GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Όταν μια κυβέρνηση κι ένας πρωθυπουργός χάνουν τη λαϊκή τους νομιμοποίηση, γελοιοποιούνται - Φρούριο η Λέσβος λόγω Τσίπρα – Απεργίες-συλλαλητήρια στο νησί

(Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού) Το νησί τον περιμένει και εκείνος καταφθάνει με επτά διμοιρίες των ΜΑΤ και το μισό Υπουργι...



(Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)

Το νησί τον περιμένει και εκείνος καταφθάνει με επτά διμοιρίες των ΜΑΤ και το μισό Υπουργικό Συμβούλιο. 
Για την ακρίβεια, όταν ο Αλέξης Τσίπρας φθάσει σήμερα στη Λέσβο για το 14ο Παραγωγικό και
Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου και αφού προηγουμένως έχει περάσει από τη Λήμνο, στο νησί θα έχουν ήδη αναπτυχθεί οι 170 άνδρες των ΜΑΤ και όλες οι τοπικές δυνάμεις (περίπου 100 άτομα) ενισχυμένες από τις δυνάμεις της Χίου.
Αποστολή τους να δημιουργήσουν ένα «τείχος» μεταξύ του πρωθυπουργού και των πολιτών που έχουν προαναγγείλει απεργίες και συλλαλητήρια λόγω του Μεταναστευτικού.

Οι διμοιρίες αναμένεται να κλείσουν με τις κλούβες τα σημεία διέλευσης του πρωθυπουργού και στα σταθερά σημεία να σταθούν σαν «ασπίδες προστασίας» από τους διαδηλωτές. 
Στο νησί έχουν μεταβεί 40 άτομα από την Αντιτρομοκρατική με ειδικά οχήματα της υπηρεσίας, άνδρες της κρατικής ασφάλειας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και ομάδα του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.
Τις επίγειες δυνάμεις θα συνδράμει από αέρος ελικόπτερο της ΕΛΑΣ.
Ο Αλέξης Τσίπρας και το κυβερνητικό κλιμάκιο θα προστατεύονται και ηλεκτρονικά προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια στις επικοινωνίες.
Μαζί του θα βρίσκονται οι υπουργοί Νίκος Παππάς, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νεκτάριος Σαντορινιός, Κώστας Γαβρόγλου, Κώστας Φωτάκης, Έλενα Κουντουρά, Νάσος Ηλιόπουλος, Γιώργος Σταθάκης και Σωκράτης Φάμελλος.
Αποφασισμένοι οι κάτοικοι της Λέσβου
Οι φορείς του Λέσβου αναμένεται να υποδεχθούν τον Αλέξη Τσίπρα με απεργίες, συλλαλητήρια και πορείες, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και για την αθέτηση των υποσχέσεων για την αποσυμφόρηση του νησιού από το μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών.
Σε συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι του συντονιστικού οργάνου χαρακτήρισαν τις κινητοποιήσεις «ύστατη προσπάθεια πίεσης της κυβέρνησης να μην αυξήσει από την 1η Ιουλίου το ΦΠΑ στα νησιά».
Κάλεσαν δε και το Δήμο Λέσβου αλλά και την Περιφέρεια να κρατήσουν κλειστές τις υπηρεσίες τους την ημέρα αυτή.
Η κατάσταση στο νησί φαίνεται ότι έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Οι αυξημένες προσφυγικές ροές, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες  και οι συμπλοκές μεταξύ τους (που ενίοτε συνοδεύονται από καταστροφές και βίαια επεισόδια) διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό σκηνικό. 
Εξίσου μεγάλο πρόβλημα είναι για τους κατοίκους η άρση του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου, στά τέλη του Ιουνίου.
Ο εμπορικός κόσμος του νησιού είναι ανάστατος καθώς φαίνεται η κυβέρνηση να πιέζεται από τους θεσμούς να μην υπάρξει παράταση μη εφαρμογής του μέτρου.
Ίσως για αυτό ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει σήμερα στις 19:30, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο, στο αίθριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, να πείσει τους κατοίκους για την πρότασή του περί μεταφορικού ισοδύναμου και θα εξαγγείλει μέτρα για την τόνωση της οικονομικής ζωής του νησιού.

Η επίσκεψη στη Λήμνο

Ο Αλέξης Τσίπρας πριν μεταβεί στη Λέσβο θα επισκεφθεί το Δημαρχείο στη Μύρινα στη Λέσβο, όπου θα έχει συνάντηση με το δήμαρχο Δημήτρη Μαρινάκη και φορείς της πόλης.
Θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην 130η Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ στις 12:00 θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Αγρόκτημα του Παλημνιακού Ταμείου στο Λιβαδοχώρι Λήμνου.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"