GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος εν μέσω ουρλιαχτών Π.Καμμένου: «Προσπαθούν να ανατρέψουν το πολίτευμα» – Δημοσκόπηση-βόμβα τινάζει στον αέρα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

- Ξεκίνησε ήδη ο προεκλογικός αγώνας με τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκινά με παροχές σε συντάξεις και μισθούς και την ΝΔ να απαντά: Πόσο α...

-


Ξεκίνησε ήδη ο προεκλογικός αγώνας με τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκινά με παροχές σε συντάξεις και μισθούς και την ΝΔ να απαντά:
Πόσο ακόμη θα δουλεύουμε για να πληρώνουμε τους φόρους Τσίπρα-Καμμένου;
Το πρώτο προεκλογικό σποτ είναι γεγονός.
Ολα δείχνουν πως πάμε σε εκλογές οι οποίες μπορεί να αιφνιδιάσουν ως προς τον χρόνο διεξαγωγής.
Είναι πολύ κοντά μας…

Oλα αυτά τη στιγμή που ο Π.Καμμένος φωνάζει για….απόπειρα ανατροπής του πολιτεύματος.

Ο κ. Καμμένος, μάλιστα, ζήτησε και την παρέμβαση εισαγγελέα προκειμένου να ξεκινήσει έρευνα για το αδίκημα των προκαταρκτικών πράξεων για ανατροπή του πολιτεύματος.

«Όλα έχουν ένα όριο» κατέληξε ο υπουργός Άμυνας.


Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για την φορομπηχτική πολιτική που ακολουθεί, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«198 από τις 365 μέρες του 2018 δουλεύουμε μόνο για να πληρώνουμε τους φόρους των κ. Τσίπρα και Καμμένου.
Πόσο ακόμη θα τους πληρώνουμε;», είναι το σχόλιο του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στο twitter με αφορμή το νέο σποτ της ΝΔ.

Σύμφωνα με το βίντεο, στο οποίο μιλάει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεσμεύεται ότι θα μειώσει τους φόρους και τη φορολογία των επιχειρήσεων στο 20%, καθώς και μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% γιατί όπως δηλώνει »δεν πάει άλλο».

-Δεν πάει άλλο. Η ΝΔ θα μειώσει τους φόρους.

-Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 29% στο 20%.

-Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

-Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και στον τουρισμό στο 11%.

-Μείωση του εισαγωγικού συντελεστή φορολογίας εισοδήματος στο 9%.
Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα».

Στο βίντεο ακούγεται και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ να δεσμεύεται για μείωση των φόρων και των εισφορών, ενώ στη λεζάντα που συνοδεύει την ανάρτησή του γράφει: «198 από τις 365 μέρες του 2018 δουλεύουμε μόνο για να πληρώνουμε τους φόρους των κ. Τσίπρα και Καμμένου. Πόσο ακόμη θα τους πληρώνουμε;».

Στον αντίποδα, σκηνικό παροχών με φόντο τις κάλπες στήνει η κυβέρνηση. Ακύρωση των προνομοθετημένων μειώσεων για τις συντάξεις, αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του 2018, έστω και συμβολικού χαρακτήρα, και μειώσεις φόρων της τάξεως των 700 εκατ. ευρώ έχουν μπει ήδη στο κυβερνητικό περιβόλι των παροχών.

Εντός του Ιουλίου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα επιδώσει στον πρωθυπουργό μελέτη για το πού θα στοχεύουν οι φορολογικές ελαφρύνσεις (π.χ. σε μείωση του ΕΝΦΙΑ, σε μείωση των κοινωνικών εισφορών κ.λπ.) ύψους 700 εκατ. για το 2019, προκειμένου στη συνέχεια να αποτυπωθούν στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού τον Οκτώβριο.

Αυτό αποκαλύπτει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Τσακαλώτος, στην πρώτη συνέντευξή του μετά το Eurogroup του Λουξεμβούργου, επισημαίνοντας ότι μετά τη συμφωνία και την έξοδο από το μνημόνιο θα αυξηθεί και ο ρυθμός βελτίωσης στην τσέπη του Έλληνα πολίτη.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο νέος ΕΝΦΙΑ που δεν αποκλείεται για κάποιος να έχει και δυσάρεστες εκπλήξεις θα ανακοινωθεί, μέσω Taxis, μετά την ΔΕΘ.

Σε ότι αφορά το θέμα των συντάξεων, στην κυβέρνηση κρατούν μικρό καλάθι, αλλά θεωρούν πως αν μη τι άλλο, μπορούν να το βάλουν στο τραπέζι, το Οκτώβριο, με την προϋπόθεση βέβαια ότι η πορεία των εσόδων επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Μέχρι τότε, ευελπιστούν να μπορέσουν να αυξήσουν το κατώτερο μισθό, έστω και οριακά, στέλνοντας ένα μήνυμα κοροιδίας, πως κάτι άλλαξε στη οικονομία.

pentapostagma.gr

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




-