GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κανονική απάτη το ερώτημα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια: «Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ;»

- Κανονική απάτη το ερώτημα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια: «Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ;» Αυτό το «ύπουλο» ερ...

-




Κανονική απάτη το ερώτημα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια: «Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ;»

Αυτό το «ύπουλο» ερώτημα θα θέσει ο Ζάεφ στο δημοψήφισμα

Χωρίς τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, στην ΠΓΔΜ, για το δημοψήφισμα σχετικά με τη συμφωνία.
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Ζόραν Ζάεφ, επιτέθηκε στον Χρίστιαν Μίτσκοσκι για την αποχώρησή του από τη σύσκεψη, ενώ «φωτογράφισε» το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα του φθινοπώρου.
«Σήμερα συζητήσαμε με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων και τους ενημερώσαμε για την πιθανή διατύπωση του ερωτήματος του δημοψηφίσματος. Αυτό θα κινείται στο εξής πλαίσιο “Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με τη στήριξη της συμφωνίας μεταξύ της “Μακεδονίας” και της Ελλάδας;”», δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.«Ολοι εμείς, που παραμείναμε ως το τέλος της συνάντησης, είμαστε υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Μαζί, στηρίζουμε την επιτυχία του δημοψηφίσματος, στο οποίο θα αποφασίσουν οι πολίτες».
Ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, VMRO-DPNE, αποχώρησε από τη σύσκεψη σχεδόν μία ώρα μετά την έναρξή της.
Η ένστασή του ήταν το γεγονός ότι επρόκειτο για διευρυμένη συνάντηση των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων που έχουν τουλάχιστον δύο βουλευτές.
Για αυτό, ο Μίτσκοσκι ζήτησε από τον Ζάεφ να κάνει νέα σύσκεψη, στην παραδοσιακή μορφή της, με τα τέσσερα μεγαλύτερα κόμματα της χώρας.
«Αν ο Μίτσκοσκι είναι υπέρ του ΝΑΤΟ της ΕΕ και του μέλλοντος της χώρας, έπρεπε να παραμείνει στη συνάντηση και να λάβει αποφάσεις. Τι δεν θέλει να πει σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, που είναι έτοιμος να το πει σε μία σύσκεψη με λιγότερους μετέχοντες;», είπε στις δηλώσεις του ο Ζάεφ.
Πάντως, ο πρωθυπουργός συγκάλεσε νέα σύσκεψη, για το μεσημέρι της Πέμπτης, μικρότερης έκτασης, στην οποία «ο Μίτσοσκι θα έχει μία ακόμη ευκαιρία να πει είναι υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και αν οι πολίτες είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν το μέλλον της χώρας», δήλωσε ο Ζάεφ.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



-
 iefimerida.gr