GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αργεντινή-Ισλανδία 1-1: Οι απίθανοι... ψαράδες έπιασαν στα δίχτυα τους (και) τον Μέσι!

- Στην παρθενική τους εμφάνιση σε Μουντιάλ οι Ισλανδοί έκαναν και πάλι το θαύμα τους και με γκολ του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Άλμεπ...

-
Στην παρθενική τους εμφάνιση σε Μουντιάλ οι Ισλανδοί έκαναν και πάλι το θαύμα τους και με γκολ του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Άλμεπρτ Φινμπόγκασον πήραν την ισοπαλία - Χαμένο πέναλτι από τον Μέσι στο 64'
Γκέλα-σον!
Η Αργεντινή αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Ισλανδία στην πρεμιέρα τους και ο 4ος όμιλος πήρε... φωτιά με το καλημέρα.
Ο Λιονέλ Μέσι ήταν εκτός ρυθμού, εγκλωβίστηκε, ενώ όταν βρέθηκε μια ανάσα από τη λύτρωση... πέταξε την ευκαιρία, αφού αστόχησε σε πέναλτι.
Ο σταρ της Αλμπισελέστε είχε 11 σουτ χωρίς όμως να πανηγυρίσει τέρμα.
Οι «Βίκινγκς» ήταν υπέροχοι ανασταλτικά, αποτύπωσαν ιδανικά τη ζώνη άμυνας και δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης!

Η Αργεντινή μπήκε δυνατά στο ματς, πίεσε και στο 5ο λεπτό έκανε την πρώτη καλή φάση, αλλά από τη σέντρα του Μέσι, ο Οταμέντι έστειλε τη μπάλα άουτ. 
Η Ισλανδία απάντησε, αλλά ο Μπιάρνασον δεν εκμεταλλεύθηκε τη γκάφα του Ρόχο. Στο 19' ήρθε το γκολ για την Αλμπισελέστε!
Ο Ρόχο έδωσε στον Αγουέρο, ο Αργεντίνος γύρισε υπέροχα και με απίθανο τελείωμα πέτυχε το πρώτο του γκολ σε Παγκόσμια Κύπελλα (χρειάστηκε εννέα ματς).
Η απάντηση των Ισλανδών ήταν άμεση και τέσσερα λεπτά αργότερα έφεραν το παιχνίδι στα ίσα.
Ο Καμπαγιέρο έδιωξε το σουτ, ο Φινμπόγκασον εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια της άμυνας και με ιδανικό πλασέ διαμόρφωσε το 1-1.

Κι όμως η αντίδραση της Αργεντινής δεν ήρθε ποτέ! Τι και αν και η κατοχή ξεπέρασε το 70%, ο προβλέψιμος τρόπος παιχνιδιού της, έδωσε την ευκαιρία στην αντίπαλό της να λειτουργήσει άψογα.
Ο Μέσι χανόταν, αφού αναγκαζόταν να πάρει τη μπάλα από πίσω, οι Ισλανδοί τον «εγκλώβιζαν» και δεν υπήρχε plan B από την πλευρά του Σαμπάολι. Μάλιστα, στο 45' οι Ισλανδοί βρέθηκαν κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα, αλλά ο Φινμπόγκασον δεν ήταν εύστοχος απέναντι στον Καμπαγιέρο.

-

Ιδιο σκηνικό και στην επανάληψη, η Ισλανδία παρουσιάστηκε πειθαρχημένη, δεν άφηνε χώρους, ενώ η Αργεντινή δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα της αντιπάλου.
Ο Μπανέγα πήρε τη θέση του Μπίλια, αλλά ούτε κι αυτός έδωσε βοήθειες. Κι όμως από το... πουθενά, η Αλμπισελέστε βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ!
Στο 63΄ ο Μέσι έκανε τη σέντρα, ο Μάγκνουσον έσπρωξε τον Μέσα και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι.
Ο σταρ της ομάδας βρέθηκε στην άσπρη βούλα, αλλά ο Χάλνταρσον με εντυπωσιακή επέμβαση τον νίκησε! Ηταν το 4ο χαμένο πέναλτι για τον Μέσι με τη φανέλα της εθνικής του (17 στα 21).
Η πίεση της Αργεντινής έγινε ασφυκτική, η κατοχή άγγιξε το 75%, αλλά καμία προσπάθεια του Μέσι δεν βρήκε στόχο! Μάλιστα, στο 78' ο Παβόν διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι, αλλά αυτή τη φορά ο διαιτητής δεν έδειξε παράβαση.
Ο Σαμπάολι πέρασε στο 84' τον Ιγουαΐν, αλλά το πολυπόθητο τέρμα δεν ήρθε ποτέ για την ομάδα του...

Αργεντινή (Χόρχε Σαμπαόλι): Καμπαγιέρο, Σάλβιο, Οταμέντι, Ρόχο, Ταλιαφίκο, Μασκεράνο, Μπίλια (54΄ Μπανέγα), Μέσα (84΄ Ιγουαΐν.), Μέσι, Ντι Μαρία (75΄ Παβόν), Αγουέρο.
Ισλανδία (Χέϊμιρ Χάλγκριμσον): Χάλντορσον, Σέβαρσον, Ρ. Σίγκουρντσον, Άρνασον, Μάγκνουσον, Γκούντμουντσον (64΄ Γκίσλασον), Μπιάρνασον, Γκ. Σίγκουρντσον, Γκούναρσον (76΄ Σκούλασον), Χάλφρεντσον, Φινμπόγκασον (89΄ Σίγκουρντσον).

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

-