GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η Κυβέρνηση έχασε την λαϊκή νομιμοποίηση: Οι ΑΝ.ΕΛ μένουν εκτός Βουλής – Μονοψήφια ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ σε Μακεδονία-Θράκη

- Δημοσκόπηση με στοιχεία πραγματικά «κόλαφο» για το κυβερνών κόμμα, την συγκυβέρνηση αλλά και τους ΑΝΕΛ παρουσιάζει η εφημερί...

-



Δημοσκόπηση με στοιχεία πραγματικά «κόλαφο» για το κυβερνών κόμμα, την συγκυβέρνηση αλλά και τους ΑΝΕΛ παρουσιάζει η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, σύμφωνα με την οποία το σκοπιανό, η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ και το ξεπούλημα του ονόματος «Μακεδονία» δείχνει να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο την ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MARC, η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιάνει ξανά την αυτοδυναμία με ποσοστό 30,6% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 16,2%, αυξάνοντας έτσι τη διαφορά τις 14.4 μονάδες.




Με βάση την ίδια έρευνα, το Κίνημα Αλλαγής δείχνει να κρατάει την τρίτη θέση με 7,5%, ενώ οι ΑΝΕΛ δεν μπαίνουν σίγουρα στη Βουλή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε Μακεδονία και Θράκη κυμαίνονται πλέον σε μονοψήφια νούμερα, ενώ βάση της ίδιας δημοσκόπησης το 73,2% λέει «ΟΧΙ» στο να περιλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία» στο όνομα των Σκοπίων και το 68,3% «ΟΧΙ» στη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το 49% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ.

Ετσι εξηγείται και το «υστήριο» τουίτ Καμμένου που λέει ότι θα στηρίξει σήμερα την κυβέρνηση για να βγούμε από τα μνημόνια (που δεν συζητώνται) και δεσμεύεται ότι θα ψηφίσει «όχι» στη συμφωνία για το Σκοπιανό μελλοντικά, όταν θα έρθει για επικύρωση στη Βουλή.

Πλέον, ίσως οι εκλογές να είναι ακόμη πιο κοντά.
Ο Π.Καμμένος είναι αντιμέτωπος με την οριστική πολιτική εξαϋλωση γεγονός που φαίνεται από τις σπασμωδικές κινήσεις.

Έγραψε ο Πάνος Καμμένος σε ανάρτησή του στο τουίτερ:

«Για να τελειώνει μια και έξω η προπαγάνδα για την Μακεδονία.
Αύριο ψηφίζεται το τέλος των μνημονίων και η πάταξη της διαφθοράς.
Δεν ισχύει καμιά συμφωνία έστω και αν υπογραφεί αν δεν επικυρωθεί από τη Βουλή όπως γράφει το τελευταίο άρθρο.
Οι ΑΝΕΛ δεσμευόμαστε για τη μη κύρωση» σημείωσε ο Πάνος Καμμένος

Με απλά λόγια, ο κ. Καμμένος δικαιολογεί τη στήριξη που προσφέρει στον κ. Τσίπρα με μία δήλωση μέσω της οποίας ισχυρίζεται ότι λέγοντας «όχι» στην πρόταση δυσπιστίας φροντίζει για το τέλος των μνημονίων.

Βεβαίως μόλις χθες Παρασκευή ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο μνημονίων μέχρι το μακρινό 2059! Κι επιπλέον σήμερα στη Βουλή δεν συζητείται κάτι σχετικό μετα μνημόνια, αλλά η πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης όπου οι βουλευτές καλούνται να τοποθετηθούν επί της συμφωνίας για την Βόρεια Μακεδονία.

Και μπορεί ο κ. Καμμένος να λέει ότι διαφωνεί με την Βόρεια Μακεδονία, όμως την ίδια στιγμή θα καταψηφίσει την πρόταση μομφής, επιχερηματολογώντας εμμέσως ότι αν συνταχθεί με τις θέσεις της αντιπολίτευσης για το Σκοπιανό -με τις οποίες λέει ότι συμφωνεί- θα πέσει η κυβέρνηση και δεν θα βγούμε από τα μνημόνια…

Και τι «δεσμεύεται» να κάνει ο Πάνος Καμμένος;
Λέει πως όποτε έρθει η συμφωνία στη Βουλή για επικύρωση θα ψηφίσει «όχι»…

Χαιρετίσματα…

Υπενθυμίζουμε τι έλεγε τον Δεκέμβριο του 2014 ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. EΝΩΠΙΟΝ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΛΑΟΥ
«Ο λαός απαιτεί εκλογές γιατί η κυβέρνηση παραδίδει τα ιερά και τα όσια» έλεγε τον Δεκέμβριο του 2014 ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ

«Θα είμαστε η εγγύηση ώστε κανένας Σαμαράς, κανένας Βενιζέλος και κανένας Τσίπρας να μην διαπραγματευτεί το όνομα της Μακεδονίας».

Τότε, μάλιστα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και μετέπειτα κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα έλεγε επίσης ότι «η Μακεδονία είναι ελληνική και δεν δεχόμαστε ούτε γεωγραφικό προσδιορισμό».

Ζητούσε, δε, και εκλογές λέγοντας ότι «είναι σαφές ότι ο λαός απαιτεί εκλογές και δεν μπορεί να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας, για μια κυβέρνηση που έχει δώσει ανοιχτή εντολή στον κ. Νίμιτς τα Σκόπια να ονομαστούν Βόρεια Μακεδονία».

«Ο λαός απαιτεί εκλογές γιατί η κυβέρνηση παραδίδει τα ιερά και τα όσια» έλεγε τότε ο σημερινός υπουργός Άμυνας.

Δειτε το βίντεο από τον Δεκέμβριο του 2014:

-
-
pentapostagma.gr

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




-