GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Άσαντ: Οι Ισραηλινοί πανικοβάλονται επειδή σκοτώνονται οι φίλοι τους οι τζιχαντιστές

- « Ήμασταν κοντά στο να έχουμε άμεση σύγκρουση μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων και των αμερικανικών δυνάμεων και ευτυχώς αποφεύχθηκ...

-


« Ήμασταν κοντά στο να έχουμε άμεση σύγκρουση μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων και των αμερικανικών δυνάμεων και ευτυχώς αποφεύχθηκε, όχι από τη σοφία της αμερικανικής ηγεσίας αλλά από τη σοφία της ρωσικής ηγεσίας », δήλωσε ο Άσαντ στον Γκαντζιέφ. «Χρειαζόμαστε τη ρωσική στήριξη, αλλά χρειαζόμαστε ταυτόχρονα να αποφύγουμε την αμερικανική ανοησία για να μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε τη χώρα μας».
« Πάντα το έλεγα ότι χωρίς την ξένη παρέμβαση η διευθέτηση της κατάστασης στη Συρία δεν θα έπαιρνε πάνω από 1 χρόνο».
Διαβεβαίωσε ότι η μόνη επιλογή για την αντιμετώπιση οργανώσεων όπως Al-Qaïda, Daech,al Nosra κ.α με την ίδια ιδεολογία όπως jaysh al’Islam , Ahrar al-Cham, είναι η δύναμη υπογραμμίζοντας την ίδια στιγμή την επιτυχία σε άλλες ζώνες μέσω της συμφιλίωσης.
« Η καλύτερη επιλογή είναι η πραγματοποίηση των συμφιλιώσεων αλλά όταν αυτές δεν πετυχαίνουν ο μόνος δρόμος είναι ν΄ακολουθηθεί η χρήση της δύναμης » διευκρίνισε.
Ο πρόεδρος της Συρίας αναφέρει ότι η Μόσχα αποθάρρυνε τη Δύση να ξεκινήσει μια καταστροφικές αεροπορικές επιδσρομές σε όλη τη χώρα τον περασμένο μήνα και πιστεύει ότι η Δαμασκός έχει σχεδόν κερδίσει τον επταετή πόλεμο, παρά τη συνεχιζόμενη « παρέμβαση » των ΗΠΑ.
»Οι ΗΠΑ πρέπει να φύγουν από τη Συρία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αυτοί θα φύγουν » είπε.
»Αυτοί πήγαν στο Ιράκ χωρίς καμιά νομιμοποιητική βάση και κοιτάξτε τι έγινε.
Οφείλουν να πάρουν το μάθημα.
Το Ιράκ δεν είναι μια εξαίρεση η Συρία πολύ περίσσοτερο.
Οι πληθυσμοί δεν θα δεχθούν πια ξένους στην περιοχή », είπε.

Για τους τρομοκράτες που εκκενώθηκαν στο Idleb είπε : « δεν τους στείλαμε εμείς στο Idleb, αλλά είναι αυτοί που ήθελαν να πάνε γιατί όλοι έχουν τον ίδιο τρόπο σκέψης.».

«Από στρατιωτική οπτική είναι καλύτερα για εμάς που πήγαν στο Idleb, γιατί το σχέδιό μας ήταν να τους κάνουμε να μαζευτούν σε 1 , 2 ή 3 ζώνες αντί να τους έχουμε σε δεκάδες ή σε πάνω από 100 μέτωπα », πρόσθεσε ο πρόεδρος al-Assad.

Είπε είναι ανορθολογικό ότι η κυβέρνηση σκοτώνει άτομα με βάση τις ομολογιακές τους πεποιθήσεις.
« Η απόδειξη είναι ότι όλα τα ρεύματα της συριακής κοινωνίας ανεξαιρέτως ζουν μαζί σε όλες τις ζώνες υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης »,διευκρίνισε.

Είπε, μετά την απελευθέρωση Homs,Χαλεπίου,Deir Ezzor,Δαμασκού, οι ΗΠΑ χάνουν όλα τα φύλλα τους κυρίως το χαρτί της al Nosra που είχαν χαρακτηρίσει ως « μετριοπαθή».

