GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ - Οι Τούρκοι ελευθέρωσαν τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς

- Ηταν φυλακισμένοι από την 1η Μαρτίου και επί 167 ημέρες. Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν έντονες πιέσεις και είχαν πάρει φωτι...

-



Ηταν φυλακισμένοι από την 1η Μαρτίου και επί 167 ημέρες.
Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν έντονες πιέσεις και είχαν πάρει φωτιά τα τηλέφωνα, σε συνδυασμό και με την υπόθεση του φυλακισμένου αμερικανού πάστορα
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί Δημήτρης Κούκλατζης και Αγγελος Μητρετώδης, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Οι δύο στρατιωτικοί είχαν συλληφθεί στις αρχές Μαρτίου στον Εβρο και κρατούνταν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν πρώτη είδηση την αποφυλάκισή τους.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την πλευρά της Τουρκίας θα παραμείνουν στη χώρα και δεν θα επιστρέψουν στην Ελλάδα μέχρι να γίνει η δίκη τους με την ημερομηνία να μην είναι ακόμη γνωστή.
Ωστόσο, διπλωματικές πηγές στην Ελλάδα έλεγαν ότι δεν θα γίνει δίκη και θα επιστρέψουν άμεσα.
Το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα για αποφυλάκιση, παραμονή της Παναγίας απεφάνθη ότι δεν συντρέχουν πλέον λόγοι να είναι προφυλακιστέοι. 
Πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση δεν προβλέπει περιοριστικά μέτρα οπότε θα μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, μετέδιδε το ΑΠΕ.


-



Τουρκικό δικαστήριο άφησε ελεύθερους τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς εν αναμονή της δίκης τους, μετέδιδε νωρίτερα  το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Φαίνεται ότι τις τελευταίες ημέρες εντάθηκαν οι πιέσεις προς την τουρκική κυβέρνηση τόσο για τον αμερικανό πάστορα Μπράνσον όσο και για τους Μητρετώδη και Κούκλατζη.
Η Αγκυρα προφανώς έκανε μια κίνηση καλής θέλησης επιδιώκοντας να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τις ΗΠΑ, που έχουν οδηγήσει στην απίστευτη κρίση στην οικονομία και την κατάρρευση της τουρκικής λίρας.
Μάλιστα, εκτός από τους Ελληνες θα απελευθερωθούν και οι Γερμανοί και Αμερικανοί που είναι στις τουρκικές φυλακές.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα τελευταία 24ωρα είχαν πάρει φωτιά τα τηλέφωνα σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν γίνει υψηλού διπλωματικού επιπέδου συζητήσεις και συνεννοήσεις.
Οι δύο Ελληνες είχαν κάνει πέντε φορές αίτηση αποφυλάκισης αλλά και οι πέντε είχαν απορριφθεί από τους τούρκους δικαστές.
Την τελευταία φορά μάλιστα οι δικαστές είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι  θα μπορούσαν να τους απαγγείλουν κατηγορία και για κατασκοπεία καθώς το αίτημα απορρίφθηκε με την αιτιολογία ότι εξετάζονται ακόμη τα κινητά τους τηλέφωνα.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



-