GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο Ερντογάν επέβαλλε δασμούς έως και 140% σε αμερικανικά αγαθά – Εξοργισμένος ο Τραμπ, έτοιμος να του δείξει τι σημαίνει «κόλαση”

- «Είμαστε έτοιμοι για νέο γύρω κυρώσεων στην Τουρκία. Αυτός θα περιλαμβάνει εκτεταμένες κυρώσεις που θα περιέρχουν περιορισμούς ...

-

«Είμαστε έτοιμοι για νέο γύρω κυρώσεων στην Τουρκία.
Αυτός θα περιλαμβάνει εκτεταμένες κυρώσεις που θα περιέρχουν περιορισμούς στην Turkish Airlines και μέγα πρόστιμο στην τράπεζα Halkbank” ανέφερε Αμερικανική πηγή στην Ουάσινγκτον προσθέτοντας πως ο Ν.Τραμπ είναι «πολύ απογοητευμένος που δεν απελευθερώθηκε ο πάστορας Μπράνσον”.

Ομως ο Ρ.Τ.Ερντογάν τον πρόλαβε:
Επέβαλλε δασμούς έως και 140% σε αμερικανικά εισαγόμενα αγαθά



Το ‘πε και το ‘κανε ο Ρετζέπ Ερντογάν, προχωρώντας την Τετάρτη σε αντίποινα στις ΗΠΑ, με επιβολή δασμών έως και 140% σε αμερικανικά εισαγόμενα αγαθά.

Η Άγκυρα προέβη σε μεγάλη αύξηση των τελωνειακών δασμών σε συγκεκριμένα εισαγόμενα προϊόντα αμερικανικής προέλευσης, περιλαμβανομένων επιβατικών οχημάτων, αλκοολούχων ποτών και ποικιλιών καπνού, όπως αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η Εφημερίδα της τουρκικής Κυβέρνησης.

Διάταγμα που υπογράφηκε από τον πρόεδρο Ερντογάν αυξάνει τους δασμούς σε επιβατικά αυτοκίνητα κατά 120%, στα αλκοολούχα ποτά κατά 140% και στα φύλλα καπνού κατά 60%.
Οι δασμοί αυξήθηκαν επίσης σε προϊόντα όπως είναι τα καλλυντικά, το ρύζι και ο άνθρακας.

«Η Τουρκία προχώρησε σε αύξηση των τελωνειακών δασμών σε εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα βάσει της αρχής της αμοιβαιότητας, σε αντίποινα στις εσκεμμένες επιθέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης στην οικονομία μας», ανέφερε σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι.

«Θα εφαρμόσουμε μποϊκοτάζ σε βάρος των αμερικανικών ηλεκτρονικών προϊόντων.
Αν αυτοί έχουν iPhones, υπάρχουν Samsung από την άλλη πλευρά» είχε απειλήσει την Τρίτη ο τούρκος πρόεδρος.

Ανοίγει την «πόρτα της κολάσεως” ο Ν.Τραμπ
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι «απογοητευμένος” επειδή η Τουρκία δεν έχει ακόμη απελευθερώσει τον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου.

«Ο πρόεδρος αισθάνεται μεγάλη απογοήτευση για το γεγονός ότι ο πάστορας Μπράνσον δεν έχει απελευθερωθεί, καθώς και για το γεγονός ότι και άλλοι Αμερικανοί πολίτες και εργαζόμενοι σε διπλωματικές υπηρεσίες δεν έχουν αποφυλακιστεί», είπε η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Όπως είπε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου που μίλησε στο Reuters υπό καθεστώς ανωνυμίας, «δεν κατεγράφη καμία πρόοδος» έως τώρα στην υπόθεση του πάστορα.

«Οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι η Τουρκία θα έρθει αντιμέτωπη με μεγαλύτερη οικονομική πίεση, εάν η Άγκυρα συνεχίζει να αρνείται να αφήσει ελεύθερο τον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον», ανέφερε σήμερα ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

«Η (θέση της αμερικανικής) διοίκησης θα παραμείνει εξαιρετικά σταθερή σε αυτήν την υπόθεση.
Ο πρόεδρος είναι 100% αφοσιωμένος στο να φέρει τον πάστορα Μπράνσον στην πατρίδα και εάν δεν δούμε ενέργειες τις επόμενες λίγες ημέρες ή σε διάστημα μιας εβδομάδας θα ληφθεί περαιτέρω δράση» είπε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η περαιτέρω δράση θα έχει το πιθανότερο τη μορφή οικονομικών κυρώσεων. Κατόπιν πρόσθεσε: «Η πίεση θα συνεχιστεί αν δεν δούμε αποτελέσματα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, oι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν βαρύ πρόστιμο στην τράπεζα Halkbank για παραβίαση του αμερικανικού εμπάργκο εναντίον της Τεχεράνης με συνέπεια η τράπεζα να καταρρεύσει .

Στο βάλτο το τουρκικό τραπεζικό σύστημα.



-

Αμερικανικά αυτοκίνητα 120%
Αλκοόλ140%
Καπνός  60%
Προϊόντα ομορφιάς, κρέμες 60%

Μεταξύ των παραπάνω, δεκάδες άλλες αμερικανικές εταιρείες συμπεριλαμβάνονται στα τουρκικά αντίποινα για τις αμερικανικές κυρώσεις:

Apple, Microsoft, Intel, Dell, HP, Amazon, AMD, Bose, IBM, Nvidia, Sandisk, Seegate, Viewsonic, Western Digital, Qualcomm, Alienware, Beats By Dre, Fitbit, Gemini and Jabra, Tommy Hilfiger, Nike, Polo, Ralph Lauren, Hugo Boss, Calvin Klein, Levi’s, Timberland, Lee, GAP, Nesquik, First Chocolate, Falme, Kraft, Fritolay, Milk, Ruffles, Doritos, Lays, Cheetos, Mc Donalds, Burger, Coca Cola, Pepsi, Yedigün, Sprite, Fanta, Schweppes, Damla Su, Danone, Hayat Su, Cappy Ace, Air Wick, Ajax, Aldays, Alo, Ariel, Ax, Blendax, Calgon, Clit Bang, Clin, Colgate, Dettol, Diadermine, Fa, Fairy, Finish, Head & Shoulders, Henkel, Ipana, Jhonsons Baby, Loreal, Lux, Max Factor, Oral-B, Orkid, Palmolive, Pantene, Prima, Persil, Perwoll, Prill, Prima, Protex, Rinso, Rejoice, Schwarzkopf, Sensodyne, Syoss, Vileda, Vanish, Veet, Vim, Febreze, Koleston, New Wave, Discreet, Gillette.




-

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


-