GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πούτιν: Το αεροπλάνο μας δεν το κατέρριψε το Ισραήλ - ΥΠΑΜ Ισραήλ: Την ευθύνη έχουν Συρία, Ιράν, Χεζμπολλάχ

- Μετά τη δήλωση του ίδιου του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας, με την οποία επέρριπτε την αποκλειστική ευθύνη για την κατάρριψη του ...

-


Μετά τη δήλωση του ίδιου του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας, με την οποία επέρριπτε την αποκλειστική ευθύνη για την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου ηλεκτρονικού πολέμου, με το δεκαπενταμελές του πλήρωμα στο Ισραήλ, ήλθε η δήλωση του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος απαλλάσσει το Ισραήλ και σημειώνει ότι το θέμα πρέπει να ερευνηθεί.
Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε επίσης να μην γίνεται σύγκριση με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από τα τουρκικά F-16, το 2015, γιατί πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις.
Ο Πούτιν, ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του είπε: 
"Ο θάνατος ανθρώπων είναι πάντα μια τραγωδία, κυρίως κάτω από τέτοιες τραγικές συνθήκες. Συλλυπούμαι βαθύτατα τους συγγενείς των θυμάτων".

Η απάντηση του Ισραήλ

Από την πλευρά του το Ισραήλ απάντησε στις κατηγορίες που δέχτηκε για την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου.
Ο στρατός του Ισραήλ (IDF) με ανακοίνωση εξέφρασε τη λύπη του για τους στρατιωτικούς που επέβαιναν στο καταρριφθέν ρωσικό αεροπλάνο και έχασαν τη ζωή τους, υπογραμμίζοντας ότι "υπεύθυνο για την κατάρριψη είναι εξ ολοκλήρου το καθεστώς Άσαντ", ενώ επιρρίπτει ευθύνες στο Ιράν και τη Χεζμπολλάχ".

Το σύστημα αποφυγής εμπλοκής με τη Ρωσία ήταν ενεργό
Επίσης ο στρατός του Ισραήλ (IDF) ανακοίνωσε ότι "το σύστημα αποφυγής εμπλοκής μεταξύ του στρατού του Ισραήλ (IDF) και του ρωσικού στρατού, το οποίο συμφωνήθηκε ανάμεσα στους ηγέτες των δυο χωρών, ήταν σε λειτουργία χθες βράδυ, όπως τόσες άλλες φορές.
Με βάση την πρώτη έρευνα, το ρωσικό αεροπλάνο καταρρίφθηκε από βλήμα της συριακής αεράμυνας, όταν πλέον τα ισραηλινά αεροσκάφη είχαν επιστρέψει στον εναέριο χώρο του Ισραήλ.
Όταν τα αεροσκάφη του Ισραήλ χτυπούσαν στόχους στη Λατάκεια, το ρωσικό αεροπλάνο δεν ήταν στο χώρο της επιχείρησης.
Η Συρία, με τις αντιαεροπορικές πυροβολαρχίες της, χτυπούσε όποιον στόχο εντόπιζε, χωρίς να εξασφαλίσει αν επρόκειτο για το ρωσικό αεροπλάνο.''
Η ανακοίνωση του IDF, που έγινε από τον επίσημο λογαριασμό στο Twitter, καταλήγει:
''Το Ισραήλ θα παραδώσει όλα τα στοιχεία και τα ηλεκτρονικά ίχνη της υπόθεσης αυτής στην κυβέρνηση της Ρωσίας.
Τα αεροσκάφη του Ισραήλ χτύπησαν στόχους των συριακών ενόπλων δυνάμεων, που αφορούσαν εργοστάσια παραγωγής οπλικών συστημάτων που παράγουν όπλα που ήταν έτοιμα να παραδοθούν εν ονόματι του Ιράν στη Χεζμπολλάχ του Λιβάνου".


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


-
infognomonpolitics