GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Το δώρο του Κάρολου στον Αρχιεπίσκοπο που προκάλεσε…αμηχανία

- Στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών βρέθηκε το πρωί ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, στο πλαίσιο συνάντησης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο,...

-


Στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών βρέθηκε το πρωί ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, στο πλαίσιο συνάντησης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, χωρίς τη συνοδεία της δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλα.
Ο κ. Ιερώνυμος, αφού καλωσόρισε τον πρίγκιπα Κάρολο, μίλησε για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και τους δεσμούς της χώρας μας με τη Μεγάλη Βρετανία.
Στη συνέχεια έδωσε στον πρίγκιπα ρόλο το δώρο του, μια εικόνα της Παναγίας.

«Σας καλωσορίζουμε στη γη της καταγωγής κατά το ήμισυ των προγόνων σας, σας καλωσορίζουμε στην Ελλάδα και την Αρχιεπισκοπή με πολύ χαρά.
Είναι γνωστό ότι αγαπάτε την πατρίδα μας, σέβεστε την ορθοδοξία μας και αυτό έχει αποδειχθεί από τις συχνές επισκέψεις σας στο μοναστήρι του Αγίου Όρους.
Γνωρίζουμε ότι ενδιαφέρεστε για τις θεολογικές έρευνες, έρευνες που αναφέρονται στον πολιτικό, την τέχνη και την ιστορία», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.

Κάρολος: «Φοβάμαι το δικό μου δώρο δεν είναι εξίσου επαρκές…»

Άσχημα φάνηκε ότι αισθάνθηκε ο Πρίγκιπας Κάρολος για το δώρο που η εθιμοτυπία του Παλατιού είχε ετοιμάσει για να προσφέρει στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Πρόκειται για μια φωτογραφία δική του και της Καμίλας υπογεγραμμένη από τον ίδιο, ενώ αντιθέτως- όπως προαναφέρθηκε- ο Αρχιεπίσκοπος τού πρόσφερε μια εικόνα της Παναγίας.
«Φοβάμαι το δικό μου δώρο δεν είναι εξίσου επαρκές», είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κάρολος:

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που με δεχτήκατε σε αυτό το χώρο και είναι μεγάλη χαρά για μένα που σας συναντώ.
Όπως έχω ήδη αναφέρει έχω επισκεφθεί το Άγιο Όρος σε διάφορες περιστάσεις και πολλές μονές στη Ρουμανία.
Και έχοντας κάνει αυτό έχω αποκτήσει μια ιδιαίτερα εκτίμηση για τις παραδόσεις της ορθόδοξης εκκλησίας.
Και γνωρίζω επίσης ότι υπό την ηγεσία σας έχουν γίνει πολλά μέσω της Αποστολής για να βοηθηθούν οι άνθρωποι στην Ελλάδα που αυτή την εποχή το έχουν ανάγκη.
Και αν μου επιτρέπεται είμαι πολύ συγκινημένος με τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων ανεξάρτητα αν προέρχονται από την Ελλάδα ή από άλλες χώρες.
Και όπως με ακούσατε να λέω χθες το βράδυ ελπίζω και εγώ με τον δικό μου τρόπο να προσφέρω στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι μέσω μιας δικής μου φιλανθρωπικής οργάνωσης.
Θα μεταφέρω το μήνυμά μου στον αρχιεπίσκοπο του Κάντερμπουρι και πιστεύω ότι και εκείνος θα θελήσει να επισκεφθεί την Ελλάδα.
Είμαι εξαιρετικά υπόχρεος για την θερμή υποδοχή σας και το δώρο που μου κάνατε.
Φοβάμαι το δικό μου δώρο δεν είναι εξίσου επαρκές».




-