GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

O AΝΥΕΘΑ Φ.Κουβέλης δεν αποκλείει νέους πολυβολισμούς κατά Ελλήνων ψαράδων

- Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης περιμένει επιθετική ρητορική από την Τουρκία, χωρίς να αποκλείει να υπάρξουν νέ...

-



Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης περιμένει επιθετική ρητορική από την Τουρκία, χωρίς να αποκλείει να υπάρξουν νέα επεισόδια όπως αυτά της Λέρου.

Ο κ. Κουβέλης μιλώντας σε συνέντευξη αναφέρθηκε στις σχέσεις με την Τουρκία αλλά και στα εξοπλιστικά ζητήματα, σημείωνοντας: 
«Η ηρεμία είναι αναγκαίο στοιχείο για την ευρύτερη περιοχή μας, μας ενδιαφέρουν οι καλές σχέσεις γειτνίασης και όχι ένα ταραγμένο πεδίο στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Το γεγονός ότι ο Ερντογάν αρνείται να απελευθερώσει τον Αμερικανό πάστορα δείχνει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την κατάσταση.
Εκ των πραγμάτων, ο Τούρκος πρόεδρος έχει μία συγκεκριμένη συμπεριφορά η οποία δείχνει να αντανακλάται και στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Εμείς, ως κυβέρνηση, έχουμε αναδείξει το θέμα σ' όλα τα διεθνή φόρα.

Οντως, συμμερίζομαι την ανησυχία ότι μπορεί να υπάρξει ένταση στο χώρο της κυπριακής ΑΟΖ. Τα f-35 δεν θα πρέπει να δοθούν στην Τουρκία, έτσι και αλλιώς έχει μπλοκαριστεί η παραγγελία. Οι σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ είναι συνεχώς εντεινόμενες.

Εμείς από την πλευρά μας δεν θα μπούμε σε μία κούρσα εξοπλισμών.
Το επίπεδο των εξοπλισμών μας είναι καλό, είμαστε σε διαδικασία ανανέωσης του στόλου των f-16 καθώς και της αγοράς γαλλικών φρεγατών.

Από την Τουρκία περιμένουμε επιθετική ρητορική και δεν αποκλείεται να υπάρξουν επεισόδια όπως αυτά της Λέρου.»

Τοποθετήθηκε επίσης για την φημολογούμενη αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια:
«Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να αλλάξουν τα σύνορα στα Βαλκάνια αφού αντιστοιχούν στις πραγματικές ανάγκες των λαών της περιοχής.»

Μίλησε, τέλος, και για την εσωτερική πολιτική επικαιρότητα: «Διαμορφώνονται πλέον δύο πόλοι.
Ο ένας είναι νεοφιλελεύθερος και εξοπλίζεται συχνά και με ακροδεξιά ρητορική.
Από την άλλη υπάρχει ο προοδευτικός πόλος που διαμορφώνεται και πρέπει να προχωρήσει μέσα στην κοινωνία.

Εκτιμώ ότι ο Πρωθυπουργός αν προχωρήσει στον ανασχηματισμό, που φαίνεται ότι θα προχωρήσει, θα συμπεριλάβει όλα εκείνα τα στοιχεία για να εξυπηρετηθεί η καλή λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος».

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


pronews.gr