GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η σερβική τηλεόραση παρουσίασε τον χάρτη της Μεγάλης Σερβίας – Εγκεφαλικά οι Αλβανοί του Κοσόβου

- Η Σερβική τηλεόραση παρουσίασε για πρώτη φορά τον χάρτη της Μεγάλης Σερβίας , η εμφάνιση του οποίου προκάλεσε σοκ στα αλβανικά ΜΜΕ, ...

-
Η Σερβική τηλεόραση παρουσίασε για πρώτη φορά τον χάρτη της Μεγάλης Σερβίας , η εμφάνιση του οποίου προκάλεσε σοκ στα αλβανικά ΜΜΕ, και αφορά σερβικά εδάφη που αυτήν την στιγμή τα κατέχουν…παράνομα οι Αλβανοί στο Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια αλλά και στην  Βοσνία  πέρα ως πέρα .   
Στο όλο σχέδιο αλλαγής των συνόρων εμπλέκεται και το όνομα του γνωστού μας , «χορηγού” της δημοκρατίας,  και «φιλάνθρωπου» Τ.Σόρος , κάτι που …περιπλέκει ακόμα πιο πολύ την ήδη τεταμένη κατάσταση.




Mόσχα και Βελιγράδι ενώνουν την μοίρα τους – Τα σερβικά «φτερά» ενισχύονται – Ακολουθούν συμφωνίες-«μαμούθ»),ότι η Σερβία εισέρχεται δυναμικά  στην διεκδίκηση σερβικών εδαφών της με ρωσική αμυντική βοήθεια , και σήμερα το βλέπουμε να υλοποιείται κομμάτι –κομμάτι επιβεβαιώνοντας πολλές προβλέψεις , ειδικά των Αγίων της ορθοδοξίας.
Ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός, Ραμούς Χαραντινάι, έχει προειδοποιήσει με  πόλεμο «εάν αγγίξουν τα σύνορα».
Μιλάμε για γεγονότα που προετοιμάζονται επί βαλκανικού εδάφους και προέρχονται από τα αντικρουόμενα  ρωσικά και αμερικανικά συμφέροντα που μιλούν για ” εδαφικές προσαρμογές”,  και τα οποία  συγκρούονται για μια φορά ακόμη επί της βαλκανικής χερσονήσου, με τους Σέρβους για πρώτη φορά να παίρνουν «κεφάλι» στην κόντρα προκαλώντας «εγκεφαλικά» στους χιλιάδες Αλβανούς της περιοχής του Κοσσυφοπεδίου.

Σειρά θα πάρει πολύ σύντομα και η Βοσνία, ένα κράτος ανύπαρκτο και ολότελα «δημιούργημα» νοσηρής φαντασίας δυτικών συμβούλων στο οποίο διαβιούν τρείς  ξεχωριστές οντότητες , οι Σέρβοι , οι Κροάτες και οι Μουσουλμάνοι.

Ο σερβικός χάρτης  που δημοσιεύθηκε στα σερβικά μέσα ενημέρωσης, δείχνει μικρό ποσοστό κατοχής για τους Αλβανούς στο έδαφος του Κοσσυφοπεδίου, κάτι που  ενόχλησε σφόδρα την αλβανική πλευρά,  αλλά κάτι που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα στην προ της 1999 περιόδου.

Υπενθυμίζουμε ότι από την πρώην γιουγκοσλαβική επαρχία του Κοσόβου  έχουν αποχωρήσει χιλιάδες Σέρβοι διωκόμενοι από την αλβανική μαφία που αποτελεί πλέον «κράτος» μαριονέτα , το πρώτο του είδους στην Ευρώπη.

«Αυτές οι ορέξεις της Σερβίας για  διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου,με την υφαρπαγή μεγάλου μέρους  της επικράτειας του κράτους ρίχνoυν «λάδι» στη φωτιά», δήλωσε  ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι.

Ο πρώην υποψήφιος για την προεδρία του Κοσσυφοπεδίου, Σερέμπ Γκέργκι  δηλώνει ότι , πιθανή διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου θα προκαλέσει πόλεμο βάζοντας «φωτιά» σε όλα τα Βαλκάνια .

