GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Χρήστος Παππάς: «Η Μακρόνησος θα σας χρειαστεί»

- Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, με αφορμή την τροπολογία για την κατεδάφιση αυθαίρετων στη Μα...

-



Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, με αφορμή την τροπολογία για την κατεδάφιση αυθαίρετων στη Μακρόνησο, απείλησε τους βουλευτές της κυβέρνησης ότι θα ξανανοίξει για αυτούς η Μακρόνησος.
«Κάτω τα χέρια σας από την Μακρόνησο, μπορεί να σας χρειαστεί.
Ότι είναι να γκρεμιστεί, θα γκρεμιστεί με κοινωνική εργασία», είπε ο Χρήστος Παππάς.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς μίλησε για «ύβρεις προς τη Δημοκρατία και ευθεία απειλή των δημοκρατών βουλευτών», ενώ ο Γιάννης Δελλής από το ΚΚΕ είπε ότι «οι βασανιστές επιστρέφουν, οι υπόδικοι χρυσαυγιτες έχουν το θράσος να ξερνάνε όλο το μίσος τους κατά όσων αγωνίζονται για ένα μέλλον καλύτερο».

«Η απειλή κατα βουλευτων αποδοκιμάζεται από το προεδρείο, είναι αδιανόητο κάτι τέτοιο», είπε από την πλευρά του ο προεδρεύων Δημήτρης Κρεμαστινός της ΔΗΣΥ.

Τι προβλέπει η τροπολογία

Στην τροπολογία προβλέπεται η κατεδάφιση αυθαιρέτων στη Μακρόνησο με απευθείας υπουργική απόφαση.

«Η σημασία της Μακρονήσου, ως ιστορικού τόπου εξορίας και μαρτυρίου χιλιάδων πολιτών και στρατιωτών, εκτοπισμένων για τα πολιτικά τους φρονήματα, ιδίως κατά την περίοδο 1946-1953, βεβηλώνεται από σειρά αυθαίρετων παρεμβάσεων, οι οποίες δεν στάθηκε δυνατό να αποφευχθούν λόγω της απόστασης του νησιού από τον δήμο στον οποίο υπάγεται διοικητικά, αλλά και της έλλειψης των αναγκαίων υλικών και οργανωτικών μέσων για τη διατήρηση και διαφύλαξη του περιβάλλοντος και των διατηρητέων κτισμάτων της Μακρονήσου, εκείνων δηλαδή που έχτισαν οι ίδιοι οι εκτοπισμένοι», σημειώνεται.

Ακόμη, επισημαίνεται η ανάγκη αποκατάστασης της ιστορικότητας του τόπου και της αποτροπής αντίστοιχων αυθαίρετων παρεμβάσεων στο μέλλον, επιβάλλουν τη λήψη άμεσων μέτρων από την πολιτεία και την κατεδάφισή τους.


-

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


-

pronews.gr