GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ανησυχούν οι Τούρκοι! Πως και γιατί τους… φοβίζει η συνθήκη των Σεβρών

- Με μια πολύ χαρακτηριστική προειδοποίηση του κρατικού τουρκικού Ιδρύματος Ιστορίας της Τουρκίας, αναφέρει πως ο κίνδυνος της ...

-


Με μια πολύ χαρακτηριστική προειδοποίηση του κρατικού τουρκικού Ιδρύματος Ιστορίας της Τουρκίας, αναφέρει πως ο κίνδυνος της επαναφοράς της Συνθήκης των Σεβρών που είχε προβλέψει την διάσπαση και συρρίκνωση της Τουρκίας, είναι πάντα ορατός καθώς η Τουρκία βαδίζει στην εκατονταετηρίδα της ίδρυσης της σύγχρονης τουρκικής δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Ιδρύματος Τουρκικής Ιστορίας, καθηγητής Refik Turan, δήλωσε πως η συνθήκη των Σεβρών την οποία ακύρωσε ο Κεμάλ Ατατούρκ σήμερα επανέρχεται στην επικαιρότητα καθώς η χώρα αντιμετωπίζει πολλές εξωτερικές και εσωτερικές προκλήσεις που απειλούν ακόμα και την ίδια την ύπαρξη της.
Ο Τούρκος καθηγητής χαρακτήρισε την συνθήκη των Σεβρών ως μη συνθήκη, αλλά ένα κακής θελήσεως έγγραφο που είχε συνταχτεί από τους εχθρούς της Τουρκίας.
Αλλά και μόνο ότι επαναφέρει το θέμα στην δημοσιότητα, δείχνει ακόμα μια φορά το άγχος της σημερινής Τουρκιάς που φαίνεται πως κάθεται σε «αναμμένα κάρβουνα» από τις εξελίξεις της ευρύτερης περιοχής.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


Πηγή:nikosxeiladakis