GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αυτός είναι ο Έλληνας δεξί χέρι της Τζίνα Χάσπελ, διευθύντριας της αμερικανικής CIA

- Δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός, όταν όμως πολλοί και μάλιστα «διακομματικά» μιλούν με τόσο θερμά λόγια γι’ αυτός και την επί 32 συναπ...

-

Δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός, όταν όμως πολλοί και μάλιστα «διακομματικά» μιλούν με τόσο θερμά λόγια γι’ αυτός και την επί 32 συναπτά έτη καριέρα του στην CIA, δεν μπορεί, κάτι θα γνωρίζουν.




Το όνομα αυτού Άντριου – Άντι – Μακρίδης.

Είναι, όπως αναφέρει το defence-point, η επιλογή της διευθύντριας της «εταιρίας» (the company), Τζίνα Χάσπελ, για το κρίσιμο πόστο του επιχειρησιακού επικεφαλής (chief operating officer) σε έναν διορισμό που δεν απαιτεί την εξέταση και επικύρωση του υποψηφίου από τη Γερουσία!
΄Πρόκειται για το πρόσωπο δηλαδή που θα επιβλέπει την καθημερινή λειτουργία της CIA, με αρμοδιότητα διοικητικά θέματα, θέματα προσωπικού, θέματα προϋπολογισμού, θέματα ασφαλείας κ.λπ.
Εν ολίγοις, θα είναι αυτός που θα κάνει τη «βρόμικη δουλειά», ενισχύοντας την Τζίνα Χάσπελ, ώστε όλα στην CIA να βαίνουν ομαλώς…

Το «Μακρίδης» είναι ελληνικό, ελληνικότατο επίθετο. Όταν σε αυτό προστεθεί ότι θεωρείται ένας εκ των «προστατευόμενων» του Τζορτζ Τένετ, του Ελληνοαμερικανού τέως διευθυντή της CIA, δεν μένει αμφιβολία, παρά το ανορθόδοξο και πολύ ελληνικό της μεθόδου!

Όποιος όμως θεωρήσει ότι η άνοδός του στις σκάλες της υπηρεσίας στην οποία εισήλθε κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1980 (θυμίζουμε, 32 χρόνια υπηρεσίας) θα έχει κάνει λάθος.

Πολλά στοιχεία για τον Άντι Μακρίδη δεν έχουμε.
Οι ανταποκριτές από τις ΗΠΑ που κάνουν πολύ καλή δουλειά, είναι βέβαιο ότι θα μας «φωτίσουν» τις ώρες και τις ημέρες που ακολουθούν. Από πού «κρατά η σκούφια του», πως βρέθηκε στις ΗΠΑ και άλλα παρόμοια.

Όμως, μεταδίδουν διάφορα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μπορεί την Τζίνα Χάσπελ να επέλεξε ο Τραμπ, όμως ο πρώην επικεφαλής της CIA και επί πολλά χρόνια σε πόστο παρεμφερές με αυτό που αναλαμβάνει ο Μακρίδης, ο Μάικλ Μορέλ, ο οποίος μάλλον συνδέεται με την Χίλαρι Κλίντον, μιλά για την επιλογή του Ελληνοαμερικανού με θερμά λόγια.

Ο σχολιαστής, μεταξύ άλλων, του CBS News σε θέματα εθνικής ασφαλείας, τον αποκάλεσε ως έναν από τους ευφυέστερους αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών με τους οποίους συνεργάστηκε στα 33 χρόνια της καριέρας του, ένα πρόσωπο που χαίρει σεβασμού κι εκτίμησης στη CIA!


Τον χαρακτήρισε δε έξυπνο αλλά ταπεινό, σκληρό αλλά γλυκομίλητο, έμπειρο και απόλυτα γνώστη κάθε διάστασης των δραστηριοτήτων της CIA. Δηλαδή, «Παναγία βόηθα», εάν εξετάσεις τους χαρακτηρισμούς από μια οπτική γωνία που αγνοεί τα βασικά του χώρου των υπηρεσιών πληροφοριών και φυσικά όχι μόνο στις ΗΠΑ!

Τα λόγια αυτά συμπληρώνουν αυτά της Τζίνας Χάσπελ που τον τοποθέτησε στη θέση αυτή, η οποία πέραν όσων αναφέρει για την τεράστια εμπειρία του Μαρκίδη, αναφέρει κάτι που ίσως εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο την επιτυχή σταδιοδρομία του σε ένα σαφέστατα πολύ δύσκολο και απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον…

«Είναι ο απόλυτος ομαδικός παίκτης» (He is the ultimate team player).
Αυτό ίσως εξηγεί το ότι δεν αντιμετώπισε πρόβλημα τώρα που ο πρώην διευθυντής της CIA επί Ομπάμα, Τζον Μπρέναν, ο οποίος προσφάτως έχασε τη διαβάθμιση ασφαλείας του από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τζον Μπρέναν λοιπόν, είχε τοποθετήσει τον Μακρίδη επικεφαλής της ομάδας που μελετούσε τρόπους για τον εκσυγχρονισμό της Υπηρεσίας.
Κι αυτό σε μια συγκυρία της Ιστορίας της Υπηρεσίας, όπου ο νέος κόσμος που εισέρχεται στις τάξεις της, έχει κάποια δυσκολία να παραμείνει, αφού ας μην ξεχνούμε ότι ήταν μόλις πιτσιρίκια όταν συνέβη η 11η Σεπτεμβρίου που άλλαξε δραματικά τα πάντα…

Για την Ιστορία να αναφέρουμε, ότι η άλλη σημαντική επιλογή και τοποθέτηση της Χάσπελ, αυτή του αναπληρωτή της, αφορά τον επί δεκαετίες αναλυτή της υπηρεσίας, Βον Μπίσοπ.
Η ομάδα της Χάσπελ στόχο έχει να πετύχει να λειτουργήσει την υπηρεσία αποτελεσματικά, καθώς πέραν της μυθολογίας που συνοδεύει «βαριά ονόματα» του χώρου των υπηρεσιών πληροφοριών, όπως το CIA, δεν παύουν να αποτελούν δύσκαμπτους γραφειοκρατικούς οργανισμούς.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"





-
pentapostagma.gr