GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ακούει κανείς; Αυτή είναι η γέφυρα που περνάνε χιλιάδες αυτοκίνητα καθημερινά από την Αθήνα στον Πειραιά(ΕΙΚΟΝΕΣ)

- Παρακολουθήσαμε άναυδοι τις τελευταίες μέρες την απίστευτη τραγωδία που βίωσε η Ιταλία με τη γέφυρα του θανάτου στη Γένοβα, που στοί...

-
Παρακολουθήσαμε άναυδοι τις τελευταίες μέρες την απίστευτη τραγωδία που βίωσε η Ιταλία με τη γέφυρα του θανάτου στη Γένοβα, που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Εκ των υστέρων, βγήκαν στη δημοσιότητα πληθώρα καταγγελιών σε αρμόδιες δημόσιες αρχές, που αφορούσαν στην καταλληλότητα της γέφυρας… Καταγγελίες που έμειναν στα συρτάρια, με τις γνωστές πλέον ολέθριες συνέπειες.



Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Όμως, μια παρόμοια κατάσταση βιώνουμε και εμείς στον Πειραιά εδώ και δεκαετίες…

Πρόκειται για τη γέφυρα της Λεωφόρου Γρηγορίου Λαμπράκη, τη γέφυρα που συνδέει τα Καμίνια και τη Λεωφόρο Πειραιώς με το κέντρο του Πειραιά.

Από παιδιά παρατηρούσαμε – και ακόμα παρατηρούμε – τις κακοτεχνίες και την ελλιπή συντήρηση της εν λόγω γέφυρας που εξυπηρετεί τεράστιο όγκο διερχόμενων οχημάτων καθημερινά.

Σε λίγο διάστημα όμως, πέραν των ΙΧ και φορτηγών, θα κληθεί να «σηκώσει» και το βάρος του ΤΡΑΜ, καθώς το νέο ΜΜΜ της πόλης θα διέρχεται και από τη γέφυρα της Γρηγορίου Λαμπράκη.
Είναι γεγονός ότι κάποια σημεία της Γέφυρας ενισχύθηκαν ή σοβαντίστηκαν, αλλά ουδείς γνωρίζει αν πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες μελέτες στατικότητας της «γερασμένης» γέφυρας.

Ελπίζουμε κάτι τέτοιο να έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές της πόλης (Δήμος Πειραιά, Περιφέρεια Αττικής κλπ) και φυσικά να έχει υλοποιηθεί, ώστε να είναι διασφαλισμένοι όσοι διέρχονται από τη γέφυρα της Γρηγορίου Λαμπράκη, στην αρχή της οποίας πλέον στεγάζεται και το ολοκαίνουργιο σχολικό συγκρότημα της Ραλλείου…

Επειδή όμως πλέον είμαστε αρκετά καχύποπτοι και επειδή δε μας αρκούν τα δάκρυα των υπευθύνων-ανεύθυνων μετά από κάθε εθνική τραγωδία, θα παρακαλούσαμε να δημοσιευτεί ΑΜΕΣΑ η μελέτη στατικότητας της γέφυρας, όπως αυτή έχει υλοποιηθεί έπειτα από τον προγραμματισμό διέλευσης του ΤΡΑΜ!

«Γιατί καλύτερα το προλαμβάνειν από το θεραπεύειν…»

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

-