GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι Τούρκοι θέλουν και το «κεφάλι» του J.Votel! - Η λίστα με τους Αμερικανούς καταζητούμενους αξιωματικούς στο Ιντσιρλίκ

- Δημοσιεύτηκε στα τουρκικά ΜΜΕ η λίστα των Αμερικανών αξιωματικών των οποίων την σύλληψη ζητάει ομάδα δικηγόρων που κατέθεσε μ...

-



Δημοσιεύτηκε στα τουρκικά ΜΜΕ η λίστα των Αμερικανών αξιωματικών των οποίων την σύλληψη ζητάει ομάδα δικηγόρων που κατέθεσε μήνυση εναντίον τους για συμμετοχή στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου  του 2016, ανάμεσά τους και ο Αμερικανός Α/ΓΕΕΘΑ Joseph Votel!

Τον θεωρούν βασικό υπεύθυνο και υποστηρικτή του Τάγματος Γκιουλέν στην προσπάθεια να ανατρέψει την τουρκική κυβέρνηση του ΑΚΡ το 2016.

Σημειώνεται ότι ο Votel ανέλαβε καθήκοντα το Μάρτιο του 2016.

Όσο για την λίστα αναφέρει τους συνταγματάρχες John C. Walker,  Michael H. Manion, David Eaglen, David Trucksa, Timothy J. Cook, Mack R. Coker, Sgt . Thomas S. Cooper, Sgt. Ο Vegas M. Clark και άλλους οι οποίοι υπηρετούν στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.

Η ομάδα των δικηγόρων δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτούς  αλλά επεκτάθηκαν και στον στρατηγό Joseph Votel, τον διοικητή του US Central Command, στον απόστρατο US Army Gen. John F. Campbell και στον Air Force Brig. Gen. Rick Boutwell, διευθυντή περιφερεικών υποθέσεων στο γραφείο του αναπληρωτή αρχηγού της αμερικανικής Αεροπορίας.

Η μηνυτήρια αναφορά δεν ζητάει μόνο την κράτηση των συγκεκριμένων αξιωματικών αλλά επίσης την έκδοση ενταλμάτων ερεύνης στην βάση του İncirlik για την συγκέντρωση στοιχείων και την παύση όλων των πτήσεων προς ΗΠΑ από εκεί.

Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί το Τάγμα Γκιουλέν για ενορχήστρωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Οι δικηγόροι αυτοί εμφανίστηκαν μερικές μέρες μετά την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ κατά του Τούρκου ΥΠΕΣ Süleyman Soylu και του Υπουργού Δικαιοσύνης Abdülhamit Gül για τον ρόλο που έχουν παίξει στην κράτηση του Αμερικανού πάστορα Andrew Brunson.

Οι Αμερικανοί αποφάσισαν να επιβάλλουν τις κυρώσεις αυτές όταν η Τουρκία αρνήθηκε να απελευθερώσει τον πάστορα, ο οποίος την τελευταία εβδομάδα τέθηκε σε κατοίκον περιορισμό στην Σμύρνη από το καθεστώς φυλάκισης στο οποίο βρίσκονταν από τον Οκτώβριο του 2016.

Ο Ν.Τραμπ έχει απειλήσει με σοβαρές κυρώσεις εάν δεν απελευθερωθεί ο πάστορας.

Η μηνυτήρια αναφορά των Τούρκων δικηγόρων έχει κατατεθεί στο γραφείο του Εισαγγελέ στα Άδανα για την σύλληψη των στελεχών των αμερικανικών ΕΔ στα Άδανα.
Οι συγκεκριμένοι εργάζονται για μια μια φιλοκυβερνητική ΜΚΟ η οποία τάσσεται κατά του Τάγματος Γκιουλέν και ζητούν την σύλληψη των Αμερικανών «για την προσπάθειά τους να καταστρέψουν την συνταγματική τάξη και την προσπάθεια τους να εμποδίσουν μερικώς ή ολοκληρωτικώς την τουρκική κυβέρνηση από το να εξασκήσει την εξουσία της και έθεσαν σε κίνδυνο την ανεξαρτησία του τουρκικού κράτους»

Όσον αφορά τις συλλήψεις των Αμερικανών αξιωματικών δεν είναι τόσο εύκολο να γίνουν αλλά με τον Ρ.Τ.Ερντογάν ποτέ δεν ξέρει κανείς.
Για τον Τζόζεφ Βότελ είναι όνειρο θερινής νυκτός αλλά πάνω απ'όλα είναι ο συμβολισμός που έχει σημασία.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




pronews.gr