GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Έσταξε το φαρμάκι του ο Τραμπ: «Η Γερμανία είναι όμηρος της Ρωσίας»

- Τους έκανε άνω - κάτω στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: «Η Ρωσία χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο για να ελέγχει την Γερμανία» Η «καρδιά» τ...

-


Τους έκανε άνω - κάτω στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: «Η Ρωσία χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο για να ελέγχει την Γερμανία»

Η «καρδιά» της διεθνούς διπλωματίας χτυπά σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες με τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ να εξελίσσεται σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ Ευρωπαίων και Αμερικανών.
Ο Τραμπ εμφανίστηκε με άγριες διαθέσεις στις Βρυξέλλες, ξεκαθαρίζοντας πως τα κράτη μέλη της Συμμαχίας θα πρέπει να βάλουν γερά το χέρι στην τσέπη για να ενισχύσουν τις αμυντικές δαπάνες.

Πρώτος «στόχος» του Τραμπ ήταν η Γερμανία.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε:

«Η Γερμανία είναι όμηρος της Ρωσίας διότι παίρνει μεγάλο μέρος της ενέργειάς της από αυτή», τόνισε. «Πληρώνουν δισεκατομμύρια δολάρια στη Ρωσία και πρέπει να τους υπερασπιζόμαστε απέναντί της (…) Δεν είναι λογικό», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ άσκησε κριτική στα μέλη του ΝΑΤΟ που αποδέχθηκαν την κατασκευή του Nord Stream 2 από την Ρωσία προς την Ευρώπη.
Ο Πρόεδρος επέκρινε ιδιαίτερα την Γερμανία χρησιμοποιώντας υποτιμητικές εκφράσεις αποκαλώντας την όμηρο της Ρωσίας.

«Η Γερμανία ελέγχεται πλήρως από την Ρωσία. Μετά την κατασκευή του νέου αγωγού (Nord Stream 2) πάνω από το 70% φυσικού αερίου θα το προμηθεύεται από την Ρωσία.

«Τον τελευταίο χρόνο καταβλήθηκαν περίπου 40 δισεκ, δολάρια επιπλέον από τις άλλες χώρες μέλη για να βοηθήσουν το ΝΑΤΟ, όμως αυτό δεν είναι καν αρκετό», τόνισε επίσης ο Τραμπ.
«Οι ΗΠΑ ξοδεύουν πάρα πολλά χρήματα και οι άλλες χώρες δεν πληρώνουν αρκετά, ειδικά κάποιες», πρόσθεσε.
«Αυτό συμβαίνει εδώ και δεκαετίες και είναι δυσανάλογο και άδικο για τους Αμερικανούς φορολογούμενους.
Θα το κάνουμε δίκαιο.
Θέλω να συγχαρώ τον γενικό γραμματέα (του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ), έχει εργαστεί πολύ σκληρά πάνω σε αυτό το πρόβλημα», επεσήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τραμπ πρόκειται να συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ αργότερα σήμερα κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΝΑΤΟ.

Η απάντηση της Γερμανίας

Η Γερμανία δεν είναι όμηρος της ρωσικής πολιτικής, τόνισε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σήμερα, απαντώντας στις κατηγορίες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Αναμφίβολα έχουμε πολλά θέματα με τη Ρωσία», επεσήμανε η φον ντερ Λάιεν σε μια εκδήλωση πριν την επίσημη έναρξη της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Από την άλλη μεριά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα πρέπει να διατηρηθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των χωρών ή των συμμαχιών και των αντιπάλων τους», πρόσθεσε.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



crashonline.gr