GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κάτι συμβαίνει με τον Καμμένο – Δίνει έκτακτη συνέντευξη Τύπου το πρωί – Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια – Προσπαθεί να σωθεί ενώ ναυαγεί

- Νέα σενάρια πυροδοτούνται και όπως φαίνεται, το πολιτικό σκηνικό παίρνει φωτιά για τα καλά. Συνέντευξη Τύπου για τη Σύνοδο Κ...

-



Νέα σενάρια πυροδοτούνται και όπως φαίνεται, το πολιτικό σκηνικό παίρνει φωτιά για τα καλά. Συνέντευξη Τύπου για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο, και στην οποία αναμένεται να συζητηθεί η ένταξη της ΠΓΔΜ στη Συμμαχία, παραχωρεί στις 08.30 το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Η επιλογή του Προέδρου των ΑΝΕΛ, ο οποίος έλαμψε διά της απουσίας του στο υπουργικό συμβούλιο το μεσημέρι της Δευτέρας, πυροδότησε σειρά σεναρίων, σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει ο κ. Καμμένος τόσο το προσεχές κρίσιμο διάστημα όσο και σε αυτή καθεαυτή τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, που θα συζητήσει το θέμα των Σκοπίων.

Κάποιες πληροφορίες ήθελαν τον κ. Καμμένο να ανακοινώνει ότι δεν πρόκειται να εκπροσωπήσει ο ίδιος την Ελλάδα στη Σύνοδο, θέση πάντως που διέψευδαν πηγές του Μαξίμου.

Εις ότι αφορά την απουσία του από το Υπουργικό Συμβούλιο, αυνεργάτες του κ. Καμμένου εξηγούσαν πως ο υπουργός είχε εκείνη την ώρα συνάντηση για θέμα του υπουργείου Άμυνας, παρουσία και του διπλωματικού του συμβούλου.

Οπως αναφέραμε, την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε την εισήγησή του στο υπουργικό η οποία μεταδόθηκε live, ο Πάνος Καμμένος βρίσκονταν λίγα μέτρα μακριά: Στο γραφείο των ΑΝΕΛ το οποίο βρίσκεται στον ίδιο όροφο με το υπουργικό.

Δημοσιογράφοι εντόπισαν την απουσία Καμμένου να έσπευσαν να ρωτήσουν αν συμβαίνει κάτι.

Σε απάντηση συνεργάτες του προέδρου των ΑΝΕΛ υποστήριξαν ότι ο Π. Καμμένος έχει ένα έκτακτο θέμα στρατιωτικού χαρακτήρα με το οποίο ασχολείται και «επείγουσες τηλεφωνικές επικοινωνίες».
Οπως διευκρίνιζαν, ενδεχομένως θα μπει αργότερα στη συνεδρίαση του υπουργικού.
Ωστόσο, η συνεδρίαση του υπουργικού έληξε, χωρίς να μπει ποτέ ο Πάνος Καμμένος.

Τουναντίον αναχώρησε από τη Βουλή -ενόσω η συνεδρίαση του υπουργικού βρίσκονταν σε εξέλιξη – προκειμένου να παραστεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον αναπληρωτή υπ. Αμυνας Φώτη Κουβέλη – στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων τάξεως 2018 στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Επίθεση από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Την απάλειψη του όρου «λαθρομετανάστευση» από κείμενο διαβούλευσης του ΥΠΕΘΑ ζητούν με ερώτησή τους 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι πρόκειται για όρο αδόκιμο που ανήκει στη σημειολογία και φρασεολογία ακροδεξιών πολιτικών χώρων με ξενοφοβικές συμπεριφορές και μίσος προς τη διαφορετικότητα.

Η ερώτηση που κατατέθηκε με επικεφαλής τους κ.κ. Γιώργο Κυρίτση, Χρήστο Καραγιαννίδη και Θ. Δρίτσα, επισημαίνει ότι ο όρος «λαθρομετανάστευση» χρησιμοποιείται συστηματικά στο κείμενο της διαβούλευσης του ΥΠΕΘΑ (της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης και της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων) σχετικά με την προμήθεια είκοσι πέντε (25) Drones και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού για δημιουργία σταθμών βάσης της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και άλλων πόρων (Ε.Υ.ΣΥ.Δ. Τ.Α.Μ.Ε.Τ.Ε.Α.Π.) του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, στην οποία το ΥΠΕΘΑ θα είναι δικαιούχος.

«Η χρήση του όρου αυτού είναι αδόκιμη, τόσο πολιτικά όσο και νομικά.
Ανήκει στη σημειολογία και φρασεολογία ακροδεξιών πολιτικών χώρων με ξενοφοβικές συμπεριφορές και μίσος προς τη διαφορετικότητα.
Προσβάλλει το τεκμήριο αθωότητας και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων στους οποίους αναφέρεται.
Ως εκ τούτου δεν πρέπει να έχει καμία θέση στον δημόσιο λόγο και ιδίως στη φρασεολογία του Δημοσίου.

Όσον αφορά στη νομική πλευρά του ζητήματος, οι όροι ‘λαθρομετανάστευση’ και ‘λαθρομετανάστης’ δεν είναι σαφείς νομικά, που σημαίνει ότι δεν απαντώνται σε κανένα επίσημο έγγραφο της ελληνικής έννομης τάξης», αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και καλούν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, να ενημερώσει τη Βουλή αν προτίθεται να προβεί στην απάλειψη του «απαράδεκτου» όρου «λαθρομετανάστευση» από τα δημόσια έγγραφα και κείμενα.

Τι συμβαίνει λοιπόν με τον Καμμένο;
Προσπαθεί να σωθεί καθώς βλέπει το ναυάγιο;
Εις αύριον τα σπουδαία.

pentapostagma.gr

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



-