GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Δεκάδες νεκροί ισραηλινοί – αρκετοί αξιωματικοί- στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις υψηλά ευαίσθητες στο Golan

- Δεκάδες νεκροί ισραηλινοί στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις υψηλά ευαίσθητες στο  Golan. Τις πρώτες ώρες της Πέμπτης 10 Μάη ότ...

-


Δεκάδες νεκροί ισραηλινοί στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις υψηλά ευαίσθητες στο  Golan.
Τις πρώτες ώρες της Πέμπτης 10 Μάη όταν το Ισραήλ πήρε για στόχο με τους πυραύλους του το συριακό στρατό σε  « Al Baath » και « Khan Arbaa », αναμφίβολα δεν πίστευε ότι θα είχε απέναντί του αντίποινα τέτοιας κλίμακας.
Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του δεν περίμεναν παρά την ώρα 0 και είναι το ίδιο το Ισραήλ που τη σήμανε.
Πληροφορίες που συμφωνούν, διασταυρωμένες  μιλούν για το θάνατο δεκάδων αξιωματικών και τεχνικών ελίτ που δούλευαν σε αυτές τις θέσεις τη στιγμή της επίθεσης.
Σύμφωνα με πηγές που σχετίζονται με τη  Hezbollah, το Iσραήλ προετοιμάστηκε για αντίποινα της Αντίστασης αλλά δεν πίστευε ότι αυτή στοχεύει με τόση υψηλή ακρίβεια  « τις στρατιωτικές του πληροφορίες στην καρδιά τους « .
Το Tel-Aviv πίστευε κυρίως πως η επίθεση θα στόχευε τις συνοριακές του ζώνες με το Λίβανο όπως στο παρελθόν.

-
Το Ισραήλ διέταξε το άνοιγμα των αντιπυραυλικών καταφυγίων σε  al-Jalil στο Golan στη συνέχεια της επίθεσης της Αντίστασης κατά των ισραηλινών θέσεων στα κατεχόμενα.
Τα επόμενα λεπτά μετά το χτύπημα του Ισραήλ στην Quneitra, μια α΄δέσμη 53 πυραύλων έπληξε το βορρά του κατεχόμενου Golan: oι πιο ευαίσθητες θέσεις της Tsahal και του μηχανισμού της πληροφοριών στοχεύθηκαν.
Κάποιες πηγές αναφέρουν έναν απολογισμό προκαταρκτικό  για πάνω από 50 νεκρούς κι  τραυματίες. 7 βομβαρδιστικά ισραηλινά σηκώθηκαν τότε για να χτυπήσουν Δαμασκό και Quneitra και Homs.
Αντίποινα άμεσα και  12 τακτικοί πύραυλοι αυτή τη φορά κατά  Jabal al-Cheikh, εκεί που βρίσκονται οι πιο υπερευαίσθητες θέσεις ισραηλινού στρατού.
Τότε 28 ισραηλινά μαχητικά απογειώθηκαν ήταν  F-15 και F-16 για να χτυπήσουν Δασμασκό , Homs ,Quneitra, έριξαν περί τους 60 πυραύλους εκ των οποίων « Spike Nlos »  πάνω από 10 πυραύλους εδάφους – εδάφους.
Συνολικά 70 πύραυλοι και η συριακή αεράμυνα κατέρριψε τους 62.

Tρεις μέρες αργότερα νέες αποκαλύψεις από πηγές καλά πληροφορημένες εξηγούν τη  « σιωπή » που παρατηρείται από το περιβάλλον το κοντινό στο ισραηλινό στρατό.
Η πολύ μυστική Μονάδα  9900 του Ισραήλ στοχεύθηκε.
Είναι μια από τις Μονάδες  μεταξύ αυτών των μονάδων κατασκοπείας τις πιο μυστικές του ισραηλινού στρατού.
Οι βάσεις στο Γκολάν είναι κυρίως  « επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση, άμεση ανάλυση δεδομένων « .presstv
φωτο : Katyusha με αυτές χτύπησε ο συριακός στρατός τα ευαίσθητα πόστα στο Γκολάν και τρύπησε ο Σιδερένιος Θόλος…….

-
Όσο για τον ισραηλινό ΓΕΣ που υπήρξαν δημοσιεύματα που τον φέρουν σοβαρά τραυματία ή νεκρό αύριο θα ξέρουμε αν δεν εμφανιστεί στη φιέστα για μεταφορά της αμερικανικής Πρεσβείας τότε αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την τύχη του..



-