GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Αστραπιαία» προέλαση του Συριακού Στρατού: Μπήκε στην Quneitra – Σαρωτικοί βομβαρδισμοί στα σύνορα με Ισραήλ

- Εξουθενωμένοι και με χαμηλό αξιόμαχο οι τζιχαντιστές στη Συρία βάλλονται από παντού, ενώ είναι θέμα χρόνου να πραγματοποιηθε...

-



Εξουθενωμένοι και με χαμηλό αξιόμαχο οι τζιχαντιστές στη Συρία βάλλονται από παντού, ενώ είναι θέμα χρόνου να πραγματοποιηθεί πλήρης ανακατάληψη της Quneitra από τον Συριακό Στρατό. 
Οι κυβερνητικές δυνάμεις εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις εναντίον των ΄΄ανταρτών» ανακαταλαμβάνοντας στρατηγικές τοποθεσίες και καταστρέφοντας σημαντικές γραμμές τροφοδοσίας των εξτρεμιστών.
Τα σύνορα Συρίας-Ισραήλ γίνονται μέρα με τη μέρα ο τάφος των ακραίων ισλαμιστών.

Στις 15 Ιουλίου, ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) ξεκίνησε επίθεση στο έδαφος της νότιας περιοχής της al-Quneitra και κατέλαβε το χωριό Masharah μετά από συγκρούσεις με τους μαχητές του ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και Hay’at Tahrir al-Sham (HTS), σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR) ανέφερε ότι οι ρίψεις πυραύλων από τον SAA έπληξαν τις θέσεις των ισλαμιστών μαχητών στην al-Quneitra με περισσότερες από 800 βολές και ρουκέτες τις τελευταίες ώρες. Παρά τον βαρύ βομβαρδισμό, δεν εντοπίστηκαν θύματα μεταξύ αμάχων, όπως αναφέρει το Southfront.

Παράλληλα, στη δυτική επαρχία Daraa, ο SAA συνέχισε τη στρατιωτική επιχείρηση κατάληψης του χωριού Sarmin, βόρεια της, στρατηγικής σημασίας, πόλης al-Harrah.
Οι κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι επί του παρόντος πραγματοποιούνται σφοδρές συγκρούσεις γύρω από την al-Harrah.

Τις τελευταίες ημέρες, αρκετές πηγές ανέφεραν ότι η al-Harrah θα ενταχθεί σύντομα στη διαδικασία συμφιλίωσης. Ωστόσο, φαίνεται ότι το HTS κατόρθωσε να σαμποτάρει μια πιθανή ειρηνική συμφωνία στην πόλη.

Ο SAA πιθανότατα θα ανακαταλάβει το al-Harrah και όλες τις εναπομείναντες θέσεις στη δυτική επαρχία της Daraa μέσα σε λίγες μέρες, καθώς οι ομάδες των ανταρτών είναι πια εξουθενωμένες και τελούν υπό ασφυκτικό κλοιό των κυβερνητικών δυνάμεων.

Μεγάλη αεροπορική επιχείρηση στη νοτιοδυτική Συρία

Η Πολεμική Αεροπορία του Συριακού Αραβικού Στρατού (SyAAF) εξαπέλυσε πλήθος αεροπορικών επιδρομών σε ολόκληρη τη νοτιοδυτική περιοχή της Συρίας, στοχεύοντας σε ορισμένες περιοχές που ελέγχονται από τον ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) και τον Hay’at Tahrir Al-Sham.

Οι αεροπορικές δυνάμεις της Συρίας ξεκίνησαν την εκστρατεία βομβιστικής επίθεσης την Κυριακή με αρκετές αεροπορικές επιδρομές κατά μήκος του επαρχιακού άξονα Quneitra-Daraa.
Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή στο κρατικό προπύργιο της Izraa, η Πολεμική Αεροπορία της Συρίας πραγματοποίησε πάνω από 25 αεροπορικές επιδρομές στη νοτιοανατολική ύπαιθρο της Al-Quneitra, χτυπώντας τις γραμμές τροφοδοσίας των τζιχαντιστών από τη δυτική περιοχή της Daraa.

Η Πολεμική Αεροπορία της Συρίας εξακολουθεί να δραστηριοποιείται στη βορειοδυτική Daraa, καθώς οι σύμμαχοί της από τον Συριακό Αραβικό Στρατό (SAA) επιχειρούν να προχωρήσουν περαιτέρω στο εσωτερικό του στρατηγικού τριγώνου της Daraa.
Αυτή η αεροπορική εκστρατεία στη νοτιοδυτική Συρία ξανάρχισε σήμερα το πρωί μετά την άρνηση των τζιχαντιστών ανταρτών του Hay’at Tahrir Al-Sham να εγκαταλείψουν την πόλη Al-Harrah και τον αντίστοιχο λόφο.

Ο συριακός στρατός ζήτησε κατ ‘επανάληψη από τους κατοίκους και τους ελεύθερους συριακούς μαχητές στο εσωτερικό της Al-Harrah να απελάσουν τον Hay’at Tahrir Al-Sham. ωστόσο, η προαναφερθείσα ισλαμιστική-εξτρεμιστική ομάδα απαντάει σε όσους ανταποκρίνονται ειρηνικά στην κυβέρνηση με συλλήψεις και εν ψυχρώ εκτελέσεις.


-




-
pentapostagma.gr

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



-