GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο Μακρόν ακύρωσε τα «πανηγύρια» Ερντογάν – Το Παρίσι λέει «Non» στην πρόταση του «Σουλτάνου» – Τέλος στα σχέδια συνόδου κορυφής για τη Συρία

- Η τετραμερής σύνοδος κορυφής για τη Συρία που είχε προταθεί από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να διεξαχθεί τον Σεπτ...

-
Η τετραμερής σύνοδος κορυφής για τη Συρία που είχε προταθεί από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο δεν πρόκειται να γίνει, δήλωσε πηγή προσκείμενη στη γαλλική προεδρία την Παρασκευή.
Ο Ερντογάν είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι σχεδιαζόταν να διεξαχθεί σύνοδος κορυφής με τη συμμετοχή των ηγετών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ρωσίας καθώς και του ιδίου την 7η Σεπτεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη με αντικείμενο την κρίση στη Συρία.



Όμως η πηγή στο Ελιζέ δήλωσε ότι οι ηγέτες των τεσσάρων χωρών αποφάσισαν ότι «είναι ακόμη πολύ νωρίς να διεξαχθεί αυτή η συνάντηση σε επίπεδο κορυφής».

Η Γαλλία αξίωνε να υπάρξουν εγγυήσεις περί κατάπαυσης του πυρός και περί της προώθησης πολιτικών μεταρρυθμίσεων στην ατζέντα της συνόδου πριν δεσμευθεί να συμμετάσχει σε αυτήν, εξήγησε η πηγή.

Θα υπάρξει μια συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ εκπροσώπων των τεσσάρων χωρών τον Σεπτέμβριο αλλά σε διπλωματικό επίπεδο, συμπλήρωσε η πηγή στη γαλλική προεδρία.

Η Τουρκία, παρότι υποστηρίζει οργανώσεις σύρων αντικαθεστωτικών ανταρτών, συντονίζεται με τη Ρωσία, τον κυριότερο στρατιωτικό υποστηρικτή της συριακής κυβέρνησης.
Η Άγκυρα έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα εναντίον της έναρξης επίθεσης των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων για την ανάκτηση της επαρχίας Ιντλίμπ.

H πρόταση της Ρωσίας για τους Κούρδους

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου και ο Τούρκος ομόλογος του Χουλουσί Ακάρ κατά την διάρκεια των συνομιλιών που είχαν στην Μόσχα συζήτησαν για την κατάσταση στη Συρία και για ζητήματα στρατιωτικής συνεργασίας, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωση του.

Εικάζεται ότι η ρωσική κυβέρνηση ασχολήθηκε με τους Κούρδους αντάρτες της Συρίας, οι οποίοι είναι φιλοαμερικανοί και ηγούνται του συνασπισμού εναντίον της Δύσης.
Τον τελευταίο καιρό είσήλθαν σε διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο Άσαντ, και φαίνεται να συζητούν το ενδεχόμενο της αυτονομίας, μία συμφωνία που δεν αρέσει καθόλου στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τα πρακτορεία TASS και Reuters, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι δύο υπουργοί συνέχισαν τον διάλογο για την κατάσταση στη Συρία, κατά την διάρκεια του οποίου η ρωσική πλευρά κατέθεσε στους Τούρκους συναδέλφους προτάσεις για τη διευθέτηση της κατάστασης στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας.

Στην προηγούμενη συνάντηση τους που είχε πραγματοποιηθεί στις 17 Αυγούστου, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην Συρία, την επιστροφή των Σύρων προσφύγων καθώς και ζητήματα διμερούς συνεργασίας των υπουργείων Άμυνας.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ" 



-