GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Λεβέντης - Δυσαρέσκειά για τη «σιωπή» της Εκκλησίας - Περίμενα άλλη στάση στο ζήτημα της αναδοχής - ΒΙΝΤΕΟ

- Σχετικά με την διάταξη που δίνει το δικαίωμα σε ομόφυλα ζευγάρια να γίνονται ανάδοχοι παιδιών, ο Βασίλης Λεβέντης μιλώντας από...

-


Σχετικά με την διάταξη που δίνει το δικαίωμα σε ομόφυλα ζευγάρια να γίνονται ανάδοχοι παιδιών, ο Βασίλης Λεβέντης μιλώντας από το βήμα της Βουλής, δήλωσε ότι η Ένωση Κεντρώων καταψηφίζει το νομοσχέδιο στο σύνολό του.
Ο κ. Λεβέντης έκανε λόγο για κοροϊδία από την Κυβέρνηση η οποία, όπως είπε, φέρνει στη Βουλή νομοσχέδια και ζητάει από την αντιπολίτευση να ψηφιστούν τα θετικά και να καταψηφιστούν τα όποια αρνητικά.
Αυτό είναι μια σκέτη γελοιότητα, είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε και στη στάση της Εκκλησίας για το συγκεκριμένο θέμα και δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του για τη «σιωπή» της Ιεράς Συνόδου την οποία, όπως είπε, την περίμενε πιο μαχητική.

Παράλληλα κατηγόρησε την Κυβέρνηση για αλλεπάλληλα ψέματα και ψηφοθηρικές υποσχέσεις με σκοπό να κοροϊδέψει τους πολίτες και να τους υφαρπάξει την ψήφο.
«Έφτασε στο σημείο η Κυβέρνηση να τάζει και 13η σύνταξη την στιγμή που από το 2010 και μετά οι συντάξεις έχουν μειωθεί 23 φορές» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο κ. Λεβέντης είπε ότι το κόμμα του παραμένει ανυποχώρητο στη θέση να μην δοθεί το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια και προέβλεψε ότι εάν αυτό γίνει θα δημιουργηθεί δεύτερο τουρκικό κράτος στα βόρεια σύνορά μας.

Επιπλέον κάλεσε την Κυβέρνηση και τα κόμματα που θα ψηφίσουν να δοθεί το όνομα να μην το πράξουν και δήλωσε ότι ο ελληνικός λαός θα υπερασπιστεί την Μακεδονία.
Για τα εξοπλιστικά προγράμματα ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε την πρότασή του για εξεύρεση χρημάτων από ομογενείς, εφοπλιστές, βουλευτές και συνταξιούχους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λεβέντης διευκρίνισε ότι οι συνταξιούχοι μπορούν να προσφέρουν για την εθνική άμυνα της χώρας 200€ αναφερόμενος σε εκείνες τις συντάξεις που είναι πάνω από 1.000€.
«Είναι εθνική υπόθεση η άμυνα της χώρας και επειδή οι Τούρκοι είναι απρόβλεπτοι μην αποκλείουμε το γεγονός να χρειαστεί να αναμετρηθούμε με την Τουρκία και πρόσθεσε « Οι πολίτες με τη θυσία τους δεν θα αφήσουν τη χώρα στο έλεος της τουρκικής απειλής.
Το δε πολιτικό κόστος για εκείνους που θα αφήσουν τη χώρα ανοχύρωτη θα είναι πολύ μεγάλο και σκληρό» τόνισε.

Για τους δυο στρατιωτικούς μας που παραμένουν φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων άσκησε σκληρή κριτική στην ηγεσία του στρατεύματος καλώντας την να αναλάβει τις ευθύνες τις.
Αναφορικά με το σπάσιμο της εκλογικής περιφέρειας Β΄ Αθηνών, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι η άποψη της Κυβέρνησης για χτύπημα της διαφθοράς και περιορισμό των εκλογικών δαπανών πέφτει στο κενό αφού, όπως είπε, διαφθορά μπορεί να συμβεί και σε μια μονοεδρική περιφέρεια.
Αυτό γίνεται, είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, για να έρθει πιο κοντά το Κίνημα Αλλαγής και να τεθούν έτσι οι βάσεις για μετεκλογική συνεργασία. 
Τέλος πρόσθεσε ακόμη ότι η Ένωση Κεντρώων θα ψηφίσει μόνο εκλογικό νόμο απλής αναλογικής με μηδέν bonus.

Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής


-