«Ενώ η Μέρκελ και η ΕΕ αντιτίθενται αποφασιστικά στην αλλαγή των συνόρων, η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής αυτού του σχεδίου.
Η ερώτησή μου προς τους ηγέτες μας είναι:
Ποιος από εσάς θέλει να είναι προδότης του αλβανικού έθνους;
Ο πρόεδρος Θατσι , ο πρωθυπουργός Χαραντινάι ; Τώρα μένει να δούμε πώς θα δράσουμε », τονίζει ο Gjergji.
Ο ίδιος ο Αλβανός πολιτικός αναφέρει  ότι το σχέδιο για τα Βαλκάνια  ξεκίνησε πέρυσι μετά την δημοσιοποίηση έκθεσης  του Ιδρύματος Σόρος με τίτλο ” Το νέο κράτος μετά την Ανεξαρτησία του Κοσσυφοπέδιο”.
«Αυτός είναι και ο λόγος που ο Αλί Αχμέτι πρόεδρος του κόμματος  PSD και ο Αλμπίν Κούρτι Πρόεδρος του έτερου κόμματος PS δεν αντέδρασαν σε  κάθε αναφορά περί αλλαγής των συνόρων.
Είναι και οι δύο μέλη  του Ιδρύματος», τονίζει ο ίδιος.

Από την άλλη πλευρά, ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι και ο Σέρβος ομόλογος του Αλεξάνταρ Βούτσιτς φέρονται να συνεχίζουν να αναζητούν εγχώρια και διεθνή υποστήριξη για το σχέδιο περί εδαφικής ανταλλαγής, το οποίο όμως φέρνει στην επιφάνεια μια μεγάλη κόντρα που ανάγεται από την εποχή του πρώτου παγκοσμίου πολέμου,  η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα σε διάφορες μορφές και πολέμους .

Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, που δεν φαίνεται να παρεμποδίζει την εφαρμογή αυτού του σεναρίου, η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ αντιτίθεται σθεναρά στην ιδέα αυτή.

Σε πολλά thinκ tank σε όλο τον κόσμο, ειδικοί αναλυτές προειδοποιούν εδώ και καιρό μάλιστα, ότι η επίτευξη της fast-track συμφωνίας για το όνομα των Σκοπίων μεταξύ Τσίπρα-Ζάεφ έχει ανοίξει την «όρεξη» των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, ενώ επιταχύνεται το σχέδιο ολοκλήρωσης της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας», κάτι που απεργάζονται στην Ουάσιγκτον εδώ και χρόνια.

Οπως είναι δε γνωστό, το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί τον αλβανικό εθνικισμό ως διαπραγματευτικό όπλο σε κυβερνήσεις σε αυτό ειδικά το μέρος της Ευρώπης.

«Οι Αλβανοί δεν είναι έτοιμοι για συμβιβασμούς, επιδιώκουν τη ‘Μεγάλη Αλβανία’,δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, πριν μερικές ημέρες  μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ στο Σότσι.
Τα σχέδια λοιπόν του Σόρος ,  οι κινήσεις  για ανταλλαγή εδαφών Σερβίας  –Κοσσυφοπεδίου, η αναταραχή που σιγοβράζει στην ΠΓΔΜ , μαζί με άλλες ύποπτες κινήσεις  των Τσάμηδων κατά της  Ελλάδος, προδικάζουν ένα δυσοίωνο μέλλον στην περιοχή μας, όπως τονίζουν έγκυροι Έλληνες αμυντικοί αναλυτές εδώ και μεγάλο διάστημα.

Εάν  οι ΗΠΑ συνεχίσουν την πολιτική της πλήρους υπόγειας στήριξης προς τους  Αλβανούς ,  και η ΕΕ ( Γερμανία)  εξακολουθεί να «σιωπά» ουσιαστικά στο σχέδιο της δημιουργίας της αποκαλούμενης « Μεγάλης Αλβανίας», αυτό θα  οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην αναβίωση της ορθόδοξης ένωσης μεταξύ της Σερβίας, Ελλάδας,  Βουλγαρίας  , και  σε έναν τρίτο βαλκανικό πόλεμο.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




-

pentapostagma.gr