GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Θα μιλήσουν τα όπλα – Το Ισραήλ ετοιμάζεται για σύγκρουση – Αντίστροφη μέτρηση για την σύρραξη

- Πολεμικό συναγερμό σήμανε το Ισραήλ, που δηλώνει αποφασισμένο να «ξεριζώσει την ιρανική παρουσία από την Συρία», ενώ την ίδια ...

-


Πολεμικό συναγερμό σήμανε το Ισραήλ, που δηλώνει αποφασισμένο να «ξεριζώσει την ιρανική παρουσία από την Συρία», ενώ την ίδια στιγμή το Ιράν δίνει για πρώτη φορά προθεσμία 60 ημερών στις ευρωπαϊκές χώρες να δώσουν εγγυήσεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα, μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ.

Ο υπουργός  Επικοισμού και μέλος του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ Yoav Galant, δήλωσε σε ομιλία του ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να εξαλείψει κάθε ιρανική στρατιωτική παρουσία από τη Συρία, σύμφωνα με το sputnik.

«Μια ευκαιρία έχει παρουσιαστεί στο Ισραήλ για να ξεριζώσει την ιρανική παρουσία από την Συρία και πρόκειται να την εκμεταλλευτούμε», είπε πιο ειδικά μιλώντας σε εκδήλωση στο Τελ Αβίβ για να προσθέσει:

«Πρέπει να κτυπήσουμε τώρα που το σίδερο είναι καυτό και να εξαλείψουμε κάθε παρουσία του Ιράν στη Συρία.

Θα βάλουμε το ιρανικό τζίν πάλι πίσω στο μπουκάλι του», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Galant, χαρακτήρισε το Ιράν ως μια «ιμπεριαλιστική και τρομοκρατική δύναμη» η οποία έχει εισχωρήσει στην Υεμένη, το Ιράκ, τη Συρία και το Λίβανο, προκειμένου να περικυκλώσει το Ισραήλ και να προκαλέσει ένα πόλεμο φθοράς ανάμεσα σε αυτό και τους Άραβες.
Η ουσία σε όλο αυτό το «σκοτεινό σκηνικό» είναι όμως ότι, στο συριακό έδαφος έχουν «συγκεντρωθεί» πολλά και κυρίως τεράστια αντικρουόμενα συμφέροντα, τα οποία είναι ικανά να τινάξουν τον πλανήτη στο αέρα …ανά πάσα στιγμή.

Τελεσίγραφο Ιράν σε Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν στη διάθεσή τους 60 ημέρες προκειμένου να δώσουν «εγγυήσεις» για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Ιράν στο πλαίσιο της συμφωνίας για το πυρηνικό του πρόγραμμα μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα Ιρανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Κοινοβουλίου.

«Οι Ευρωπαίοι έχουν διορία μεταξύ 45 και 60 ημερών προκειμένου να παράσχουν τις αναγκαίες εγγυήσεις για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Ιράν και την αντιστάθμιση των ζημιών που προκάλεσε η αποχώρηση των ΗΠΑ» δήλωσε ο Αμπάς Αρακτσί, ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της επιτροπής Σεγιέντ Χουσεϊν Ναγκαβί Χοσεϊνί.
«Εάν οι Ευρωπαίοι δεν παράσχουν εγγυήσεις, θα εναπόκειται στην ηγεσία της χώρας να λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις» συμπλήρωσε ο ίδιος, σύμφωνα με τον ιστότοπο του κοινοβουλίου.

Είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται μια τέτοια διορία, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, ξεκίνησε σήμερα από το Πεκίνο μια μαραθώνια διπλωματική περιοδεία, με την ελπίδα να επιτύχει ένα «σαφές πλαίσιο για το μέλλον» στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας μετά την απόσυρση της Ουάσιγκτον, όμως ζητά από τους Ευρωπαίους «εγγυήσεις» προκειμένου να προφυλαχθούν τα συμφέροντα της Τεχεράνης.
Ο Ζαρίφ θα επισκεφθεί κατόπιν τη Μόσχα, έπειτα τις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί με τους ομολόγους του της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας.

Η περιοδεία του Ζαρίφ ξεκίνησε ενώ οι πιο συντηρητικές φωνές της χώρας του επέκριναν τη στάση της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι το Ιράν δεν μπορεί να εμπιστευτεί τους Ευρωπαίους, όπως είπε την περασμένη Τετάρτη ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ.

-