακός ηγέτης ανέφερε πως υποστηρίζει την πρόταση του προέδρου της Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ να ενισχυθεί η Frontex, η ευρωπαϊκή υπηρεσία φύλαξης των συνόρων, με 10.000 συνοριοφύλακες από το 2020.
Κι άλλες απελάσεις θέλει ο Μακρόν
Ο Εμανουέλ Μακρόν ευχήθηκε και αυτός, «παράλληλα με τον σεβασμό των αξιών μας», «έναν καλύτερο έλεγχο των αφίξεων με την ενίσχυση της Frontex και έναν καλύτερο διάλογο με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης»

Έκρινε όμως επίσης απαραίτητη «μια πολιτική επαναπροώθησης για εκείνες και εκείνους που αναχαιτίζονται σε κατάσταση αντικανονικότητας και δεν δικαιούνται να αποκτήσουν άσυλο».

Συμφώνησε ως εκ τούτου με την προτεραιότητα της Βιέννης για «μάχη κατά της παράνομης μετανάστευσης ασφαλίζοντας τα εξωτερικά σύνορα».

Η ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής του Ιουνίου ανέδειξε τις διαφωνίες ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες για τη μεταναστευτική πολιτική.
Η Αυστρία της κυβέρνησης Κουρτς, η οποία έχει ξεκινήσει μια μείωση της βοήθειας στους πρόσφυγες, είναι από τις πιο εχθρικές χώρες για τους μετανάστες όπως η Ιταλία, η Ουγγαρία ή η δεξιά πτέρυγα του συνασπισμού της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




-