GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ο Κ.Μητσοτάκης εκτάκτως στον Π.Παυλόπουλο: «Ζητώ την παρέμβασή σας για να έρθει η συμφωνία στην Βουλή πριν υπογράψει ο Τσίπρας» – Βίντεο

- Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο έχει αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συνάντηση γίνεται με...

-


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο έχει αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η συνάντηση γίνεται μετά από αίτημα του ίδιου του Προέδρου της ΝΔ στον απόηχο της συμφωνίας για το Σκοπιανό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τον κ. Παυλόπουλο να παρέμβει όπως θα πράξει και ο ίδιος έτσι ώστε η συμφωνία να έρθει στην Βουλή πριν την υπογράψει η κυβέρνηση.

Στη συνομιλία του με τον ΠτΔ, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση, με την αποδοχή της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής εθνότητας, και επισήμανε εκ νέου ότι ο κ. Τσίπρας δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει, απο τη στιγμή που ο κυβερνητικός του εταίρος έχει ταχθεί ανοιχτά κατά της συμφωνίας.

«Ζητώ την παρέμβασή σας, όπως θα το πράξω και εγώ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα κάνω ότι περναει από το χέρι μου και θα εξαντλήσω όλα τα μέσα που έχω στη διάθεσή μου ώστε να έρθει το θέμα στη Βουλή» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε εσάς χθες και τον ελληνικό λαό για την πρόθεσή του να υπογράψει μια συμφωνία η οποία εκχωρεί την μακεδονική γλώσσα και την εθνότητα.

Ο λαός έχει ταχθεί ξεκάθαρα απέναντι στην συμφωνία αυτή.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύει την χώρα και δημιουργεί μια πραγματικότητα η οποία στην συνέχεια δεν θα μπορεί να αλλάξει», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε:

«Σας ζητώ να παρέμβετε και εσείς όπως και θα το πραξω κι εγώ, έτσι ώστε η συμφωνία αυτή να έρθει στην Βουλή για να διαπιστωθεί αν η κυβέρνηση περιβάλλει την συμνφωνια με την εμπιστοσύνη.

Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο κ. Τσίπρας για να δείξει οτι τηρεί το Σύνταγμα της χώρας.

Θα εξαντλήσω όλα τα μέσα που έχω στη διάθεσή μου για να γίνει αυτή η συζήτηση.

Εγω θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου και εσείς που γνωρίζετε το Σύνταγμα μπορείτε να παρέμβετε για να γίνει το συνταγματικά ορθό».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος απάντησε ότι το Σύνταγμα καθορίζει τις αρμοδιότητες του και βάσει αυτού θα πράξει.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαντώντας είπε:

«Είναι αυτονόητη υποχρέωσή μου να σας ακούσω. Το Σύνταγμα καθορίζει σαφώς τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις αρμοδιότητες της Βουλής στα θέματα αυτά.

Να είστε βέβαιος ότι με πλήρη σεβασμό του Συντάγματος θα πράξω αυτό το οποίο μου αναλογεί. Αλλά με πλήρη σεβασμό του Συντάγματος».

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει τονίσει πως ο Πρωθυπουργός δεν έχει το δικαίωμα να κινηθεί ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και να δεσμεύσει τον ελληνικό λαό με μια συμφωνία που βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα.


-

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


-