GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γεμίζουν την Λάρισα Hot Spot – και δεύτερος καταυλισμός στο Κουτσόχερο με 100 σκηνές και 70 κοντέινερ

- Στη δημιουργία ενός ακόμη hot spot για… «πρόσφυγες και μετανάστες» σχεδιάζει η proti fora Aristera στο στρατόπεδο «Υπολοχαγού...

-



Στη δημιουργία ενός ακόμη hot spot για… «πρόσφυγες και μετανάστες» σχεδιάζει η proti fora Aristera στο στρατόπεδο «Υπολοχαγού Ζώγα Αργυρίου», στην Λάρισα και συγκεκριμένα στην Τ.Κ. Κυψελοχωρίου του Δήμου Τεμπών.
Ταυτόχρονα επεκτείνουν τον καταυλισμό στο Κουτσόχερο, με την τοποθέτηση επιπλέον κοντέινερ.

Οι κινήσεις που γίνονται εν μέσω θέρους και σε μία δύσκολη περίοδο σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής εφημερίδας «Ελευθερία»και χωρίς την ενημέρωση των εμπλεκόμενων δήμων.

Δυτυχώς για ακόμη μία φορά εμπλέκονται σε αυτή την κατάσταση και οι Ένοπλες Δυνάμεις και ήδη κλιμάκιο του Στρατού επιθεώρησε τον χώρο του στρατοπέδου στο Κυψελοχώρι και τις αμέσως επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η μεταφορά 100 σκηνών για την εγκατάσταση 500 περίπου «προσφύγων», οι οποίοι αναμένονται στην περιοχή από τα νησιά του Αιγαίου και τον Έβρο.

Ταυτόχρονα αναμένονται άλλα 70 κοντέινερ, (50 από τα Τρίκαλα και 20 από την Πάτρα) στο Κουτσόχερο, προκειμένου να επεκταθεί ο υφιστάμενος καταυλισμός.
Έτσι, αν αναλογιστεί κανείς ότι σε κάθε κοντέινερ στεγάζεται κατά μέσο όρο μία 4μελής οικογένεια, στouς ήδη 1.050 θα προστεθούν άλλοι 300-350 «πρόσφυγες».

Σήμερα στο Κουτσόχερο φιλοξενούνται κυρίως άτομα από τη Συρία, ενώ μέσω του προγράμματος «Εστία» στεγάζονται σε σπίτια, διάσπαρτα στη Λάρισα άλλοι 380 «πρόσφυγες».

Αν δεν πρόκειται για αντικατάσταση πληθυσμού τι άλλο μπορεί να συμβαίνει;

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"