GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Δείτε ποιες είναι οι 7 χώρες που στηρίζουν την Τουρκία έναντι των ΗΠΑ

- Επτά είναι οι χώρες που στηρίζουν φανερά την Τουρκία, στις δύσκολες αυτές ώρες και ενώ βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατάρρευση...

-


Επτά είναι οι χώρες που στηρίζουν φανερά την Τουρκία, στις δύσκολες αυτές ώρες και ενώ βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατάρρευση του εθνικού νομίσματός της.
Δημοσιεύματα στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως πρόκειται για τις εξής:

Ιράν

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ Μπεχράμ Καζίμι επικρίνοντας την πολιτική που ακολουθούν οι ΗΠΑ, δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη για κάθε βοήθεια και υποστήριξη στην Τουρκία.

Ιταλία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Έντζο Μοαβέρο Μιλανέζι, σε συνέντευξή του σε εφημερίδα, το σαββατοκύριακο, έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στην Τουρκία, δηλώνοντας ότι η Τουρκία είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην Μεσόγειο.

Γερμανία

Ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας Πέτερ Αλταμάιερ αντέδρασε στην επιβολή πρόσθετων φόρων στην Τουρκία και την Κίνα από πλευράς των ΗΠΑ.
Ο Γερμανός υπουργός αναφερόμενος στους πρόσθετους φόρους είπε ότι αυτοί είναι παράνομοι, ενώ δήλωσε ότι παρακολουθεί με ανησυχία την πτώση της τιμής της τουρκικής λίρας.

Πακιστάν

Το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν, με ανακοίνωσή του, δήλωσε ότι το Πακιστάν υποστηρίζει και στέκεται δίπλα στην Τουρκία, την οποία θεωρεί σημαντική οικονομική δύναμη και στενό σύμμαχο.

Ρωσία

Ο Ερντογάν κάλεσε τις άλλες χώρες να κάνουν τις μεταξύ τους εμπορικές συναλλαγές με βάση τα εθνικά τους νομίσματα και όχι με το δολάριο.
Η Ρωσία στήριξε αυτήν την έκκληση, δηλώνοντας ότι και η ίδια καταβάλλει προσπάθειες στην κατεύθυνση αυτή.
Από την άλλη πλευρά, ο Πεσκόφ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σήμερα, για το αν η Τουρκία ζήτησε οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία, είπε:
«Όχι, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, απλά είναι σε εξέλιξη συζητήσεις για διάφορα σχέδια, όπως ο αγωγός φυσικού αερίου Türk Akımı και το πυρηνικό εργοστάσιο στο Άκουγιου».

Κατάρ

Ο συγγραφέας και αρθρογράφος του Κατάρ Τζαμπέρ Ελ Χαρμί, έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: 
Ήταν αναμενόμενος ο πόλεμος των ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας.
Η Τουρκία είναι μια μουσουλμανική χώρα και γι' αυτό δεν αποδέχονται να είναι οικονομικά και πολιτικά ανεξάρτητη.
Όμως είναι απαράδεκτο ορισμένοι Άραβες να επιχαίρουν με αυτά που συμβαίνουν.

Λίβανος

Χθες, στην πόλη Σάιντα του Λιβάνου ξεκίνησε μια καμπάνια για την υποστήριξη της Τουρκίας.
Ο Σουχά Μαρούφ, που έχει σχέση με το πρακτορείο TİKA, κάλεσε τους Λιβανέζους να μετατρέψουν τα δολάριά τους σε λίρες Τουρκίας.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"