GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Λουίτζι Ντι Μάιο: Μόνο σε Ιταλούς το «εισόδημα του πολίτη» και όχι σε μετανάστες

- Ο επικεφαλής των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας Λουίτζι Ντι Μάιο ανέφερε ότι το εισόδημα του πολίτη θα δοθεί μόνον σε Ιτ...

-


Ο επικεφαλής των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας Λουίτζι Ντι Μάιο ανέφερε ότι το εισόδημα του πολίτη θα δοθεί μόνον σε Ιταλούς – Ωστόσο, πριν δυο μέρες, ο υπουργός Οικονομικών είχε πει ότι το μέτρο θα αφορούσε και τους μετανάστες που εργάζονται με άδεια παραμονής 
Στις διαδικασίες για την έγκριση του εισοδήματος του πολίτη και στον ακριβή καθορισμό του μέτρου, αναφέρθηκε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Eργασίας, Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Με τις παράτυπες μεταναστευτικές ροές είναι αδύνατον να μην περιοριστεί ο αριθμός των εχόντων δικαίωμα και να μην δοθεί, το εισόδημα του πολίτη, μόνον στους Iταλούς πολίτες», δήλωσε σήμερα ο Ντι Μάιο, σε ραδιοφωνική εκπομπή της Rai.
Πριν δύο ημέρες, ο υπουργός Οικονομικών, Τζοβάνι Τρία, αντιθέτως είχε τονίσει ότι το μέτρο αυτό κοινωνικής πολιτικής θα αφορούσε και τους μετανάστες που εργάζονται με άδεια παραμονής στη χώρα.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για κύρια δέσμευση των Πέντε Αστέρων, η οποία προβλέπει την καταβολή 780 ευρώ τον μήνα ως κατώτατη σύνταξη, και ίδιο ποσό, για δύο χρόνια, για τους άνεργους ιταλούς.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες του κρατικού προϋπολογισμού, ο οποίος θα πρέπει να περιέχει, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης Κόντε (αν βρεθούν οι αναγκαίοι πόροι), τη μείωση των φόρων, του ορίου ηλικίας για τη συνταξιοδότηση και το «εισόδημα του πολίτη».

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


-