GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΣΒΒΕ προς Α.Τσίπρα: Η εμπορική χρήση του όρου «Μακεδονία» ανήκει μόνο στην Ελλάδα

- Σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση έδωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) αναφορικά με την εμπορική χρήση του όρου ...

-


Σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση έδωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) αναφορικά με την εμπορική χρήση του όρου «Μακεδονία» από επιχειρήσεις.
Παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, τόνισε την πάγια θέση του Συνδέσμου, μετά και τη συμφωνία των Πρεσπών με την ΠΓΔΜ.
«Επαναλαμβάνω και ενώπιον σας, κύριε πρωθυπουργέ, αυτό που ο ΣΒΒΕ έχει διακηρύξει από την αρχή, και υποστηρίζει διαχρονικά:
ο όρος "Μακεδονία" για τις εμπορικές επωνυμίες, ανήκει αποκλειστικά και μόνον στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.
Ο ΣΒΒΕ προανήγγειλε νέα πρωτοβουλία, για τη νομική υποστήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων που θέλουν να κατοχυρώσουν εμπορικό σήμα που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία».
Η πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο ΣΒΒΕ αφορά σε οποιαδήποτε ελληνική επιχείρηση, και όχι μόνον σε επιχειρήσεις με έδρα τη Βόρεια Ελλάδα.
Τη δημιουργία υπουργείου Βιομηχανίας προτείνει ο ΣΒΒΕ Από το βήμα του ανοιχτού μέρους της γενικής συνέλευσης του ΣΒΒΕ, ο κ.Σαββάκης κάλεσε, ακόμη, τον πρωθυπουργό «να τολμήσει» τη δημιουργία Υπουργείου Βιομηχανίας, ενώ πρόσθεσε ότι απαιτείται η διαμόρφωση νέου οράματος για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Ελλάδα.
«Το όποιο δημοσιονομικό περιθώριο να αξιοποιείται για να ελαφραίνουν τα φορολογικά βάρη των επιχειρήσεων»
Ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ υπογράμμισε, ακόμη, την ανάγκη το όποιο δημοσιονομικό περιθώριο δημιουργηθεί εφεξής, να αξιοποιείται κατά προτεραιότητα στην ελάφρυνση των φορολογικών βαρών των επιχειρήσεων - άλλωστε, επισήμανε, με δεδομένο τον υψηλό πολλαπλασιαστή που διαπιστωμένα έχουν οι μεταποιητικές επιχειρήσεις τόσο σε οικονομικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο, αυτό θα καταλήξει στην γενικότερη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών εταιριών.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «σε καμία περίπτωση» δεν θα πρέπει το δημοσιονομικό περιθώριο να αναλωθεί «σε παροχές που διαιωνίζουν το πελατειακό σύστημα».   
«Με λαϊκίστικη προσέγγιση συγκεκαλυμένη από την προϊστορικής αξίας κόντρα κεϋνσιανών και φιλελευθέρων πολιτικών.
Κύριε Πρωθυπουργέ, αυτό είναι κάτι το οποίο ο επιχειρηματικός κόσμος το περιμένει από εσάς άμεσα» τόνισε και πρόσθεσε ότι απαιτείται ο ανασχεδιασμός του υφιστάμενου μίγματος πολιτικής, με σταθεροποίηση του φορολογικού συστήματος.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


Πηγή: www.lifo.gr