Κι ο al-Assad συνεχίζει : « oι HΠA αναζήτησαν ένα άλλο χαρτί, και αυτό είναι οι SDF που είναι και το μόνο πρόβλημα που απομένει στη Συρία », σημειώνοντας ότι υπάρχουν 2 επιλογές για την αντιμετώπισή τους το α΄είναι οι διαπραγματεύσεις γιατί η πλειοψηφία των δυνάμεων είναι σύριοι και οφείλουν ν΄αγαπούν τη χώρα τους και να μην είναι μαριονέτες στα χέρια ξένων , ενώ η β΄επιλογή είναι η απελευθέρωση αυτών των ζωνών με δύναμη σε περίπτωση αποτυχίας της α΄επιλογής.
(έχουμε μια επιλογή να ζήσουμε μαζί με τον κάθε άλλο ως σύριοι ή διαφορετικά θα ανατρέξουμε .. στη δύναμη για την απελευθέρωση των περιοχών αυτών είπε.)
όσο για τις ισραηλινές απειλές ο al-Assad τις χαρακτήρισε « άνευ αξίας », διαβεβαιώνοντας ότι οι ισραηλινοί είναι σε πανικό γιατί έχασαν , την al Nosra και την Daech.

Ο πρόεδρος al-Assad είπε ότι ο α΄στόχος των μισθοφόρων στη Συρία ήταν οι αντιαεροπορικές δυνάμεις που ήταν για την προάσπιση της πατρίδας , κάτι που αποδεικνύει την άμεση σχέση Ισραήλ και τρομοκρατών στη Συρία.

Και συνέχισε, η μόνη επιλογή είπε : « για ν΄απαγορεύσουμε στο Ισραήλ να πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές στη Συρία είναι η βελτίωση της αεράμυνας μας κι αυτό το κάνουμε ».

Δεν υπάρχει ιρανικός στρατός στο έδαφός μας στη Συρία αλλά υπάρχουν μόνο κάποιοι ιρανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι ανέφερε ο πρόεδρος Assad σε συνέντευξή του στο RT.

«Επί του εδάφους μας δεν υπάρχουν και δεν υπήρξαν ιρανικές δυνάμεις.
Δεν θα μπορούσαμε να τις κρύψουμε.
Αν ήταν έτσι δεν θα τις κρύβαμε », υπογράμμισε.

Ανέφερε ότι υπάρχουν ιρανοί αξιωματικοί που βοήθησαν το συριακό στρατό αλλά δεν πρόκειται για ιρανικές στρατιωτικές δυνάμεις.
«Αυτό το γεγονός αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το ψεύδος του Ισραήλ για την παρουσία στρατιωτικών ιρανικών δυνάμεων στη Συρία: iεδώ και κάποιες εβδομάδες η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ πραγματοποίησε χτυπήματα κατά του εδάφους μας. Κατ΄ομολογίαν στόχευσαν βάσεις και ιρανικά στρατόπεδα.
Βέβαια μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν δεκάδες σύριοι και ούτε ένας ιρανός.
Όλα αυτά είναι ψέματα», συμπέρανε.

Για χημικές επιθέσεις συμπεριλαμβανομένης αυτής της Ghouta, ο al-Assad αναρωτήθηκε : « τι συμφέρον θα είχαμε από τέτοιες επιθέσεις ? η ημερομηνία της υποτιθέμενης επίθεσης στη Ghouta ήταν μετά τη νίκη του στρατού μας σε αυτή τη ζώνη.
Δεν διαθέτουμε χημικά όπλα κι οι δημοσιογράφοι που πήγαν στη Ghouta μετά την απελευθέρωση της είπαν ότι τα άτομα τους εμπιστεύθηκαν ότι καμιά επίθεση με χημικά δεν έγινε.
Αυτό ήταν ένα πλαίσιο για να επιτεθούν στη Συρία». 
»Είπαν μια ιστορία, είπαν ένα ψέμα και η κοινή γνώμη σε όλο τον κόσμο και στη Δύση δεν αγόραζε την ιστορία τους, αλλά δεν μπορούσαν να αποσύρουν. Έτσι, έπρεπε να κάνουν κάτι, ακόμη και σε μικρότερη κλίμακα « , ανέφερε ο Άσαντ, αναφερόμενος στις κοινές εναέριες επιδρομές εναντίον των φερόμενων εγκαταστάσεων χημικών όπλων της Συρίας που πραγματοποιήθηκαν στις 14 Απριλίου από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία.
Ο σύριος ηγέτης πιστεύει ότι όσο η θανατηφόρα σύγκρουση πλησιάζει στο τέλος της, τόσο πιο απελπισμένα γίνονται τα μέτρα των αντιπάλων του.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

makeleio.gr