GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Απίστευτο - Άρθρο γνώμης στη Washington Post: Οι ΗΠΑ να πιέσουν Τουρκία να αποσύρει στρατό από Κύπρο

- Για ευκαιρία να πιεστεί η Τουρκία από τις ΗΠΑ  να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο με αφορμή και την κρίση στην σχέση...

-


Για ευκαιρία να πιεστεί η Τουρκία από τις ΗΠΑ  να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο με αφορμή και την κρίση στην σχέση Άγκυρας Ουάσιγκτον  κάνει λόγο η εφημερίδα Washington Post σε άρθρο γνώμης υπογράφει ο δικηγόρος James Marketos.

Ακολουθεί η μετάφραση του άρθρου

Αν εξετάζουμε τρόπους για να αυξήσουμε την πίεση των ΗΠΑ έναντι του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γιατί να μην ζητήσουμε δημοσίως να απομακρύνει όλες τις τουρκικές δυνάμεις από την Κύπρο;
Η κατοχή του ενός τρίτου της Κύπρου από το 1974 από περίπου 30.000 τακτικά τουρκικά στρατεύματα υπήρξε ένα επίμονο εμπόδιο για την επίλυση του ακανθώδους κυπριακού προβλήματος.
Επιπλέον, η συνεχιζόμενη διαίρεση του νησιού έχει δώσει στην Τουρκία αδικαιολόγητα προσχήματα για να εμποδίσει τις αμερικανικές εταιρείες να διερευνήσουν και να πραγματοποιήσουν γεωτρήσεις  στα χωρικά ύδατα της Κύπρου.
Ούτε μια φορά από το 1974, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες σκόπιμα έστρεφαν το κεφάλι τους προς αλλού, καθώς ο τουρκικός στρατός εισέβαλε και άρπαξε το ένα τρίτο του νησιού, οι Ηνωμένες Πολιτείες απαίτησαν δημοσίως την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων.
Κάτι τέτοιο τώρα όχι μόνο θα επιδιορθώσει το ότι οι  ΗΠΑ ευθύνονται για την διαίρεση  της Κύπρου, αλλά θα εκθέσει επίσης την αδικία της πρόσφατης παρέμβασης της Τουρκίας στα εμπορικά συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να αυξήσουν τη δύναμή τους έναντι του κ. Ερντογάν ανακοινώνοντας δημοσίως ότι είναι καιρός ο τουρκικός  στρατός να εγκαταλείψει την Κύπρο.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

Σημερινή