GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

"...ως Ελλην, Μακεδών ύπαρχος..."

- Επτά διακεκριμένοι αξιωματικοί του Περσικού στρατού ανέλαβαν να μεταφέρουν μήνυμα προς τον  Αμύντα βασιλιά της Μακεδονίας ,...

-



Επτά διακεκριμένοι αξιωματικοί του Περσικού στρατού ανέλαβαν να μεταφέρουν μήνυμα προς τον Αμύντα βασιλιά της Μακεδονίας, για την υποταγή του στον Δαρείο βασιλιά της Περσίας, προσφέροντάς του "γην και ύδωρ ".
Ο γιός του Αμύντα και διάδοχός του Αλέξανδρος Α', απευθυνόμενος στους Πέρσες πρέσβεις, κατά τη διάρκεια συμποσίου, τους είπε μεταξύ των άλλων: 

"...προς δε και βασιλεί τον πέμψαντι απαγγείλητε ω ς α ν ή ρ Ε λ λ η ν, Μ α κ ε δ ώ ν ύπαρχος, ευ υμάς εδέξατο .." (= να πείτε στο βασιλιά σας, που σας έστειλε, ότι ένας Ελληνας βασιλιάς της Μακεδονίας σας περιποιήθηκε όπως πρέπει (βασιλικά) ...)
Παραθέτω την παραπάνω περικοπή (Ηροδ.Ε',20) για να επισημάνω το "..ως Ελλην, Μακεδών..", δηλαδή την ταύτιση του Ελληνα με τον Μακεδόνα, που έκανε ο Αλέανδρος Α' το 513 π.Χ.
Αντιδιαστέλλοντας ο κ. Ζάεφ,το 2018 στις Πρέσπες, παρουσία του Ελληνα πρωθυπουργού, ξεκαθαρίζει:
-Εσείς οι Ελληνες και εμείς οι Μακεδόνες.....
Σημείωση:

1. Αμύντας,βασιλιάς της Μακεδονίας (540-498 π.Χ.)

2. Αλέξανδρος Α', γιος του Αμύντα και διάδοχός του (498-450 π.Χ.)
Σε νεαρή ηλικία επέδειξε την οργή του σε συμπόσιο που είχε παραθέσει ο πατέρας του προς του Πέρσες πρέσβεις,τους οποίους σκότωσε ,όταν αυτοί παρεκτράπησαν προς τις γυναίκες των Μακεδόνων, που ήθελαν να κοιμηθούν μαζί τους.
Ελαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 504 π.Χ., αφού οι Ελλανοδίκες έκριναν ότι είναι Ελληνας, όταν απέδειξε πως είναι Αργείος (καταγωγή από Τημενίδες).
Από τη σελίδα του Διαμαντή Λαζαρίδη



-

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




-