GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ANTΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΙΚ ΠΕΝΣ.

- Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, συναντήθηκε χθες με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς στην Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με το ...

-



Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, συναντήθηκε χθες με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς στην Ουάσιγκτον.
Σύμφωνα με το ΜακΦαξ, «η συνάντηση έγινε στο Λευκό Οίκο και έγινε μετά από πρόσκληση του Αντιπροέδρου Πενς, όπου ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ευκαιρία έρχεται σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή για τη χώρα μας».


-

«Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ενημέρωσε τον Αντιπρόεδρο Πενς τις δραστηριότητες για το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου, ως ένα βήμα που θα επιβεβαιώσει το μέλλον της χώρας στις πιο ισχυρές συμμαχίες, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, και ότι σε αυτό το πλαίσιο, προέτρεψε όλους τους πολιτικούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένης της αντιπολίτευσης, να ενσωματωθούν σε αυτό το όραμα.

» Ο Ζάεφ,  κατά τη διάρκεια της συζήτησης, είπε ότι η ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’ δεν έχει εναλλακτική λύση στην ολοκλήρωση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, και ότι οι πολίτες της χώρας αναγνωρίζουν ότι από την απόφασή τους στο δημοψήφισμα, η πρόσκληση που λάβαμε στις Βρυξέλλες, θα μεταφρασθεί σε πρωτόκολλο προσχώρησης και σε διαδικασία επικύρωσης της ένταξής μας τον Ιανουάριο του 2019», αναφέρει  η δήλωση.
Ο Ζάεφ, τόνισε ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ, σημαίνει ισότιμη συμμετοχή στις εργασίες του Συμβουλίου της Συμμαχίας καθώς, ασφάλεια και σταθερότητα για τη χώρα μας και από τις αρχές του επόμενου έτους, θα αποδεχθούμε από κοινού την ευθύνη ώστε να εναρμονισθούμε στα αμυντικά πρότυπα του ΝΑΤΟ.

Ο Πενς κατά τη συνάντηση μετέφερε μήνυμα του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για τη στήριξη της Ουάσιγκτον και όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η ηγεσία  των Σκοπίων κατέδειξε το θάρρος της με την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στη χώρα και ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε με την Ελλάδα άνοιξε το χώρο για την ένταξη της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

«Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς τόνισε ότι ο Λευκός Οίκος θα ενθαρρύνει και θα μοιρασθεί το όραμα της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’   ως μια  δημοκρατική, ευημερούσα χώρα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ», όπως αναφέρεται.

Ο Ζάεφ και ο Πενς συζήτησαν τη δυνατότητα να γιορτάσουν από κοινού την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ τον επόμενο χρόνο, που σύμφωνα με την ανακοίνωση, γίνεται πραγματικότητα με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την Ελλάδα.

 Το παρόν άρθρο μεταφράστηκε και επιμελήθηκε από το  © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"





-