GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αυτές οι offshore είναι καλές, επειδή είναι αριστερές... Το ταξίδι Παππά-Αρτεμίου στην Καραϊβική, στα ΜΜΕ της Βενεζουέλας!

- Νέα στοιχεία για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το καθεστώς της Βενεζουέλας αλλά και τον αμφιλεγόμενο επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ κα...

-


Νέα στοιχεία για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το καθεστώς της Βενεζουέλας αλλά και τον αμφιλεγόμενο επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ και τις σχέσεις με τον Αρτέμη Αρτεμίου, που είχε αποκαλύψει πριν από έναν χρόνο ο Ελεύθερος Τύπος, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Βενεζουέλας, Armando Info, σε ρεπορτάζ της με τίτλο «Το νησί Μαργαρίτα είναι η Ιθάκη για τις σχέσεις ανάμεσα στον τσαβισμό και το κυβερνητικό κόμμα της Ελλάδας», αποκαλύπτει τις στενές και προνομιακές σχέσεις του επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ, λιβανο – βενεζουελάνικης καταγωγής, με την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, ενώ αναδεικνύει τις επαφές που είχε με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, το καλοκαίρι του 2013.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε αποκαλύψει ο «Ε.Τ.», ο κ. Νίκος Παππάς μαζί με τον Κύπριο δικηγόρο, έμπειρο στη διαχείριση offshore εταιρειών, Αρτέμη Αρτεμίου, είχαν ταξιδέψει μαζί με το ιδιωτικό λίαρ τζετ του Λιβανέζου επιχειρηματία στο νησί Μαργαρίτα της Καραϊβικής. Το ταξίδι αυτό δεν είχε ανακοινωθεί ποτέ από τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο Μαχέντ Χαλίλ μαζί με τον μεγαλύτερό του αδελφό, Χαλέντ, έχουν στήσει στη Βενεζουέλα έναν οικονομικό κολοσσό επιχειρηματικών και βιομηχανικών συμφερόντων, υπό τη σκέπη του μπολιβαριανού καθεστώτος που ασκεί την εξουσία στη χώρα από το 1999», αναφέρει η ιστοσελίδα και προσθέτει:
«Το ταξίδι του Αυγούστου του 2013 των Παππά και Αρτεμίου είχε ως προορισμό του την τουριστική νήσο Μαργαρίτα της Βενεζουέλας, στη θάλασσα της Καραϊβικής, όπου οι εν λόγω ταξιδιώτες έφτασαν με το ιδιωτικό αεροσκάφος του Μαχέντ Χαλίλ Μαζούμπ, ενός λιβανο-βενεζουελάνου επιχειρηματία που διατηρούσε στενές σχέσεις με υψηλά ιστάμενα στελέχη της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο.
Οι ταξιδιώτες κατέλυσαν στο πολυτελές ξενοδοχείο Ikin Margarita, στο ανατολικό τμήμα του νησιού, στην ακτή Καρδόν».
Η βενεζουελάνικη ιστοσελίδα, δημοσιογράφοι της οποίας υφίστανται διώξεις από το καθεστώς της Βενεζουέλας για τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ τους, επικαλείται και το πρόσφατο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας protagon.gr, το οποίο αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τις offshore που διαχειρίζεται ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου.
Το 2017, μετά από την αποκάλυψη του «Ε.Τ.» ότι ο Κύπριος δικηγόρος μπαινοβγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου και ότι το όνομά του εμφανίζεται στα Panama Papers, ο κ. Αρτεμίου είχε υποστηρίξει ότι ο ίδιος σχετίζεται μόνο με τρεις offshore εταιρείες, που «συστάθηκαν και λειτουργούσαν για λογαριασμό πελατών του».
Ομως, όπως αναφέρει το protagon.gr, από μια νέα «συγκομιδή» σχεδόν 1,3 εκατομμυρίων εγγράφων προκύπτει ότι «η Mossack Fonseca, το παναμέζικο δικηγορικό γραφείο απ’ όπου διέρρευσαν τα Panama Papers, είχε καταγεγραμμένο τον ίδιο ως ιδιοκτήτη για δύο από τις τρεις offshore.
Οι δύο υπεράκτιες εταιρείες που εμφανίζονται στα εσωτερικά αρχεία της Mossack Fonseca να έχουν πραγματικό δικαιούχο τον κ. Αρτεμίου είναι η Pizzazz Limited με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους και η Alicium Limited με έδρα τις Σεϋχέλλες.
Και οι δύο φαίνεται ότι πέρασαν στη διαχείριση του δικηγορικού γραφείου του το 2015».
Το ερώτημα που προκύπτει είναι:
Για ποιον λόγο ο Κύπριος δικηγόρος δεν είχε παραδεχθεί ότι ήταν ιδιοκτήτης αυτών των offshore εταιρειών;
Σοβαρά ερωτήματα, όμως, προκύπτουν και από το γεγονός ότι, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του στο protagon ο Χάρης Καρανίκας, η τρίτη offshore Elazzoulian, με την οποία συνδεόταν το δικηγορικό γραφείο του Αρτεμίου, έχει δραστηριότητες και στην Ελλάδα.
«Τον Δεκέμβριο του 2016 αγόρασε μετοχές του Λάμπρου Πιερή, συνιδρυτή του δικηγορικού γραφείου του Αρτεμίου, σε διαφημιστική εταιρεία με έδρα την Ελλάδα στην οποία μεγάλος πελάτης είναι η ΕΥΔΑΠ. 
Συγκεκριμένα, η διαφημιστική εταιρεία που συστάθηκε αρχές καλοκαιριού του 2015 φέρεται να έχει πάρει αναθέσεις για την παραγωγή εντύπων καθώς και κάποια δημιουργικά πρότζεκτ όσον αφορά τις ηλεκτρονικές σελίδες και τους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ».
Ερωτήματα επίσης προκαλεί το γεγονός ότι τον Απρίλιο του 2017, όταν δηλαδή ο Ελεύθερος Τύπος αποκάλυψε τις επαφές του Νίκου Παππά με τον Αρτέμη Αρτεμίου και το ταξίδι τους στην Καραϊβική, η Pizzazz έκλεισε τον τραπεζικό λογαριασμό που κατείχε στη Συνεργατική Τράπεζα Κύπρου, όταν η δικηγορική εταιρεία του κ. Αρτεμίου υπέγραψε έγγραφα για τη λύση της συγκεκριμένης offshore εταιρείας.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


-