GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Θάνατος στον Χαμενεϊ» – «Χρωματιστή επανάσταση σε εξέλιξη στο Ιράν – Μιλάνε τα AK-47 – Αίμα, δάκρυα και ισραηλινή επέμβαση ενόψει….

- «Kροταλίζουν» τα AK-47 στο Ιράν, το ίντερνετ έχει διακοπεί, οι διαδηλωτές κατεβαίνουν μαζικά στους δρόμους, ενώ κάποιοι ενθαρρύνο...

-
«Kροταλίζουν» τα AK-47 στο Ιράν, το ίντερνετ έχει διακοπεί, οι διαδηλωτές κατεβαίνουν μαζικά στους δρόμους, ενώ κάποιοι ενθαρρύνουν  τους κατοίκους να είναι οπλισμένοι για να αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις των Ιρανών Φρουρών.
Σε εξέλιξη «χρωματιστή επανάσταση» με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις να σαρώνουν την πιο θρησκευτική πόλη του Ιράν, την Qom.


Εκατοντάδες διαδηλωτές βρέθηκαν στους δρόμους των Ιρανικών πόλεων για τέταρτη συνεχή ημέρα διαδηλώσεων εν μέσω αυξανόμενου άγχους για τις οικονομικές δυσκολίες της χώρας και την επανάληψη των κυρώσεων από τις ΗΠΑ.
Τα ιρανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε ένα σιιτικό τέμενος δυτικά της Τεχεράνης, στις 3 Αυγούστου, καθώς οι διαδηλώσεις κατά των οικονομικών δεινών μετατράπηκαν σε αντιπολιτευτικές συγκεντρώσεις.


-
Οι Ιρανοί είναι οργισμένοι λόγω του υψηλού πληθωρισμού και των αυξανόμενων οικονομικών δυσκολιών που οφείλεται, εν μέρη, στην ταχύτατη πτώση του εθνικού νομίσματος.

Στην πόλη Eshtehard, περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά της Τεχεράνης, οι αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν αρκετές εκατοντάδες ανθρώπων που φώναζαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης το βράδυ τις 3 Αυγούστου, με ρίψεις πετρών και τούβλων να ακολουθούν σε μουσουλμανικό σεμινάριο σιιτών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars 4.

Στην Ουάσινγκτον, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε στο Twitter στις 3 Αυγούστου:

«Ενώ ο λαός του Ιράν καθορίζει τη διαδρομή της χώρας του, η Αμερική υποστηρίζει τη φωνή του ιρανικού λαού, η οποία αγνοήθηκε για πολύ καιρό.»

»Θάνατος στον Χαμενεϊ»

Τα ερασιτεχνικά βίντεο που αποστέλλονται στο RFE / RL φάνηκαν να δείχνουν δεκάδες διαδηλωτές στην πρωτεύουσα της Τεχεράνης, με το σύνθημα «Θάνατος στον Χαμενεϊ» να ακούγεται, σε αναφορά στον Ανώτατο ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Άλλοι διαδηλωτές φώναζαν: «Ιρανοί, φωνάξτε τα αιτήματά σας».

Υπήρξαν αναφορές για έντονη αστυνομική παρουσία στο κέντρο της Τεχεράνης και στις βόρειες συνοικίες της.

Ένα άλλο ερασιτεχνικό βίντεο που στάλθηκε στο RFE / RL φαίνεται να δείχνει ότι οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν διαδηλωτές στην πόλη Karaj.

Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για απώλειες ή συλλήψεις στην Τεχεράνη ή το Καράι.

Οι διαδηλωτές έχουν επίσης διοργανώσει διαδηλώσεις στις πόλεις Mashhad, Isfahan και Shiraz.


-
Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν καθώς οι Ιρανοί προετοιμάζονται για την επιστροφή των αμερικανικών κυρώσεων μετά την απόφαση του Προέδρου Ντ. Τραμπ να αποσυρθεί από την πυρηνική συμφωνία του 2015 μεταξύ Τεχεράνης και παγκόσμιων δυνάμεων. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το Ιράν έλαβε μείωση κυρώσεων σε αντάλλαγμα με νέα όρια στο πυρηνικό του πρόγραμμα.

Στις 7 Αυγούστου, η Ουάσιγκτον θα επαναφέρει κυρώσεις στην αγορά αμερικανικών δολαρίων από το Ιράν, στο εμπόριο χρυσού και πολύτιμων μετάλλων και στις συναλλαγές της με μέταλλα, άνθρακα και λογισμικό που σχετίζεται με τη βιομηχανία.

Θα επιβληθούν επίσης κυρώσεις στις εισαγωγές ιρανικών χαλιών και ειδών διατροφής στις ΗΠΑ, καθώς και σε ορισμένες συναφείς χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.





-

pentapostagma.gr

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


-