GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Το απόγευμα το τηλεφώνημα με Ζάεφ – Αναμένεται διάγγελμα Τσίπρα Πυρετώδεις διαβουλεύσεις - Ποιος ο ρόλος του Νίμιτς

- Με γοργό βηματισμό κινείται πλέον η διαπραγμάτευση για το ονοματολογικό, καθώς, όπως έγινε γνωστό, η τηλεφωνική επικοινωνία τ...

-



Με γοργό βηματισμό κινείται πλέον η διαπραγμάτευση για το ονοματολογικό, καθώς, όπως έγινε γνωστό, η τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Έλληνα ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης (12/06/2018).

Για να υπάρξει συμφωνία, θα πρέπει να έχει προηγηθεί ενημέρωση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ εν συνεχεία ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ενημερώσει τηλεφωνικά ή διά ζώσης τους πολιτικούς αρχηγούς.
Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, τότε ο κ. Τσίπρας θα προχωρήσει σε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, ώστε να τον ενημερώσει για τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά το διάγγελμά του ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την συμφωνία για το Σκοπιανό που επετεύχθη.
Ωστόσο θα πρέπει πρώτα να προηγηθεί το τηλεφώνημα του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, το οποίο μετετέθη για το απόγευμα.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η καθυστέρηση στο τηλεφώνημα οφείλεται στο ότι στην υπόθεση της διαπραγμάτευσης εμπλέκονται κι άλλοι παράγοντες όπως ο ειδικός διαμεσολαβητής, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος θα πρέπει κι αυτός να ενημερωθεί για τις νέες εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία προβλέπει την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» (Severna Makedonija).

Σε κάθε περίπτωση, τις ραγδαίες εξελίξεις στο Σκοπιανό επιβεβαίωσε ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος μίλησε το βράδυ της Δευτέρας (12/06/2018) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel, προαναγγέλλοντας ότι η ανακοίνωση της ονομασίας των Σκοπίων θα γίνει σήμερα, μετά το νέο τηλεφώνημα Ζάεφ – Τσίπρα, αφού «σήμερα έγινε το αποφασιστικό βήμα».

«Αύριο θα ανακοινωθεί το όνομα και εφόσον υπάρξει συμφωνία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κοτζιάς, αποκαλύπτοντας επίσης πως την επιλογή του τελικού ονόματος, από τα δύο που έμειναν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, την έκανε ο Ζάεφ, ενώ σε αυτό θα περιλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία».

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


-